Koiralaumalle selkeä voitto Wolverinesista

10.06.2024
Kuva: Ari JJ Pesonen
Kuva: Ari JJ Pesonen

Bulldogsin kauden toinen ottelu pelattiin Helsingin ulkovelodromilla, jossa vastassa avausottelunsa Kuusankoskella hävinnyt Helsinki Wolverines Blue. Sunnuntaina kentälle astellut ahmajoukkue oli kuitenkin aika erilainen verrattuna viikkoa aiemmin pelanneeseen joukkueeseen. Joukkueen vahvuus oli kasvanut 13 pelaajasta 22 pelaajaan, joista 14 pelaajaa olivat olleet vaahteraliigakokoonpanossa torstaina Roostersia vastaan. Odotettavissa oli siis tiukka ja kova vääntö laadukasta vastustajaa vastaan. Bulldogsin sivurajalla oli puolestaan 34 pelaajaa. Sää oli hieman oikullinen. Lämpötila noin 15 astetta, pääsääntöisesti aurinkoista, mutta messuhallin päästä puhalsi ajoittain erittäin voimakas puuskittainen tuuli, joka selkeästi vaikeutti heittopeliä.

Ottelun ensimmäinen neljännes oli molemmin puolin tunnustelevaa peliä. Ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Bulldogs rähmäsi pallon puolikentässä, mutta koiralauman puolustus työnsi Wolverines-hyökkäystä 30 jaardia taaksepäin. Snäppi epäonnistui kahdesti ja Vilho Rytkönen säkitti molemmilla kerroilla pelinrakentajan kaukana linjan takana. Bulldogs-hyökkäys eteni kentällä Jonatan Golanin vahvoilla juoksuilla aivan maalialueen tuntumaan. Toni Nguyen otti komean kopin aivan maalialueen kulmassa, mutta oli hiuksenhienosti väärällä puolella sivurajaa. Bulldogsin puolustuksella oli selkeä yliote Wolverinesin hyökkäyksestä koko iltapäivän ajan. Kotijoukkue otti ottelussa vain muutaman kerran uudet yritykset. Joukkueen parhaiten toimiva osa-alue olivat hyvät lentopotkut, jotka pakottivat vieraat aloittamaan hyökkäysvuoronsa syvältä omalta alueeltaan.

Akseli Isotalo juoksi Bulldogsin ensimmäisen touchdownin. Kuva: Ari JJ Pesonen
Akseli Isotalo juoksi Bulldogsin ensimmäisen touchdownin. Kuva: Ari JJ Pesonen

Toisen neljänneksen alussa Wolverines pääsi ensimmäisenä tulostaululle Bulldogsin epäonnistumisen johdosta. Ahmapuolustus sai ahdistettua hyökkäyksen aivan oman maalialueen tuntumaan ja epäonnistunut aloitussyöttö lentopotkussa johti omaan maaliin. Wolverines ei omalla hyökkäysvuorollaan päässyt eteenpäin ja Bulldogs pääsi hyökkäämään 40 jaardin päästä maalialueelta. Vahva juoksupeli tuotti tulosta ja Akseli Isotalo juoksi itse oikealta pallon maalialueelle. Lisäpiste epäonnistui, joten tilanne 2-6.

Tukimies Teemu Hukkasen syötönkatko ja siitä seurannut touchdown oli yksi ottelun hienoimpia yksilösuorituksia. Kuva: Ari JJ Pesonen
Tukimies Teemu Hukkasen syötönkatko ja siitä seurannut touchdown oli yksi ottelun hienoimpia yksilösuorituksia. Kuva: Ari JJ Pesonen

Huippunopea Sifiso Salama oli kotijoukkueen selkeästi näkyvin pelaaja. Salaman potkunpalautukset olivat Wolverinesin vaarallisin osa-alue, mutta tämäkään ei auttanut, kun muu hyökkäys ei saanut aikaan uusia yrityksiä. Ottelun ehkä komein yksilösuoritus nähtiin heti Wolverinesin hyökkäysvuoron ensimmäisellä downilla, kun tukimies Teemu Hukkanen poimi pelinrakentaja Teemu Hautakankaan heiton näppeihinsä ja eteni suoraan maalialueelle. 35 jaardin komea juoksu hiljensi ahmasivurajan. Lisäpiste epäonnistui ja tilanne 2-12.

Ahmojen hyökkäys sai aikaan yhdet uudet yritykset, mutta tämän jälkeen virheet pakottivat joukkueen lentopotkuun. Bulldogsin hyökkäys pääsi kentälle 50 jaardin viivalta. Kurinalaisesti pelannut hyökkäyksen linja sai ahmapuolustuksen hyppäämään paitsioon, jonka pelinrakentaja Akseli Isotalo huomasi. Laitahyökkääjä Jason Vuong Tran karkasi pitkään kuvioon ja nappasi Isotalon millintarkan pallon upeasti kiinni.  Keskushyökkääjä Jonatan Golan juoksi lisäpisteen keskeltä sisään ja tilanne jo 2-20.

Bulldogs juhlii Jason Vuong Tranin upeaa touchdownia. Kuva: Ari JJ Pesonen
Bulldogs juhlii Jason Vuong Tranin upeaa touchdownia. Kuva: Ari JJ Pesonen

Nopeasti Bulldogsin hyökkäys eteni vielä neljänneksen päätteeksi potkumaalietäisyydelle ja Kalle Nieminen laittoi 30 jaardisen potkun varmasti sisään. Tilanne puoliajalle mentäessä 2-23.

Toinen puoliaika oli ottelun voiton kannalta lähinnä muodollisuus. Wolverines taisteli vastaan sen minkä pystyi, mutta hyökkäys ei kyennyt tasaisesti ottamaan uusia yrityksiä. Ahmapuolustus puolestaan tiukensi omaa pelaamistaan ja samalla Bulldogsilla oli varaa kokeilla hieman uusia kuvioita. Toisen puoliajan ainoat pisteet syntyivät kun Toni Nguyen otti Isotalon komean heiton kiinni maalialueen kulmassa heti toisen puoliajan alussa. Kalle Niemisen onnistunut lisäpistepotku ja tilanne 2-30 Bulldogsille.

Ottelun loppuosasta ei jäänyt paljon jälkipolville kertomista. Wolverines onnistui muutaman kerran saamaan uudet yritykset, mutta omat virheet ja Bulldogsin puolustuksen aggressiivisuus pitivät ahmat kaukana maalialueelta. Bulldogs-hyökkäyksessä etenkin Mika Löytönen juoksi keskushyökkääjän paikalta pitkiä juoksuja. Puolustuksessa esille nousivat puolustuksen linjan Vilho Rytkönen ja Onni Kiviluoto sekä tukimiehenä erinomaisen pelin pelannut Lauri Kuutamo

Kalle Nieminen naulasi potkumaalin ensimmäisen puoliajan lopussa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Kalle Nieminen naulasi potkumaalin ensimmäisen puoliajan lopussa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Ottelu oli vahvaa vääntöä kummallakin puolella palloa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Ottelu oli vahvaa vääntöä kummallakin puolella palloa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Kokonaisuutena ottelu oli täysin vierasjoukkueen hallinnassa. Ahmat pystyivät roikkumaan mukana ensimmäisen neljänneksen, mutta tämän jälkeen Bulldogs meni menojaan. Wolverinesilla oli hyviä yksilöitä, mutta Bulldogs oli joukkueena selkeästi parempi molemmilla puolilla palloa. Akseli Isotalo pelasi jälleen hyvän ottelun juosten itse yhden ja heittäen kaksi touchdownia. Keskushyökkääjät Jonatan Golan ja Mika Löytönen juoksivat vahvasti. Laitahyökkääjistä esille nousivat etenkin Jason Vuong Tran ja edellisessä pelissä loistanut Toni Nguyen. Hyökkäyksen linjan pelaaminen oli selkeästi ottanut askeleen eteenpäin edellispelistä.

Puolustus pelasi jälleen erinomaisen pelin kokonaisuutena. Joni Holmin luoma pelisysteemi on tähän saakka toiminut erinomaisesti ilman sen suurempia pelin sisäisiä muutoksia. Aloitusmiehistön poissaolot eivät merkittävästi näkyneet kentällä vaan varamiehisenäkin vastustaja jätettiin tylysti nollille. Tähän saakka Bulldogsin puolustukselle ei ole tehty lainkaan pisteitä, vaan kaikki vastustajan pistesuoritukset ovat tulleet erikoistilanteista.  Wolverines ei kyennyt haastamaan takakenttää heittopeleillä ja Teemu Hukkasen pick-six oli osoitus siitä, että myös tukimiesosastolla löytyy ratkaisuvoimaa.

Seuraava viikko onkin erittäin jännittävä, kun Kouvolassa Sarkolan kentällä vastaan astelee lohkon ehdoton ennakkosuosikki Kuusankoski Cowboys. Cowboys voitti etelälohkon viime vuonna ja eteni aina kakkosdivisioonan finaaliin saakka, jossa taipui Rovaniemi Nordmenille. Lohkovoittaja saa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle lepovuoron, joka varmasti kiinnostaa molempia. Luvassa on varmasti todella jännittävä ja laadukas jenkkifutiskamppailu. Bulldogsin valmennuksen instalivessä Cowboysin kohtaamista odotettiin jo innolla. Luvassa on kahden tappiottoman joukkueen kohtaaminen ja ensimmäinen todellinen tasonmittaus molemmille. 

Kuusankoski Cowboys - Sipoo Bulldogs lauantaina 15.6. klo 14:00 Sarkolan tekonurmella Kouvolassa. Seuraava Bulldogsin kotipeli pelataan Keravalla Kalevan tekonurmella lauantaina 29.6. klo 13:00, jossa vastassa perinteikäs Turku Trojans. 

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila

Bulldogs instalive Wolverines -pelin jälkeen 9.6.2024: Linkki instagramiin

OTTELUN PISTEIDEN TEKIJÄT

2-0 WOL, Safety

2-6 BUL, Akseli Isotalo, oma juoksu

2-12 BUL, Teemu Hukkanen, syötönkatkosta

2-18 BUL, Vuong Tran (Akseli Isotalo)

2-20 BUL, Jonatan Golan. lisäpiste, juoksu

2-23 BUL, Kalle Nieminen, potkumaali

2-29 BUL, Toni Nguyen (Akseli Isotalo)

2-30 BUL, Kalle Nieminen, lisäpistepotku