Juniorit

Kuva Ari JJ Pesonen
Kuva Jussi vehkajärvi
Kuva Ari JJ Pesonen

Bulldogsin juniorien yhteiset treeniajat:

 

Uudet kokeilijat aina tervetulleita. Ilmoita ensin tulostasi puheenjohtaja@bulldogs.fi tai 040-735 3983 (Jaakko Latva-Pukkila). Uudelle pelaajalle on luotu omat infosivut:
UUDELLE PELAAJALLE

Bulldogs junioreiden harjoitukset ja turnaukset löydät Nimenhuudosta:
BULLDOGS JUNIORIT

Ota yhteyttä:

Alle 11-vuotiaat: u11@bulldogs.fi
11-13 vuotiaat: u13@bulldogs.fi
13-15 vuotiaat: u15@bulldogs.fi
15-17 vuotiaat: u17@bulldogs.fi

Junioreja on kaikissa ikäluokissa

Pienimmät juniorit ovat alle 9-vuotiaita ja suurimmat juniorit alle 17-vuotiaita. Laji sopii hyvin niin isoille kuin pienillekin pelaajille. Lajin erityispiirteenä on, että myös raskastekoisemmille ja hieman verkkaisemmillekin pelaajille löytyy oma pelipaikka, jossa pääsee onnistumaan.

Ainutlaatuinen laji

Jenkkifutis on täysin ainutlaatuinen yhdistelmä nopeutta, taitoa, taktiikkaa, voimaa ja kontaktia. Pelin voi tuntua aluksi sekavalta, mutta alkuun pääsee oppimalla muutamat perussäännöt. Etenkin nuoremmissa junioreissa harjoittelu keskittyy lajin perusasioiden opetteluun hauskalla ja innostavalla tavalla, joka tekee lajin opettelusta helpompaa uusille pelaajille. Opettelemme juoksu- ja heittopelejä, blokkaamista, puolustamisen perusteita sekä tietysti taklaamista.

Taklaaminen ja fyysinen kontakti ovat lajin suola. Iso osa juniorivalmennuksesta käytetään taklaamisen opetteluun turvallisesti ja oikein. 

Jenkkifutis sopii kaikenlaisille nuorille 

Meillä pelaa niin pieniä kuin isojakin pelaajia ja jokaiselle löytyy varmasti pelipaikka ja peliaikaa. Viime vuosina on menestyksekkäästi aloittanut pelaajia, jotka ovat jo pitkään treenanneet huipputasolla, mutta myös pelaajia, joilla ei ole käytännössä lainkaan liikuntataustaa. Olitpa sitten voimakas, nopea, iso, pieni tai jotain siltä väliltä, tämä voisi olla sinun lajisi jos pidät vauhdista, kontaktista ja joukkuepelaamisesta. Tule rohkeasti kokeilemaan, mihin tahansa treeneihin voi vain tulla paikalle. Ensimmäisen kuukauden ajaksi annamme pelikamat lainaan, joten kokeileminen on helppoa.

Treenit sopivat myös aiemmin vähemmän liikuntaa harrastaneille nuorille, eikä lajin aloitamiseen tarvitse olla huippukunnossa tai tietää mitään lajin tekniikoista tai taktiikoista. Valmentajamme opettavat tekniikat ja taktiikat perusteista lähtien. Nuorilla on mahdollisuus oppia täysin uusi maailma, sillä jenkkifutis on lajina täysin ainutlaatuinen yhdistelmä älyä, nopeutta ja fyysistä voimaa. Lajin vaarallisuus on suhteellista, koska harrastajamäärään suhteutettuna loukkaantumisten määrä ei poikkea esimerkiksi jalkapallon vastaavista. Otamme turvallisuuden vakavasti ja keskitymme opettamaan pelaajille oikeat ja turvalliset suoritustekniikat.

Bulldogs järjestää junioritoimintaa kaikenikäisille pojille ja tytöille Tuusulasta, Keravalta, Järvenpäästä, Sipoosta, Mäntsälästä, Pornaisista ja Nurmijärveltä. Tytöt pelaavat poikien kanssa samoissa ikäkausijoukkueissa U15 -ikäluokkaan saakka. Seura haluaa olla merkittävä nuorisoliikuttaja toiminta-alueellaan. Lajiharjoitukset ovat talvikaudella kerran viikossa ja kevät-kesäkaudella kolme kertaa viikossa.

Seuran tavoitteena on antaa pelaajille mahdollisuus kehittyä omien edellytystensä ja sitoutumisensa mukaisesti, eli treenata niin paljon kuin oma kunnianhimo edellyttää. Harjoitusmäärät ja kustannukset pidetään kohtuullisina, joka antaa pelaajille mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti myös muita lajeja ja kehittää siten ominaisuuksiaan. Jokaiselle pelaajalle pyritään antamaan mahdollisuus pelata Bulldogsissa taloudellisesta asemasta huolimatta. Vanhemmissa ikäluokissa harjoittelun vaativuutta kasvatetaan siten, että pelaajilla on kovalla työllä mahdollisuus kehittyä kansalliselle huipputasolle. Seura tulee tulevina kausina panostamaan voimaharjoittelussa omatoimisuuteen ja järjestämään mm. voimatekniikkaharjoituksia.

Seura panostaa seuraavan kahden vuoden toimintakaudella valmentajien koulutukseen ja valmennuksen kehittämiseen. 

Oletko kiinnostunut pelaamaan ja treenaamaan hyvässä seurassa? 

Tule rohkeasti lajitreeneihin, jokaiseen treeniin voi tulla kokeilemaan. Suositeltavaa on, että olet kuitenkin viimeistään muutamaa päivää etukäteen yhteydessä, niin tiedämme tarvittaessa varata pelivarusteet. Jos innostut kokeilemaan lajia vähän pidempään, lainaamme pelivarusteet ensimmäisen kuukauden ajaksi, jonka jälkeen oletamme pelaajan hankkivan omat varusteet, vaikkakin tämäkin on neuvoteltavissa.

Pelikausi alkaa huhtikuussa ja päättyy lokakuussa, joten milloin tahansa on hyvä hetki hypätä mukaan joukkueeseen. 

Ota yhteyttä lomakkeella.
Tai soita Jaakolle (040 - 735 3983).

Usein kysytyt kysymykset:

Miten usein joukkueet pelaavat?

Eri nuorisojoukkueet pelaavat eri rytmeissä. Alle 11-vuotiaat (U11) pelaavat turnausmuotoisesti. Pelikaudella joukkueella on 7-8 yksipäiväistä turnausta, joissa joukkue pelaa 2 peliä / turnaus. Keskimäärin pelikaudella kuukaudessa on 1-2 turnausta. Näissä sarjoissa ei pelata finaaleja tai pudotuspelejä.

Alle 15-vuotiaiden joukkueesta ylöspäin joukkueet pelaavat normaalia sarjaa, jossa pelataan yksittäisiä pelejä. Vuonna 2016 esimerkiksi U15 -sarjan joukkueet pelasivat yksinkertaisen sarjan (7 peliä), jonka jälkeen parhaat joukkueet pelasivat pudotuspelit.

Kuinka paljon harrastus maksaa?

Seuran kausimaksu on 309 euroa, jonka lisäksi peritään pienempiä maksuja esimerkiksi bussikuljetuksista pidemmällä pelattaviin peleihin ja turnauksiin. Kausimaksuun on vuosittaisen päätöksen mukaan annettu sisarusalennus. Kausimaksun lisäksi pelaajan tulee hankkia itselleen kuukauden kokeilujakson jälkeen pelivarusteet. Helsingissä on yksi jenkkifutisvarusteisiin erikoistunut liike, TMS Sport, jossa tätä kirjoitettaessa (30.10.2016) junnujen aloituspaketin hinta oli 325 euroa. Varusteita on saatavilla myös käytettynä esimerkiksi facebookin jefukirppikseltä merkittävästi tätä edullisemmin. Seuralla on jonkin verran kauden ajaksi vuokrattavia varustepaketteja samoin kuin myös liitolta voi vuokrata kaudeksi pelivarusteet.

Kausimaksun ja varusteiden lisäksi pelaajalla on oltava  pelaajalisenssi ja vakuutus, joka kattaa jenkkifutiksen. Tämä kannattaa aina tarkastaa erikseen vakuutusyhtiöstä. Vakuutusmaksut riippuvat merkittävästi vakuutusyhtiöstä. Lisenssin ja vakuutuksen voi myös ostaa erikseen, mutta yhdistelmien hinnat voit tarkastaa SAJL:n sivuilta.

Lapseni harrastaa toista lajia, voiko hän yhdistää sen jenkkifutikseen?

Tuoreet tutkimukset osoittavat, että vähintään 15 vuoden ikään saakka nuoren on taitojen monipuolisen kehittymisen kannalta tärkeää harrastaa eri lajeja. Bulldogs haluaa seurana tukea usean lajin harrastamista. Tästä syystä talvella on viikoittain yhdet pakolliset lajitreenit. Mikäli nuori harrastaa toista lajia, osallistuminen oheisharjoituksiin on vapaaehtoista,  jolla pyritään antamaan aikaa monipuoliseen harrastamiseen. Yleensä vakuutukset pystyy yhdistämään eri lajeissa ja lisenssistä on ollut mahdollista saada alennusta.

Esimerkiksi jääkiekon voimaominaisuudet ovat hyvin lähellä jenkkifutiksen vastaavia vaatimuksia.

Minkälaisia ominaisuuksia jenkkifutis kehittää?

Laji on luonteeltaan erittäin voimakkaasti joukkuelaji, jossa onnistumiset ovat yleensä tulosta koko joukkueen tekemästä työstä. Jenkkifutis opettaa lajina harrastajalleen joukkuepelaamista, kurinalaisuutta ja sitkeyttä.

Joukkueiden valmennusryhmä:

U11 Juniorit ja U13 juniorit

Jaakko Latva-Pukkila, päävalmentaja (040 - 735 3983)
u11@bulldogs.fi
u13@bulldogs.fi

U15 Juniorit ja U17 juniorit

Jussi Ala-Tuuhonen, päävalmentaja (040 - 366 0623)
u15@bulldogs.fi
u17@bulldogs.fi