Ville Roitolle harvinainen kunnianosoitus

09.11.2019

Bulldogsin syyskokous ja kauden päätöstilaisuus järjestettiin Vanhankylän kartanolla perjantaina 8.11.2019. Tilaisuudessa valittiin seuralle hallitus ja vahvistettiin toimintasuunnitelma kaudelle 2020. Lisäksi jaettiin seurapalkinnot ansioituneille pelaajille ja seuratoimijoille. Tilaisuus päättyi saunaan ja virkistävään pulahdukseen raikkaaseen Tuusulanjärveen.

Ville Roiton nimikkopalkinto

Ville Roitto sai seuralta harvinaisen kunnianosoituksen, kun hallituksen esityksestä Vuoden junioripelaajan palkinto nimettiin Ville Roitto -palkinnoksi. Nimeäminen on vasta toinen seuran historiassa, kun edellisvuonna Vuoden valmentaja -palkinto nimettiin seuraikoni Mikko Ranta-ahon mukaan.

"Villen nimeäminen ei pelkästään johdu hänen ansioistaan pelikentällä, vaan Ville on antanut merkittävän panoksen seuralle myös muutoin. Ville on todennäköisesti menestynein Bulldogsin kasvatti ja erinomainen esikuva nuorille pelaajille" puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila kertoo. "Ehdotin kunniapuheenjohtaja Mikko Ranta-aholle palkinnon nimeämistä Villen mukaan. Mikko oli saman tien ajatuksen takana ja olimme yksimielisiä siitä, että juuri Ville on ansainnut tämänkaltaisen kunnianosoituksen." Latva-Pukkila jatkaa.

Toni Mälkillä oli kunnia olla ensimmäinen Ville Roitto -palkinnon saaja. "Toni on valmentajan unelmapelaaja" Mälkkiä nuoremmissa junioreissa valmentanut Latva-Pukkila kertoo. "Äärimmäisen lahjakas pelaaja, joka on myös erinomainen joukkuepelaaja. Toni haluaa kehittyä pelaajana ja oppia uutta. Asenne niin treeneissä kuin peleissäkin on aina huippuluokkaa." Latva-Pukkila kertoo palkinnon myöntämisen perusteita. "Toni valittiin U15 -joukkueen MVP:ksi ja U17-joukkueen vuoden puolustajaksi. Lisäksi hän oli vasta 14-vuotiaana vahvasti ehdolla U17 -maajoukkueeseen. Huippulupaus siis kaikin puolin."

Max Poikonen palkittiin edustusjoukkueen MVP-palkinnolla

Edustusjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon vei linebackinä pelannut Max Poikonen. "Max oli ilmiselvä valinta. Kausi ei ollut helppo, mutta Max oli kauden läpi joukkueen selkeä liideri ja johti joukkuetta omalla esimerkillään." päävalmentaja Janne Karvonen pohtii. "Pelaajien kesken äänestettäessä ei MVP:stä ollut epäselvyyttä."

Hieman hämärämmillä myöntämisperusteilla myönnettävän Banana Bowlin jakaa aina edellisvuoden voittaja. Jussi Mäkelä voitti palkinnon vuonna 2018 ja hieman liikuttuneessa tilassa saunalta tavoitettu linjamies valikoi palkinnon saajaksi puolustuksen takamiehenä urakoineen Teemu Christensenin. "Teemu vetää aina hyvällä meiningillä ja tsemppaa kavereita eteenpäin. Positiivinen jätkä kentällä ja kopissa." Jussi kertoi. Liikuttavasta jakamistapahtumasta ei ikävä kyllä säilynyt kuvamateriaalia.

Jussi Ala-Tuuhonen vuoden valmentaja

Mikko Ranta-aho palkinto jaettiin nyt toista kertaa seuran vuoden valmentajalle.

Palkinnon saajan päätti seuran puheenjohtaja kunniapuheenjohtaja Mikko Ranta-ahon ja valmennuspäällikkö Janne Laukan esityksistä. "Jussi on tehnyt pitkään ansiokasta työtä seuran juniorivalmennuksen parissa. Jussin pitkänhuiskea hahmo on tuttu näky kentällä ja pelaajat ovat oppineet arvostamaan Jussin tinkimätöntä tapaa tehdä töitä. Jussi on valmentajana tasapuolinen, mutta vaativa. Jussi aidosti arvostaa jokaista pelaajaa ja heidän panostaan." Latva-Pukkila toteaa. "Jussi kehittää omaa osaamistaan pelistä ja hänen kanssaan pystyy aina keskustelemaan pelin korkealentoisemmistakin nyansseista."

Vuoden tuomari ja vuoden vapaaehtoinen löytyvät samasta jefuperheestä

Vuoden tuomari -palkinnolla seura haluaa tunnustaa tuomarien merkittävän panoksen lajissa ja seuran toiminnassa. Bulldogsilla oli kaudella 2019 noin 20 tuomarikortillista henkilöä ja seuran aktiivit ovatkin tuominneet paljon myös muiden seurojen pelejä. Vasta 13-vuotias Lenni Altio sai palkinnon jo toisena vuonna peräkkäin. "Lenni on ikäisekseen harvinaisen kypsä kaveri ja ymmärtää peliä erinomaisesti. Lisäksi Lenni pystyy toimimaan erinomaisesti tuomaritoimintaan olennaisena osana kuuluvan paineen kanssa. Päätä ei kylmää tiukoissakaan tilanteissa." puheenjohtaja ja tuomarivastaava Latva-Pukkila kertaa.

Lenni Altio palkittiin jo toista vuotta peräkkäin vuoden tuomarina.

Vuoden vapaaehtoiselle jaettavan Top Dog -palkinnon vastaanotti Tarja Altio. "Tarja on tänä vuonna toiminut kahden eri joukkueen joukkueenjohtajana ja kahden eri joukkueen huoltajana. Tämän lisäksi Tarja on toiminut aktiivisesti seuran hallituksessa ja ollut aktiivisesti mukana seuratoiminnassa." puheenjohtaja Latva-Pukkila sanoo. "Ilman Tarjan kaltaisia vapaaehtoisia, seuran toiminta ei yksinkertaisesti olisi mahdollista. Seuratyö on todella arvokasta. Ilman vapaaehtoisten työtä ei myöskään pelaajien pelaaminen olisi mahdollista. Tarja on hyvä esimerkki aktiivisesta ja positiivisesta seuratoimijasta." Latva-Pukkila kehuu.

Seuran hallitus jatkaa miltei entisellään

Seuran hallituksen kokoonpanossa ei nähty suuria muutoksia. Ainoastaan Jussi Mäkelä jättäytyi muden kiireiden johdosta pois varajäsenen paikalta. Muuten hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla. Jaakko Latva-Pukkila valittiin jatkamaan seuran puheenjohtajana kolmannelle kaudelle.

"Seuraa on kehitetty monin tavoin, mutta ainahan parannettavaa löytyy. Tulevan vuoden tärkeimpiä hankkeita ovat kouluissa tapahtuvan jenkkifutistyön tehostaminen, johon tulemme hakemaan OKM:n seuratukea. Jenkkifutis ja lippupallo kiinnostavat kouluja lajeina ja kyselyitä lajiesittelyistä ja liikuntatunneista tulee jatkuvasti. Jenkkifutiksessa hyvinkin erilaisilla ominaisuuksilla varustetut pelaajat pystyvät pelaamaan ja onnistumaan, joka mahdollistaa harrastamisen hyvinkin erilaisille liikkujatyypeille. Tavoitteena olisi kasvattaa harrastajamääriä sekä levittää seura- ja lajitietämystä." Latva-Pukkila kertoo.

"Haluan myös itse korostaa vapaaehtoistyön merkitystä seuran toiminnassa. Vapaaehtoistoimijoiden työpanosta arvostetaan kaikilla toiminnan tasoilla ja jokainen on tervetullut osallistumaan omalla panoksellaan toimintaan. Meillä on seurassa oikein mukava tekemisen meininki ja nyt keskitytään huolehtimaan hyvän fiiliksen lisäksi siitä, ettei kukaan uuvu työkuorman alle. Rohkaisenkin kaikkia entisiä pelaajia, vanhempia ja muita kiinnostuneita hyppäämään mukaan seuran toimintaan. Toiminta on motivoivaa ja monipuolista. Täällä saa puuhata hyvien tyyppien kanssa." Latva-Pukkila myhäilee.

"Seuran talous on nyt tasapainotettu, eikä nähtävissä ole merkittäviä uusia menotarpeita. Harjoittelumaksu on nyt 32 euroa kuukaudessa ja sillä tasolla pyritään kustannustaso pitämään myös tulevaisuudessa. Seuraavana suurempana hankkeena seuran varustevarasto tulisi muutaman vuoden sisään uusia. Tähän lähdetään keräämään nyt varoja ja hakemaan ratkaisuja."

Bulldogs hallitus 2020:

Jaakko Latva-Pukkila, puheenjohtaja

Tarja Altio
Tommy Koponen
Santtu Laakso
Janne Laukka
Suvi Mälkki
Eppu Pesonen
Maarit Ruohonen

vara: Janne Karvonen