U15:lle niukka tappio Helsingistä

24.08.2020

Knights U15 matkusti lauantaina 22.8. velodromin kentällä kohtaamaan Roostersin 1-divisioonan ottelussa. Panoksena oli pudotuspelien kotietu seuraavana viikonloppuna pelattaviin välieriin. Knightsilla oli tällä kertaa 10 pelaajan pieni, mutta laadukas rosteri. Sää oli sateinen ja kenttä oli melko liukas. Pelin aikana satoi ajoittain reilusti, mutta sää selkeni loppua kohden. Kentällä nähtiin värikäs ja jännittävä ottelu, joka ratkesi toisella puoliajalla kotijoukkueelle 20-16.

Lasse Karjalainen (#36) taklaamassa. Lohjalta lähtöisin oleva Karjalainen oli Knightsin puolustuksen parhaimmistoa. Kuva: Sammy Olenius

Ensimmäinen puoliaika alkoi erinomaisesti, kun Toni Mälkki juoksi pitkän juoksupelin maaliin puolesta kentästä. Knights siirtyi johtoon ja teki lisäpisteen. Roosters iski heti takaisin pitkällä heittopelillä, muttei onnistunut lisäpisteessä. Tilanne 6-8 ensimmäisen neljänneksen päättyessä.

Toni Mälkki (#96) oli Roostersin puolustukselle vaikea pideltävä. Kuva: Sammy Olenius

Toinen neljännes oli tiukkaa puolustustaistelua. Knights sai juoksupeleillä hyvin jaardeja Mälkin ja rookie Thomas Heglin juoksuilla. Roosters pystyi kuitenkin venymään stoppeihin ratkaisevissa paikoissa, joten tulostaululla oli puoliajalla samat lukemat.

Lenni Altio (#3) johti Knightsin hyökkäyspeliä vakuuttavasti. Kuva: Sammy Olenius

Puoliajalta tullessa Knights sai pallon ja pääsi hyökkäämään. Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti ja kolmaskin neljännes oli hyvistä yksittäisistä yrityksistä huolimatta maaliton.

Neljäs neljännes olikin sitten tapahtumarikas. Ensin Bulldogsin Toni Mälkki juoksi pallon hyvän hyökkäysvuoron jälkeen noin 20 jaardin viivalta maalialueelle. Lisäpisteen juoksi kiertopelillä Elias Paajanen. Tilanne vieraille 6-16.

Elias Paajanen (#85) pelasi vahvan ottelun niin laitahyökkääjänä kuin kulmapuolustajanakin. Kuva: Sammy Olenius

Seuranneen aloituspotkun Roosters palautti kuitenkin pohjiin. Tilanteessa Bulldogsin pelaajaa blokattiin selkeästi jalkoihin. Knightsin sivuraja protestoikin peliä voimakkaasti, mutta pisteet jäivät taululle. Knights puolusti lisäpisteen ja oli edelleen neljän pisteen johtoasemassa 12-16.

Kun kellossa oli enää kaksi minuttia aikaa, Roostersin hyökätessä pelinrakentaja pudotti pallon aloitussyötöstä linjan takana. Knightsin lineback Lasse Karjalainen ryntäsi peittämään pallon. Knights juhli jo pelin kannalta huikean tärkeää onnistumista, mutta tuomaristo näki tilanteessa laittoman blitzin. Pallo olisi ollut Knightsilla Roostersin kenttäpuoliskolla erinomaisessa lähtöasemassa, mutta helsinkiläiset pääsivät jatkamaan hyökkäystään. Roosters ei jättänyt onnekasta tilaisuutta käyttämättä ja pitkällä heittopelillä kotijoukkue meni johtoon 18-16. Lisäpiste onnistui ja pelin päättyessä taululla olivat lukemat 20-16.

Keli Helsingissä oli sateinen, mutta kirkastui ottelun loppua kohden. Kuva: Sammy Olenius

Bulldogs sai hyvin tukittua vastustajan juoksupelin. Pitkä ja taitava heittopeli oli kuitenkin myrkkyä, mutta koska välierässä tulee vastaan samainen helsinkiläisjoukkue, tiedetään tarkasti mitä harjoituksissa käydään läpi tulevalla viikolla.

Pelistä jäi hyvin taistelleelle Knightsille karvas maku suuhun viimeisen neljänneksen johdosta. Roostersista saadaan kuitenkin revanssi heti lauantaina 29.8.2020 klo 15. 1-divisioonan välierässä samat joukkueet kohtaavat samalla Velodromin kentällä. Knights tulee varmasti täynnä taistelutahtoa tähän kamppailuun.

Pienellä rosterilla taistellut Knights -joukkue oli vahvasti voitossa kiinni aivan loppuun saakka. Kuva: Sammy Olenius

EDIT: Tekstiä muokattu 25.8.2020 klo 12:37.