U15: Knights riemukkaasti finaaliin!

29.08.2020

Knights U15 otti maukkaan revanssin Helsinki Roostersista lauantaina ulkovelodromilla käydyssä kamppailussa. Peli oli vauhdikas ja jännittävä, mutta Knights ratkaisi ottelun edukseen toisella puoliajalla. Tulos oli loppujen lopuksi selkeä vierasvoitto lukemin 14-32. Sipoolais-lahtelaisyhteisjoukkue pääsee valmistautumaan finaaliin ensi lauantaina Porvoossa.

Raivokasta taistelua hyökkäyksen linjassa. Takakentältä etenemässä Toni Mälkki (#96), joka oli yksi ottelun avainpelaajia. Kuva: Timo Karjalainen

Knightsilla oli ottelussa revanssin paikka, koska Roosters oli viikkoa aiemmin napannut välierien kotiedun äärimmäisen tiukassa ottelussa lukemin 20-16. Tuon ottelun otteluraportin löydät täältä.

Lauantain olosuhteet olivat ihanteelliset. Aurinko paistoi, mutta pieni tuulenvire piti olosuhteet siedettävinä. Molemmilla joukkueilla oli sivurajoillaan kiitettävän paljon pelaajia ja yleisö saikin todistaa vauhdikasta ja energistä kamppailua.

Knights sai pallon hyvästä kenttäasemasta lyhyen avauspotkun jälkeen. Merkittävä osa joukkueen pelaajista pelaa ensimmäistä kauttaan. Tämä näkyi hermostuneisuutena ja heti ensimmäisellä downilla pallo rähmättiin vastustajalle. Puolustus ei kuitenkaan osoittanut minkäänlaisia hermoilemisen merkkejä ja Roosters luopui pallosta. Tässä vaiheessa keskushyökkääjänä pelannut tuulennopea Juha Raunio otti isoa roolia hyökkäyksessä. Lopulta Raunio karkasi oikealta laidalta läpi ja teki ottelun ensimmäisen touchdownin pitkällä juoksulla. Raunio juoksi vielä lisäpisteen sisään ja tilanne vieraille 8-0.

Juha Raunio (#28) juoksi koko iltapäivän tehokkaasti. Kuva: Timo Karjalainen

Roosters ei tästä hätkähtänyt, vaan vastasi heti seuraavalla hyökkäysvuorolla. Pelinrakentaja Artturi Tähkäpää sai hyvin apuja Roostersin isokoiselta linjalta ja viimein juoksi vastustamattomasti pallon maaliin noin 20 jaardin juoksulla. Tähkäpää juoksi myös lisäpisteen sisään ja tilanne oli tasan 8-8.

Toni Mälkki (#96) urakoi kentällä molempiin suuntiin hyvällä menestyksellä: Kaksi touchdownia ja lukuisia taklauksia. Kuva: Timo Karjalainen

Ensimmäisen puoliajan loppuaika oli puolustusten dominointia. Knights teki pelin itselleen vaikeaksi hyökkäyksessä lukuisilla rangaistuksilla. Toisella yrityksellä matkaa uusiin oli noin 30 jaardia, mutta Knightsin avainpelaaja Toni Mälkki onnistui murtautumaan oikealta läpi. Mälkki toi noin 40 jaardin juoksullaan pallon kolmen jaardin päähän maalista, mutta Roostersin puolustus taisteli raivokkasti ja repi pallon itselleen kahden jaardin linjalla. Knights-puolustuksessa erinomaisesti koko iltapäivän linebackinä pelannut Lasse Karjalainen repi itsensä väkisin irti blokeista ja taklasi Tähkäpään maalialueella. Tuloksena safety (eli oma maali) ja tilanne 8-10.

Molemmat joukkueet saivat hyökkäyksessä yksittäisiä onnistumisia, mutta maaleihin saakka nämä eivät riittäneet. Puolustukset olivat molemmilla terävinä ja tauolle mentiin äärimmäisen jännittävässä tilanteessa vierasjoukkueen johtaessa.

Knights-puolustus pelasi hyvällä asenteella koko pelin ajan. Pelinrakentajaa ahdistelemassa tässä Jasper Tavu (#63) ja Lauri Kuutamo (#25). Kuva: Timo Karjalainen

Knights aloitti toisen jakson vahvasti. Puolustus pysäytti Roostersin hyökkäyksen keskikentän tuntumassa. Heti toisen puoliajan ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Mälkki toi pallon aina viiden jaardin linjalle. Seuraavalla drivellä Juha Raunio kiersi kotijoukkueen puolustuksen ja kiisi maaliin. Tilanne 8-16.

Roosters löysi vielä kertaalleen uuden vaihteen. Vahvasti juoksupainotteiseen peliin lisättiin heittoelementti ja kolmannella drivellä Tähkäpää tavoitti komella heitolla laidasta laitahyökkääjä Eino Marnon. Marno rikkoi vielä komeasti Knights-pelaajan taklauksen ja juoksi pallon maaliin. Roosters oli taas kahden pisteen päässä 14-16.

Peli oli hurjan tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Tässä taklaamassa Roope Isoranta (#14), Sebastin von Bell (#95), Toni Mälkki (#96) ja Lasse Karjalainen (#36). Kuva: Timo Karjalainen

Knights iski heti takaisin. Lyhyen avauspotkun jälkeen hyökkäysvuoro alkoi keskiviivan tuntumasta. Hyökkäyksen linja teki jälleen erinomaista työtä juoksulinjan avaamisessa ja Toni Mälkki hoiti loput pitkällä juoksulla oikealle. Mälkki runnoi keskeltä vielä väkisin lisäpisteen ja tilanne vieraille 14-24.

Roosters yritti kaikkensa, mutta onnikaan ei ollut kukonpoikien puolella. Knightsilla peli sen sijaan kulki kuin unelma. Pelin lopullinen niitti oli Toni Mälkin voimajuoksu vasemmalta. Näytti jo siltä, että Roosters saa juoksun pysäytettyä, mutta väkivahvasti Mälkki runnoi pallon väkisin maaliin kolmen helsinkiläisen roikkuessa niskassa. Mälkki hoiti vielä lisäpisteen ja tilanne oli 14-32.

Lenni Altio (#3) urakoi niin puolustuksessa, hyökkäyksessä pelinrakentajana ja potki joukkueen lentopotkut. Kuva: Timo Karjalainen

Iloinen asia Knightsin kannalta oli nähdä onnistumisia laajalla rintamalla. Juha Raunio ja Toni Mälkki olivat hurjalla pelipäällä. Lenni Altio oli jälleen varmaotteinen pelinrakentajana, johti puolustusta ja huolehti lisäksi joukkueen lentopotkuista. Hyökkäyksen linjassa Lauri Kuutamo, Luukas Turtinen, Roope Isoranta ja Jasper Tavu tekivät hartiavoimin töitä juoksulinjojen avaamiseksi nopeille hyökkääjille. Elias Paajanen tarjoili päivän pisimmät aloituspotkut ja potkutilanteissa teki kaksi erinomaista taklausta puolustuksen viimeisenä miehenä näin estäen vastustajan karkaamisen pisteiden tekoon. Lasse Karjalainen oli puolustuksen tukipilari tehden lukuisia kriittisiä taklauksia tukimiehen paikaltaan.

Elias Paajanen (#85) teki kaksi ottelussa kaksi erittäin tärkeää taklausta estäen samalla Roostersin melko varmat maalit. Kuva: Timo Karjalainen

Velodromin tekonurmellä nähtiin yksi tämän kesän viihdyttävimmistä otteluista. Roosters tarjosi tiukan vastuksen ja taisteli viimeiseen saakka. Knights kiittää rehdistä ja kovasta kamppailusta.

Roosters Pts Pts Knights6 #28 Juha Raunio (TD)8 #28 Juha Raunio (LP)
#19 Artturi Tähkäpää (TD) 6#19 Artturi Tähkäpää (LP) 810 #35 Lasse Karjalainen (safety)
PUOLIAIKA16 #28 Juha Raunio (TD)
#17 Eino Marno (TD) 1422 #96 Toni Mälkki (TD)24 #96 Toni Mälkki (LP)30 #96 Toni Mälkki (TD)32 #96 Toni Mälkki (LP)

Seuraavaksi Knights matkaa ensi lauantaina Porvooseen U15 1-divisioonan finaaliin, jossa vastassa on sarjan tappiotta voittanut Porvoo Butchers. Butchers ei pystynyt epidemiasyistä pelaamaan välierää, mutta liitto teki urheilullisesti oikean ratkaisun ja siirsi runkosarjan selvästi parhaan joukkueen suoraan finaaliin. Finaali pelataan Porvoon pallokentällä (Lukiokatu 22) lauantaina 5.9.2020 klo 18:00 alkaen.

Pallon kanssa etenee Thomas Hegli (#33). Kuva: Timo Karjalainen

Knights on Sipoo Bulldogsin ja Lahti Panthersin yhteisjoukkue, joka pelaa poikien alle 15-vuotiaiden 1-divisioonassa.