Treenit peruttu epidemiatilanteen johdosta

10.03.2020

Bulldogs peruuttaa kaikki yhteiset harjoitustapahtumansa ainakin kahden viikon ajalta. Syynä on Suomessakin leviävä koronavirusepidemia. Seurassa ei ole todettu tautitapauksia.

Bulldogsin lippupallo-, oheis- ja lajitreenit kaikissa ikäryhmissä on peruttu viikoilla 11 ja 12.

"Pelaajaturvallisuus on aina tärkeintä. Tein päätöksen johtokunnan yksimielisellä tuella. Koronavirus on selkeästi poikkeuksellinen epidemia, jonka vaikutukset esimerkiksi Italiassa ovat olleet merkittävät. Tauti on levinnyt nimenomaan isojen yleisötapahtumien yhteydessä. Luettuani THL:n nettisivuilla olevat viralliset tiedotteet, ei meille vastuullisena seurana jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin peruuttaa harjoitustapahtumat toistaiseksi." puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila sanoo. "Vaikka pelaajiamme tai henkilöstöämme ei olekaan tietääksemme altistunut virukselle, harjoitukset ovat riskitekijä. Odotamme, kunnes taudista tiedetään enemmän ja sen leviäminen on saatu kuriin. Emme ota tässä riskejä pelaajien ja heidän läheistensä terveyden suhteen. Tässä asiassa on parempi katsoa kuin katua."

"Eihän tämä tietysti ideaalitilanne ole, mutta koen ettei meillä ollut vaihtoehtoja. Pyrimme minimoimaan vaikutukset kauteen valmistautuessa. Jokainen harjoitus on tärkeä, mutta pyrimme tehostamaan itsenäistä harjoittelua." valmennuspäällikkö Janne Laukka miettii. "Oheistreenien korvaaminen onnistuu kohtuullisesti esimerkiksi lenkkeilemällä, kuntopyöräilemällä ja itsenäisellä voimaharjoittelulla. Isoin asia ovat väliin jäävät lajiharjoitukset, mutta pyrimme siihen että heti tauon jälkeen pääsemme täydellä teholla harjoittelemaan pelikirjoja. Kartoitamme parhaillaan mahdollisuuksia etäyhteyksien käyttöön vaikkapa pelikirjaluennoilla. Kauteen valmistautumisen rytmitystä joudutaan luonnollisesti tarkistamaan, mutta toivotaan että epäselvä tilanne epidemian osalta ratkeaa pian." Laukka toteaa.

Valmennuspäällikkö Janne Laukka. Kuva: Tommy Koponen

Koronaviruksesta ja sen leviämisestä löytyy parhaiten tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Tehokkain tapa epidemian rajoittamiseen on hyvä käsihygienia ja tapaamisten vähentäminen.