Syyskokouksen satoa

30.12.2020

Bulldogsin syyskokous pidettiin verkkoyhteyksien avulla 30.12.2020.

Bulldogsin puheenjohtajana jatkaa neljättä kauttaan Jaakko Latva-Pukkila. Hallitukseen valittiin jatkuvuutta, kun jatkokauden saivat myös Janne Laukka, Eppu Pesonen, Suvi Mälkki, Tarja Altio, Tommy Koponen ja rahastonhoitajana jatkava Maarit Ruohonen. Laukka keskittyy tulevaisuudessa täysipainoisesti seuran valmennuspäällikön tehtäviin ja hänen tilalleen varapuheenjohtajaksi hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin Suvi Mälkki.

Pelaaja toiminnan keskiössä

"Bulldogs on kehittyvä seura ja jokaisena vuonna olemme pystyneet ottamaan askelia eteenpäin. Organisaation ja kulttuurin kehittämisessä ei ole oikoteitä, vaan seuraa rakennetaan yksi askel kerrallaan." Latva-Pukkila pohtii.

"Kaiken toiminnan keskiössä on pelaaja. Pelaajalle on pystyttävä tarjoamaan kehittävä, haastava ja motivoiva toimintaympäristö. Yhteistyösopimus ja SM-sarjapaikka ovat tärkeitä kehitysaskelia"

"Pitkällä tähtäimellä tavoitteenamme on olla vuosittain Suomen parhaiden junioriseurojen joukossa. Valmennuspäällikkö Janne Laukka on valmentajien kanssa tehnyt hurjasti töitä seuratoiminnan kehittämisen eteen syksyn aikana. Olemme oikealla tiellä. Laadukkaan junioritoiminnan tuloksena edustusjoukkueeseen tulee joka vuosi entistä valmiimpia pelaajia, joka puolestaan nostaa myös edustusjoukkueen tasoa." Latva-Pukkila miettii. "Suurin haasteemme on lajiin liittyvät ennakkoluulot. Jenkkifutista pidetään jotenkin poikkeuksellisen vaarallisena lajina. Se on loppujen lopuksi ihan tavallinen harrastus muiden joukossa. Täytyy vaan tehdä seuran oma duuni treeneissä niin hyvin kuin mahdollista ja pyrkiä viestimään ulospäin rehellisesti ja selkeästi. Olemme tehneet älyttömästi duunia esimerkiksi pelaajaturvallisuuden eteen. Kuinka moni seuran ulkopuolinen tietää näistä kehitysaskelista tai vaikkapa turvallisista taklaustekniikoista?" Latva-Pukkila pohtii.

Fysiikkavalmennus kehittyy

Seura ottaa fysiikkavalmennuksessa käyttöön Volt Athleticsin sovelluksen, jota käyttävät useat USA:n huippuyliopistot. "Voltin käyttöönotto on meille iso mahdollisuus" valmennuspäällikkö Janne Laukka sanoo. "Ohjelma luo pelipaikkakohtaisen harjoitusohjelman, jonka taustalla on satojen asiantuntijoiden panos. Harjoitusohjelmaa luotaessa otetaan huomioon pelaajan käytössä oleva välineistö ja ohjelma luo jopa alkulämmittelyt treenin mukaan. Valmentaja pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan ja antamaan palautetta pelaajalle." Laukka kertoo.

Janne Laukka toimii Bulldogsissa valmennuspäällikön lisäksi edustuksen vastuuvalmentajana ja pelinrakentajana. Kuva: Tommy Koponen

"Olemme saaneet mukaan hyviä ja taitavia valmentajia, mikä helpottaa valmennuspäällikön työtä merkittävästi. Pelaajan kehittäminen eri herkkyysvaiheessa edellyttää valmentajalta harjaantunutta silmää. Valmentajan oma näkemys kehittyy keskustelujen ja opiskelun kautta. Mitä paremmat valmentajat seuralla on, sitä parempi ympäristö pelaajilla on kasvaa." Laukka päättää.

Lippupallo ja nuoret vahvasti mukana

Lippupallossa seuralla on käynnissä kaksivuotinen KouluFlägi -projekti. Projektin ensimmäinen vuosi meni pitkälti pilalle, kun koronaepidemian takia koulujen liikuntasalit olivat ulkopuolisilta suljettuja. Suomen malli -harrastuskerhotoiminnassa Bulldogs on vuoden 2021 aikana käynnistämässä ensimmäisiä liikuntakerhojaan. Lippupallotoimintaa tullaan nostamaan jenkkifutiksen rinnalle liikunnallisena ja hauskana lajina.

Lippupallon tiimoilta suunnitellaan myös kesäloman alkuun ensimmäistä jefuleikkikoulua nuoremmille pelaajille. Bulldogsissa ollaan kehittämässä myös nuoremmille pojille ja tytöille toimintaa. Jo 9-vuotiaille löytyy sarjoja ja joukkue tullaan kokoamaan mikäli riittävästi innokkaita löytyy.

Suositut jefukoulut jatkuvat keväällä, kun epidemia antaa siihen mahdollisuuden. Alle 14-vuotiaiden ryhmään eivät kaikki ilmoittautuneet mahtuneet loppukesästä mukaan ja nyt sama pyritään toistamaan myös vanhemmissa.