Sipoo ja Lahti yhdistävät voimansa kaudelle 2019

14.02.2019

Bulls pelaa tulevalla kaudella 2-divisioonassa

Vahvan viime kauden jälkeen Bulldogsin edustusjoukkueessa vaihtuvuus oli kovaa. Joukkueen viime kausien tärkein pelaaja Ville Roitto lähti jatkamaan uraansa Vaahteraliigassa Roostersin riveissä. Useat joukkueen tukipilareina olleet veteraanit (esimerkiksi Timo "Obe" Jääskeläinen ja Jouni Härkänen) lopettivat pitkän ja ansiokkaan peliuransa. Syksyn aikana Bulldogsin treeneissä kävi laadukas mutta vähälukuinen pelaajarinki. Samanlainen tilanne oli päävalmentaja Janne Karvosen kotikaupungissa Lahdessa, joka myös oli ilmoittautunut 2-divisioonaan.

Karvosen aloitteesta joukkueet aloittivat keskustelut yhteisjoukkueena pelaamisesta. "Yhteinen sävel löytyi käytännössä heti." Bulldogsin puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila nauraa. "Ensimmäisessä tapaamisessa Renkomäen ABC:llä jutusta ei meinannut tulla loppua lainkaan. Kahden tasavahvan pienen seuran yhteistyö tuntui alusta alkaen luonnolliselta ja hyvältä ratkaisulta. Täten varmistetaan riittävän laaja ja laadukas pelaajarunko taistelemaan erittäin kovan 2-divisioonan kärkitiloista" Latva-Pukkila kertoo.

Joukkue pelaa nimellä Bulls. Nimi ideoitiin joukkueiden yhteistyöllä ja siinä yhdistyy molempien joukkueiden elementtejä. Bulldogsista otettiin alkuosa ja Lahtihan tunnetaan Suomen Chicagona. Chicagossa pelaa yksi legendaarisimmista seurajoukkueista, Chicago Bulls.

Joukkueiden valmennustiimitkin ovat jo entuudestaan toisilleen tuttuja. Janne Karvonen ottaa vastuulleen päävalmentajan tehtävät ja Janne Haataja toimii hyökkäyksen koordinaattorina. Puolustuksen koordinaattorina jatkaa Stefan "Eti" Karkulahti. "Treenaaminen on huomattavasti mielekkäämpää, kun treeneissä saadaan vedettyä pelejä läpi täydellä miehityksellä." Karvonen kertoo. "Kummankin seuran pelaajamäärät olisivat ehkä juuri ja juuri riittäneet kauden läpivientiin, mutta isompi pelaajamäärä hyödyttää kumpaakin seuraa." Karvonen pohtii. "Tämä taitaa nyt olla sellainen perinteinen win-win tilanne" Karvonen virnistää.

Harjoitukset ovat täydessä käynnissä ja joukkueeseen haetaan vielä aktiivisesti vahvistuksia. "Yleinen harhakäsitys on, että jenkkifutiksessa tarvitsee olla jotenkin poikkeuksellisen isokokoinen. Pelipaikkoja löytyy kaikenkokoisille. Tärkeintä on pelkäämätön asenne ja halu kokeilla omia rajojaan." Karvonen sanoo. "Laji haastaa ja palkitsee niin monella tasolla. Taktisesti, henkisesti, teknisesti,ja luonnollisesti myös fyysisesti. Ei sitä usko ennen kuin itse käy kokeilemassa" Karvonen nauraa. "Omat ennakkoluulot on kyettävä haastamaan ja katsella maailmaa ristikon takaa avoimin silmin. Silloin on hyvät lähtökohdat pärjätä lajissa".

Bullsiin pääset mukaan helposti. Voit liittyä harjoituksiin milloin tahansa. Mitä aiemmin tulet, sitä enemmän hyödyt, koska nyt uudet pelaajat treenaavat vappuun saakka maksutta. Seura lainaa mahdollisuuksien mukaan uusille pelaajille myös varusteet, joten tarvitset vain ennakkoluulottoman asenteen ja halun haastaa itsesi. Harjoitukset ovat joka perjantai Hyrylän kuplahallissa klo 18:30-21:00. Varustuksena on nappikset tai lenkkarit sekä juomapullo.

Katso lisätietoa seurasta, pelaamisesta, maksuista ja harjoituksista:
Uudelle pelaajalle

Edustusjoukkue:
Päävalmentaja: Janne Karvonen, 0440-706 097, janne.karvonen@tippaiita.fi
Joukkueenjohtaja: Juha Roitto, 0400-405 243, juharoitto@gmail.com