Otteluraportti: @ Lahti Panthers 27.5.2017

27.05.2017

Bulldogsin miehet voitokkaita kauden avauksessa.

Sipoo Bulldogs aloitti kautensa Lahti Panthersin vieraana. Ottelu käytiin Lahden kisapuistossa vaihtelevissa sääolosuhteissa. Vastakkain oli kaksi merkittävästi edelliskaudesta muuttunutta joukkuetta. Vuotta aiemmin Panthers oli kukistanut Bulldogsit kisapuistossa lukemin 27-6, joten koiralaumalla oli revanssin paikka.

Talven aikana hurttalauma oli vahvistunut merkittävästi ja kauden avausotteluun matkasi 35 pelaajan nälkäinen joukkue.

1. ja 2. neljännes

Peli alkoi tunnustelevasti ja kummankin joukkueen peli oli hermostunutta. Bulldogs sai ensin pallon ja eteni ensin juoksemalla. Hyökkäyksen takakentällä Malmilta tullut Hayden Signore ja paluun kentille tehnyt Neem Rauankoski kantoivat molemmat palloa hyvän kokoiset siivut. Tasapainoisesti koko pelin ajan hyökännyt Bulldogs vaihtoi tämän jälkeen heittopeliin, jossa muuten täydellisen illan pelanneelle pelinrakentaja Janne Laukalle kävi harvinainen virhe. Lahden tarkasti pelannut puolustus onnistui saamaan syötönkatkon.

Pelin momentum siirtyi tässä vaiheessa Panthersille. Lahtelaiset rynnistivät muutamalla downilla aivan sipoolaisten maalialueen tuntumaan, mutta Bulldogsin heittopuolustus piti pantterit maalialueen ulkopuolella. Tämän lähemmäksi maalintekoa lahtelaiset eivät pelissä päässeet. Puolustuksen avainhahmona oli keskustan tukkinut MLB Aleksi Kokkonen, jolta nähtiin tukku kovia taklauksia.

Peli lähti kääntymään Bulldogsille kahden hienon yksilösuorituksen myötä. Ensin Ville Roitto palautti lentopotkun aina vastustajan kenttäpuoliskolle saakka, jonka jälkeen heti seuraavalla downilla Neem Rauankoski jyräsi vastustamattomasti 40 jaardin juoksullaan aivan maalialueen rajalle. Itse maali syntyi hieman onnekkaasti, kun linjamies Jussi Mäkelä peitti pallon vastustajan maalialueella rähmäyksen jälkeen. Ville Roitto naulasi varmasti lisäpisteen haarukkaan ja tilanne oli 0-7.

Märkä keli aiheutti päänvaivaa joukkueiden päävalmentajille. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada täyteen uusiin yrityksiin vaadittavaa kymmentä jaardia, palloja putoili laitahyökkääjiltä ja pallo vaihtoi tiuhaan omistajaa. Kesken Lahden hyökkäysvuoron täksi kaudeksi Bulldogs-paitaan palannut Ville Roitto luki Lahden pelirakentajan aikeet täydellisesti. Tuloksena oli syötönkatko, jonka erittäin nopea takapuolustaja juoksi suoraan maaliin. Roitto potkaisi lisäpisteen haarukkaan ja tilanne 0-14.

Tämän jälkeen sipoolaisten heittopeli sai muutaman maukkaan onnistumisen, kun pelinrakentaja Janne Laukka löysi mm. nuoren laitahyökkääjän Vili Kilpiäisen heitoillaan. Lahtelaisten kenttäasemaa taisi silti eniten nakertaa erinomaisella pelipäällä ollut Roitto, jonka lentopotkujen palautukset antoivat Bulldogsille erinomaiset kenttäasemat toisen neljänneksen lopulla. Pirteästi koko illan esiintynyt keskushyökkääjä Hayden Signore juoksi hyökkäysvuoron päätteeksi pallon maalialueelle ja tilanne oli jo 0-20. Lisäpisteessä potku blokattiin, mutta Roitto reagoi ensimmäisenä vapaana olleeseen palloon ja juoksi lisäpisteen maaliin. Tilanne puoliajalla 0-22 Bulldogseille.

3. ja 4. neljännes

Kolmas neljännes jatkui tasaisena vääntönä. Lahtelaiset tulivat toiselle puoliskolle täynnä taistelutahtoa, mutta juoksuilla ja lyhyillä heittopeleillä edennyt pantterilauma ei onnistunut murtamaan Bulldogsien erinomaisesti pelannutta puolustusta. Samalla tavalla toisessa päässä Panthersin puolustus onnistui pitämään Bulldogsin maalialueen ulkopuolella. Bulldogs pelasi pääosin riskejä kaihtaen juoksupeleillä kelloa kuluttaen ja Panthers oli pakotettu pelaamaan riskillä yhä pidempiä heittopelejä.

Viimeisen neljänneksen alkuun nähtiin jälleen hieno yksilösuoritus. Pelinrakentaja Laukan täydellisesti ajoitettu heitto tavoitti kauniin saumakuvion juosseen Vili Kilpiäisen, joka eteni pallon kanssa maalialueelle. Juniori-ikäiselle Kilpiäiselle maali oli ensimmäinen aikuisten tasolla. Ville Roitto potkaisi lisäpisteen haarukkaan jo kolmatta kertaa ja tilanne oli 0-29. Peli myös päättyi näihin lukemiin.

Ottelun ratkaisijat

Sipoolaisten avainpelaaja oli erityisesti erikoistilanteissa loistanut Ville Roitto, joka vastasi mm. syötönkatkosta, jonka hän palautti maalin arvoisesti. Roiton lisäksi puolustuksen näkyvin hahmo oli keskimmäisenä tukimiehenä pelannut Aleksi Kokkonen. Sanottava on kuitenkin, että koko Jonas Lövin luotsaama puolustus pelasi tänään erinomaisesti. Lahden pelinrakentaja Emil Puolakalle saatiin erinomaisesti painetta koko pelin ajan, eikä lahjakas pelinrakentaja päässyt käyttämään parhaita avujaan.

Hyökkäyksessä pelinrakentaja Janne Laukka pelasi laadukkaan pelin ja osoitti yllättävää jalkanopeutta, joka tietää hyvää tulevia pelejä ajatellen. Hyökkäyksen takakentällä Hayden Signore, Neem Rauankoski ja Miikka Hukkanen pelasivat vahvasti. Laitahyökkääjistä esille nousi nuori Vili Kilpiäinen, jonka koppi neljännellä neljänneksellä oli yksi pelin kohokohtia. Hyökkäyksen linja pelasi vahvan pelin.

Yhteenveto

Kokonaisuutena kauden avaus oli lupauksia herättävä. Selkeästä johtoasemasta huolimatta koiralauman keskittyminen ei herpaantunut ja monipuolista jenkkifutista pelannut lahtelaisryhmä pidettiin nollilla. Peli oli selvästi tasaisempi kuin mitä lukemat antavat olettaa, Panthers tarjosi Bulldogsille kovan sekä rehdin vastuksen ja tulee varmasti kauden edistyessä olemaan yksi sarjan mustista hevosista.

Bulldogsin ensimmäinen voitto yli vuoteen oli ennen kaikkea joukkueen voitto, jossa eri osa-alueet tukivat toisiaan. Mikko Ranta-ahon luotsaama koiralauma on tehnyt työtä määrätietoisesti läpi talven ja tulos näkyi nyt kentällä. Sekä puolustus että hyökkäys esiintyivät edukseen. On muistettava, että myös vastus tulee kovenemaan tulevissa kamppailuissa.

Kuvia huikeasta koitoksesta on nähtävissä esimerkiksi täällä (Lasse Simpanen, facebook-albumi)

Kotiavauksessa vastassa Rovaniemi Nordmen

Seuraavana Bulldogsin tason tulee mittaamaan Rovaniemi Nordmen, joka saapuu avaamaan kautensa Söderkullan urheilupuistoon. Edellisvuodesta Bulldogsilla on kostettavana niukka 21-28 kotitappio rovaniemeläisille.

Otteluun on vapaa pääsy ja paikan päällä on myös Bulldogs-kahvio, josta saa virvoketta. Tule mukaan seuraamaan hyvätasoista jenkkifutista paikan päällä! Edustuksen pelin jälkeen voit jäädä seuraamaan alle 13-vuotiaiden kauden avausta Porvoon Butchersia vastaan.

Seuraavat pelit:

17.6.2017 klo 14:00 vs Nordmen @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)
2.7.2017 klo 14:00 vs Rusko Mayhem @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)
9.7.2017 klo 12:00 vs Joensuu Wolves @ Joensuu
15.7.2017 klo 14:00 vs Hyvinkää Falcons @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila

Kuvat: Lasse Simppanen