Knights U13 1-divisioonan mestariksi puhtaalla pelillä

21.09.2019

Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue Knights pelasi kauden 2019 viimeisen turnauksensa 21.9. Kuopiossa Rauhalahden nurmikentällä. Sarjaa tappiottomalla pelillä johtanut Knights ei antanut vastustajiensa yllättää tälläkään kertaa vaan lopetti kautensa vakuuttavalla tavalla pitämällä nollat molemmissa otteluissa.

21.9.2019

Voittoisa joukkue yhteiskuvassa: Alarivi vasemmalta: Janne Haataja, Jaakko Latva-Pukkila, Niklas Mälkki, Antti Kettunen 2. rivi: Juha Raunio, Niilo Alatalo, Aaro Haataja 3. rivi: Sampo Kangas, Laura Hanhela, Lauri Kuutamo, Antti Mälkki (takana), Lenni Altio, Rene Rautiainen, Rasmus Kauppinen. Turnauksesta olivat poissa Oliver Silfverberg, Elias Paajanen ja Hugo Jokinen.

Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue Knights pelasi kauden 2019 viimeisen turnauksensa 21.9. Kuopiossa Rauhalahden nurmikentällä. Sarjaa tappiottomalla pelillä johtanut Knights ei antanut vastustajiensa yllättää tälläkään kertaa vaan lopetti kautensa vakuuttavalla tavalla pitämällä nollat molemmissa otteluissa.

Knightsin puolustuksen yhteispeli tiivistyi kauden edetessä. Kuva: Johanna Tahvanainen

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui alemmin varsin kapealla rosterilla vastaan tullut Vantaan TAFT. Viimeiseen turnaukseen TAFT oli kuitenkin löytänyt uusia pelaajia eikä Knights voinut lähteä otteluun mitenkään henkseleitä paukutellen. Knightsin kauden mittaan varsin tehokkaaksi hioutunut hyökkäys oli kuitenkin pysäyttämätön ja kun puolustuskin toimi satunnaisia lipsahduksia lukuunottamatta mallikkaasti ottelu eteni Knightsin komennossa.

Nopea tulokaspelaaja Rene Rautiainen (#10) kasvatti rooliaan kauden edetessä. Monipuolinen ja nopea Rautiainen pelasi laitahyökkääjänä, pelinrakentajana, keskushyökkääjänä, tukimiehenä, laitapuolustajana ja puolustuksen linjassa. Kuva: Johanna Tahvanainen

Pisteidenteossa kunnostautuivat niin keskushyökkääjä Juha Rautio, pelinrakentaja Lenni Altio kuin laitahyökkääjät Rene Rautiainen ja Antti Mälkki. TAFT onnistui saamaan ensimmäiset yritykset noin jaardin päässä Knightsin maalista mutta puolustus onnistui pysäyttämään vantaalaiset ennen pistesuoritusta. Erityismaininta ottelussa menee pienelle ja piskuiselle Niilo Alatalolle joka osoittautui todella vaikeasti blokattavaksi puolustuksen linjamieheksi. Tuloksena taklattu pelinrakentaja aloituslinjan takana.

Lopputulos Knightsille 58-0.

Normaalisti keskushyökkääjänä viihtyvä Juha Raunio (#28) debytoi molemmissa peleissä pelinrakentajan paikalla. Kuva: Johanna Tahvanainen

Toisessa ottelussa vastaan asettui läpi kauden kapealla rosterilla pelannut Hyvinkää Falcons. Kauden viimeisessä ottelussa Knights lähinnä keskittyi sekoittamaan omaa pakkaansa ja peluuttamaan pelaajiaan vierailla paikoilla. Falconsin pelatessa heittopelejä Knightsin takakenttä osoitti vaarallisuutensa ja otti ottelun aikana 8 syötönkatkoa joista 7 juostiin suoraan maaliin. Ainut jota ei juostu maaliin tuotiin takaisin yrityksen aikana tapahtuneen virheen takia.

Pienikokoinen, mutta ennakkoluuloton ja räjähtävä Niilo Alatalo oli vastustajan hyökkäyksen linjalle mahdoton pideltävä. Kuva: Johanna Tahvanainen

Ottelun hienoimmasta yksilösuorituksesta vastasi puolustuksen linjasta kulmapuolustajaksi siirretty Niklas Mälkki joka otti syötönkatkon oman maalin tuntumassa ja palautti sen samantien läpi kentän maaliin. Ei ihan jokapäiväistä touhua puolustuksen linjamiehelle! Ottelussa pisteitä tehtailivat jälleen herrat Altio, Mälkki ja Rautiainen, uusina pistenikkarina joukkoon liittyivät myös Sampo Kangas ja Niilo Alatalo.

Ottelu päättyi Knightsille 94-0.

Tulokaspelaaja Laura Hanhela pelasi rohkeasti ja teki useita tärkeitä taklauksia. Kuva: Johanna Tahvanainen

"Joukkue oli yhtenäinen aivan kauden alusta alkaen. Pelaajat tekivät tunnollisesti treeneissä töitä läpi koko kevään ja syksyn." vastuuvalmentaja Jaakko Latva-Pukkila pohti joukkueen menestyksen salaisuutta. "Joukkueen yhteishenki oli huikealla tasolla. Uudet pelaajat otettiin ryhmään vastaan todella hyvin ja tulokkaat ottivat uskomattomia kehitysaskelia. Johtavat pelaajat suorittivat kovalla tasolla koko kauden. Otettiin sekä joukkueena että yksilöinä huikeita kehitysaskeleita. Pelaajat todella halusivat kehittyä ja kasvaa. Vaikka vastustajat paransivat kauden kestäessä esityksiään, joukkue oli edelleen selvästi muita edellä." Latva-Pukkila pohtii. "Jos nyt on nostettava pelaajia, kolme pelaajaa nousee koko sarjan parhaimmistoon: linjamies Lauri Kuutamo, pelinrakentaja Lenni Altio ja keskushyökkääjä Juha Raunio. Jos jätkät jatkaa työtekoa tällä asenteella, heillä on taivas rajana." Latva-Pukkila kertoo joukkueen avainpelaajista.

"Ja olihan meillä aivan huikea tiimi! Lohja Lionsin Antti Kettusen ja Lahti Panthersin Janne Haatajan kanssa yhteistyö on ollut saumatonta. Jussi Ala-Tuuhonen ja Janne Laukka ovat aina olleet valmiita sparraamaan pelillisesti, mikä on auttanut minua todella paljon. Pelaajien vanhemmat ovat tukeneet aina tarvittaessa ja tehotiimi Sari Raunio, Eetu Alatalo ja Tarja Altio ovat mahdollistaneet peleissä keskittymisen pelkästään olennaiseen. Suvi Mälkki on joukkueenjohtajana tehnyt todella ison duunin kaikkien käytännön järjestelyjen kanssa, puhumattakaan Suvin työpanoksesta Bulldogsin junioriturnauksen turnauspäällikkönä. Näiden ihmisten duuni on mahdollistanut meille erinomaiset edellytykset. Yhteistyön kultainen tulos näkyy nyt kaulassa. Paras koskaan valmentamani joukkue ja paras tiimi. Mitäpä siihen lisäämään. Hirveän kivaa meillä on ollut." Latva-Pukkila myhäilee.

Kausi 2019 on nyt taputeltu loppuun ja U13 1-divisioonan voittajaksi kruunattu Knights. Treenit jatkuu vielä syyskuun viimeisen viikon, jonka jälkeen joukkue siirtyy varsin ansaitulle kuukauden syysvapaalle. Lajiharjoitukset jatkuu marraskuun alusta lauantaisin Hyrylän kuplahallissa klo 13:30-16:00.

Kiitos joukkueen pelaajille, huoltajille ja joukkueenjohdolle. Tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2020.

KNIGHTS, U13 1-divisioonan mestarit 2019:

PELAAJAT:

Alatalo, Niilo: DL, WR
Altio, Lenni: QB, LB
Haataja, Aaro: OL, DL (rookie)
Hanhela, Laura: DL, LB (rookie)
Jokinen, Hugo: WR, CB (rookie)
Kangas, Sampo: CB, WR
Kauppinen, Rasmus: OL, DL
Kuutamo, Lauri: OL, LB, DL
Mälkki, Antti: WR, LB, CB
Mälkki, Niklas (rookie): DL
Paajanen, Elias (rookie): WR, CB
Raunio, Juha: RB, LB
Rautiainen, Rene (rookie): WR, QB, CB, LB
Silfverberg, Oliver: LB, RB

VALMENNUS:

Latva-Pukkila, Jaakko: päävalmentaja, hyökkäyksen koordinaattori
Kettunen, Antti: puolustuksen koordinaattori
Haataja, Janne: linjavalmentaja

TUKIJOUKOT:

Mälkki, Suvi: joukkueenjohtaja
Alatalo, Eetu: huoltaja
Altio, Tarja: huoltaja
Raunio, Sari: huoltaja

KUVAAJAT:

Mälkki, Kari-Matti (video)
Kuokkanen, Vappu (video)
Hanhela, Pasi (video)
Kuutamo, Osku (video)
Pesonen, Ari JJ (valokuva)
Koponen, Tommy (valokuva)
Tahvanainen, Johanna (valokuva)