Miesten kausi alkaa sunnuntaina 2.6.

01.06.2024

Kesäkuu on alkanut ja sen myötä lämpimät onnittelut kaikille koulunsa päättäneille! Kesän alkaminen tarkoittaa myös jenkkifutiksen palaamista Söderkullaan. Bulldogs avaa kautensa sunnuntaina 2.6. klo 13 alkavalla ottelulla. 2-divisioonan B-lohkon (eli ns. "etelälohkon") ottelussa vastassa on Hämeenlinna Tigers.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Sekä Tigers että Bulldogs pelasivat edelliskauden 3-divisioonassa 7 vs 7 -jenkkifutista ja molemmat joukkueet ovat tämän jälkeen uudistuneet merkittävästi. Pelaajia on kumpaankin porukkaan tullut runsaasti lisää ja kysymys varmaan onkin kumpi joukkue on paremmin ehtinyt saamaan pelin jengoilleen. Etenkin hyökkäyspeli on pitkälti kiinni ajoitusten ja yhteispelin onnistumisesta, joten mikäli toinen joukkue kykenee järjestelmälliseen hyökkäyspeliin heti kauden alussa, se voi ratkaista ottelun. Kauden ensimmäisessä pelissä myös virheet näyttelevät usein isoa roolia, mutta toivotaan ettei peli kuitenkaan ratkea kummankaan virheisiin vaan hyvään ja näyttävään jenkkifutikseen. 

Söderkullan tekonurmi on erinomaisessa kunnossa. Ottelupäiväksi on luvattu 22 asteen pilvipoutaista lämpötilaa ja kevyttä tuulta, joka hieman helpottaa pelaajien jaksamista. Ennen ottelua on luvattu kevyttä sadetta, joten nurmi voi olla märkä ottelun alkaessa. Kaikki nämä elementit voivat vaikuttaa peliin.

Kotijoukkue Bulldogs on saanut jalkeille hyvän kokoisen rosterin ja pelaajien lukumäärä on lähellä rosterin maksimikokoa (45 pelaajaa). Joukkueesta löytyy laatua kaikilta pelipaikoita ja suurimmassa osassa myös syvyyttä. Farmiyhteistyön kautta Lappeenranta Razorbacksistä on saatu syvyyttä tietyille pelipaikoille.

Pelinrakentaja Akseli Isotalo
Pelinrakentaja Akseli Isotalo

Hyökkäyksessä pelinrakentaja Akseli Isotalo liittyi joukkueeseen toukokuussa, mutta on tänä aikana kyennyt sisäistämään OC Jose Gieschlerin pelikirjan hyvin, löytyyhän miehiltä yhteistä historiaa niin Razorbacksistä kuin TAFTista. Ensimmäisessä ottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, miten hyvin Isotalo löytää yhteiset ajoitukset nopean ja laajan laitahyökkääjäkaartin kanssa. Ronnie Siren on juniori-ikäinen ja pelaa ensimmäistä kauttaan, mutta voi olla jo tällä kaudella yksi 2-divisioonan parhaita laitahyökkääjiä. Hyökkäyksen linja on käytännössä kokonaan uudistunut viime kaudesta. Vaikka linja on isokokoinen ja laadukas, on ensimmäiset pelit aina kysymysmerkkejä. Avainasiana joukkueen kannalta lienee miten juoksupelillä pystytään etenemään pallon kanssa. Keskushyökkääjäkolmikko Golan, Hirvonen ja Sparks ainakin ovat näyttäneet räjähtävyyttään treeneissä ja Isotalokin liikkuu jalalla todella hyvin. 

Puolustuksen linjamies Berkan Dugan
Puolustuksen linjamies Berkan Dugan

Puolustus on treenikaudella ollut tasaisen hyvä yksikkö, jota puolustuksen koordinaattori Joni Holm on luotsannut vakaan rauhallisesti läpi harjoituskauden. Kimmo Wossilus lähti juuri ennen kauden alkua tavoittelemaan Vaahteramaljaa Roostersiin (tsemii Kimmo!), mutta onneksi esimerkiksi Joonas Degerlund pystyy paikkaamaan Wossiluksen jättämää aukkoa pass rush -osastolla. Puolustuksen linjan avainhahmoja Degerlundin lisäksi on kovaotteinen Berkan Dugan, joka nähdään pienen tauon jälkeen taas Bulldogs-paidassa. Tukimiesosasto ja takapuolustajat ovat ehkä joukkueen laadukkaimmat yksiköt. Teemu Hukkanen ja Atte Jokinen muodostavat nopean ja kovaa iskevän parivaljakon. Blitzit tulevat varmasti nopeasti ja röyhkeästi. Takapuolustuksessa nuori Lenni Altio sekä kokeneet Teemu Christensen, Riku Hellgren, Justus Alanen ja Juuso Arminen tulevat varmasti aiheuttamaan harmaita hiuksia niin vastustajan pelinrakentajille kuin laitahyökkääjille. 

Vielä kun offarilla löydettiin vielä erikoisjoukkueisiin potkuihin erikoistunut Kalle Nieminen, kokoonpano näyttää aika tasapainoiselta. 

Hämeenlinnan kokoonpanosta ei ole saatu kovin paljoa ennakkotietoja. Mielenkiinnolla odotetaan, millainen porukka Tigersilla on kasassa, mutta varmaa on että kovaa pelaava ryhmä on tulossa. Pelit Hämptonin miehiä vastaan ovat aina olleet rehtejä ja tiukkoja vääntöjä, joten odotettavissa on kova ottelu. Farmisopimus Tampere Saintsin kanssa voi tuoda yllättävänkin kovia pelimiehiä rosteriin.

Kummankin joukkueen kannalta on tärkeää saada hyvä alku kaudelle. Avaimena on varmasti, kumpi löytää nopeammin oman pelaamisen rytmin ja kumpi tekee pelissä vähemmän ratkaisevia virheitä. Molempien peli varmasti kehittyy vielä kauden edetessä, mutta nyt saadaan jo hyvää osviittaa siitä, minkälaiset lähtöasetelmat kauteen näillä joukkueilla on. 

Näin vähäisillä tiedoilla on vaikeaa lähteä tekemään sen tarkempaa ennustetta pelin lopputuloksesta, mutta logo sivun yläreunassa antaa luvan vetää hieman kotiinpäin. Toivotaan runsasmaalista ja vauhdikasta ottelua, jonka kotijoukkue hoitaa kotiin lukemin 30-20.

Bulldogs toivoo Söderkullaan runsasta ja äänekästä kotiyleisöä. Söderkullan lehterit on pari vuotta sitten uusittu ja otteluun on vapaa pääsy. Bulldogs-kahvio palvelee pelin ajan. Ottelussa on myös kenttäkuulutus, joka pyrkii huomioimaan myös uudemmat jenkkifutisfanit. Eli tervetuloa lämpimästi niin vanhat kuin uudetkin soikiopallon ystävät. Ottelu potkaistaan liikkeelle klo 13:00 ja kokonaiskesto on noin kaksi ja puoli tuntia.

Teksti: edustusjoukkueen GM Jaakko Latva-Pukkila