Edustusjoukkue valmiina äijäliigan final fouriin

25.08.2023

Miesten 3-divisioona eli Äijäliiga huipentuu huomenna lauantaina pelattavaan finaaliturnaukseen. Bulldogs lähtee turnaukseen paineettomasti nelospaikalta. Bulldogs on kuitenkin yllätysvalmis, koska finaaliturnaukseen on jalkeille saatu paras mahdollinen koiralauma. Kaikki loukkaantuneet pelaajat ovat täydessä pelikunnossa. Porvooseen luvattu mainiota jenkkifutissäätä huomiselle, joten kaikki edellytykset erinomaisen mukavalle ja viihdyttävälle jefupäivälle ovat olemassa. Toivomme tietenkin myös runsasta yleisöä paikan päälle kannustamaan.

Runkosarja oli äärimmäisen tasainen. Hämeenlinna Tigers hävisi tänä vuonna kaikki ottelunsa, mutta muiden sarjan joukkueiden kohtaamiset olivat äärimmäisen tasaisia. 

1. Butchers 2: (3-0-0
voitot-tasapelit-tappiot)
vs. Tigers 28-8
vs. Wolves 42-8
vs. Bulldogs 22-16

2. Blaze (2-1-0
voitot-tasapelit-tappiot)
vs Tigers 38-0
vs Bulldogs 14-12
vs Wolves 14-14

3. Wolves (1-1-1 
voitot-tasapelit-tappiot)
vs Butchers 8-42
vs Tigers 52-8
vs Blaze 14-14

4. Bulldogs (1-0-2
voitot-tasapelit-tappiot)
vs Tigers 50-0
vs Blaze 12-14
vs Butchers 16-22 

Bulldogs pääsi pelaamaan runkosarjassa vain kolme peliä Vaasa Royals A:n luovuttua sarjasta juuri ennen 12.8.2023 pelattua turnausta.  Pelien tuloksena oli yksi selkeä voitto Hämeenlinna Tigersista ja kaksi alle maalin tappiota sarjan kärkijoukkueille. Molemmissa peleissä voitto oli täysin koiralauman saavutettavissa, joten joukkue lähtee hakemaan revanssia.

Bulldogsin päävalmentaja Eppu Pesonen
Bulldogsin päävalmentaja Eppu Pesonen

"Me lähdemme haastamaan runkosarjan voittaneet joukkueet. Meillä ei ole tässä turnauksessa kuin voitettavaa" edustusjoukkueen päävalmentaja Eppu Pesonen sanoo. "Runkosarjassa olemme näyttäneet pystyvämme tasapainoiseen pelaamiseen niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Meillä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella jalkeilla paras mahdollinen joukkue ja pelaajat ovat iskussa. Meille paras mahdollinen paikka päästä paineetta nauttimaan finaaliturnauksen tunnelmasta ja iskemään lujaa." Pesonen pohtii.

"Finaaliturnaus on aina erityinen tapaus. On aina spesiaalia päästä pelaamaan mestaruudesta" kokenut hyökkäyksen koordinaattori Janne Laukka tähdentää. "Olen ollut erityisen tyytyväinen siihen miten hyvin pelaajat ovat sisäistäneet meidän pelikirjamme. Juoksupainotteinen voimahyökkäys on ollut meidän vahvuutemme tähän saakka, mutta kauden myötä olemme pystyneet etenemään myös heittämällä." Laukka sanoo. "Finaaliturnaukseen lähdetään omien vahvuuksien kautta. Totta kai treeneissä ollaan kokeiltu jotain uusia pieniä mausteita, mutta meidän pelimme rakentuu vahvan juoksupelin kautta."

Puolustuksen koordinaattori Joni Holm odottaa myös lopputurnausta innolla. "Puolustus perustuu aina pelaajien saumattomaan yhteistyöhön. Treenien kautta painottamani asiat ovat alkaneet näkyä myös kentällä. Tänä viikonloppuna pääsemme testaamaan mihin saakka ollaan kehitytty ja mihin asti se riittää." Holm sanoo. "Joukkue on tänä vuonna hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Kaiken osuessa kohdilleen meillä on mahdollisuudet mennä päätyyn saakka. Täytyy kuitenkin muistaa, että tänä vuonna finaaliturnauksen vastustajat ovat tasaisen kovia. Voitot täytyy ansaita kovalla duunilla." Holm teroittaa. 

Puolustuksen koordinaattori Joni Holm
Puolustuksen koordinaattori Joni Holm

Miesten kolmosdivisioonan lopputurnaus pelataan Porvoon Myllymäen kentällä (Kallenlinnankatu 13) lauantaina 26.8.

Otteluohjelma:

11:00 Porvoon Butchers 2 vs Sipoo Bulldogs

13:00 Malmi Blaze vs Joensuu Wolves

15:00 Pronssiottelu

17:00 Äijämalja

Bulldogsin pelaajat ja toimihenkilöt Äijämaljassa 2023:

#2 Jonatan Golan
#17 Mika Löytönen
#22 Juha Raunio
#31 Veeti Altio
#44 Iiro Niemelä 
#48 Markus Honkanen
#50 Eetu Jokinen
#55 Eppu Pesonen
#56 Miska Hänninen
#61 Juho Moilanen
#63 Kaj Olander
#64 Jaakko Viemerö
#69 Vilho Rytkönen
#76 Jaakko Latva-Pukkila
#78 Jesse Nikander
#80 Matti Kemppainen
#81 Santeri Jokinen
#93 Valtteri Volotinen
#95 Teemu Christensen
#96 Henri Ojala

Päävalmentaja: Eppu Pesonen
Hyökkäyksen koordinaattori: Janne Laukka
Puolustuksen koordinaattori: Joni Holm
Linjavalmentajat: Ville Nevalainen, Matti Kemppainen
Huolto:  Ella Laukka, Laura Toiviainen, Roope Nieminen, Joona Mattila

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila
Kuvat: Ari JJ Pesonen