BULLS kauden avausvoittoon!

03.07.2019

3.7.2019

Puolustus oli avainsana, kun kahdesta tappiosta sisuuntunut BULLS asteli TAFTin vieraaksi. Jännittävä ja tasainen ottelu päättyi härkälauman voittoon harvinaisin lukemin 2-7.

Härkälauma pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä voittoa. Kuva: Anu Reijonen

Ottelu käynnistyi BULLsin hyökkäysvuorolla. Alusta asti oli selvää, että TAFT-puolustus janoaa päästä kiinni pelirakentajadebyyttinsä tehneeseen Taneli Tonttiin (#95). Aggressiivinen TAFT saikin tuhottua BULLsin ensimmäisen hyökkäysdriven kolmeen yritykseen, ja Johnson Apanishile (#1) joutui lentopotkaisemaan. Apanishilen potkut olivat myös tänään erinomaisia ja pakottivat TAFTin hyökkäyksen aloittamaan pitkältä omasta kenttäpäädystä. BULLS lähti puolustamaan aggressiivisesti, ja puolustuksen linja pakotti TAFTin pelinrakentajan juoksemaan useita kertoja boksista ulos. Tukimieskerros oli kuitenkin Max Poikosen (#88) ja Mikko Koivusen (#68) johdolla hereillä. Näin ollen vantaalaisten juoksupelit jäivät lyhyeksi.

Keskushyökkääjä Jere Lyytikkä oli BULLSin hyökkäyspelin kantava voima. Kuva: Anu Reijonen

Seuraavalla drivellä BULLSin hyökkäys sai myös onnistumisia keskushyökkääjä Jere Lyytikän (#24) päästyä täyteen vauhtiin. Vikkeläjalkainen Lyytikkä onnistui etenemään useisiin uusiin yrityksiin ja oli joukkueen avainpelaajia koko ottelun ajan.

Lentopotkua antamassa Johnson Apanishile (#1). Kuva: Anu Reijonen

Pallonmenetykset riivasivat tänään TAFT hyökkäystä. Ottelun aikana BULLS puolustus sai riistettyä pallon kolme kertaa itselleen. Pallonriistossa onnistuivat Teemu Christensen (#43), Tuomas Aaltonen (#11) ja Poikonen (#88). Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä enää 16 sekuntia, TAFTin hyökkäyksen heittopeli päätyi BULLSin takapuolustaja Teemu Christensenin käsiin. Christensen sai palautettua palloa aina TAFT 20 jaardin linjalle asti. Pelikellossa oli jäljellä 2 sekuntia, kun hyökkäyksen puolella vieraillut Max Poikonen heitti pallon komeasti Verneri Rainiolle. Rainio nappasi pallon syliinsä ja eteni aina maalialueelle saakka. Miro Malinen (#40) onnistui lisäpistepotkussa, ja näin ollen puoliajalle siirryttiin härkälauman johtaessa 0-7.

BULLSin kauden avausmaali on syntynyt. Verneri Rainio juhlii onnistunutta koppia maalialueella. Kuva: Anu Reijonen

Toisella puoliajalla TAFT puolustus laittoi vaihteen silmään ja pääsi jälleen pakottamaan BULLSin lentopotkuun. Aloitussyöttö kuitenkin lensi metritolkulla potkaisija Apanishilen yli, eikä tällä ollut muuta mahdollisuutta kuin peittää pallo omalla maalialueella. Oman maalin jälkeen viimeiselle neljännekselle siirryttiin jännittävässä tilanteessa 2-7.

BULLSin puolustus aiheuttaa kaaosta. Kuva: Anu Reijonen

TAFT hyökkäys aloitti vimmatun TD:n metsästyksen ja sai hyökkäyksen rullaamaan kiertojuoksuilla ja lyhyillä heitoilla. Vaikka TAFT eteni mukavasti, pitkät pelit jäivät kuitenkin uupumaan BULLS takakentän puolustajien onnistuttua tehtävissään täydellisesti. Ottelukellossa oli aikaa 1.54 kun TAFT hyökkäys löysi toden teolla yhteisen sävelen ja pääsi etenemään 4 jaardin päähän maalista.

Lopussa TAFT sai pallon aivan BULLSin maalialueen tuntumaan, mutta puolustus kesti. Kuva: Anu Reijonen

BULLS puolustus oli kuitenkin päättänyt pitää päädyn puhtaana. Arto Ikonen (#99) säkitti ensin TAFTin pelinrakentajan ja antoi puolustukselle tilaa hengittää. Raudanluja juoksupuolustus pysäytti TAFTin hyökkäyksen 2 jaardin päähän maalista. BULLS hyökkäykselle jäi tämän jälkeen tehtäväksi enää kuluttaa kello loppuun. BULLS pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan jännittävien vaiheiden jälkeen.

Arto Ikonen nostaa kädet ilmaan säkityksen merkiksi. Kuva: Anu Reijonen

Seuraava peli pelataan jo torstaina 4.7, kun härkälauma astelee Porvoon pallokentälle Teurastajien vieraaksi. Ottelu alkaa Porvoon pallokentällä (Lukiokatu 22, Porvoo) klo 19:00.

Teksti ja kuvat: Anu Reijonen