Bulldogsin edustusjoukkue selvään voittoon

19.06.2017

Rovaniemi Nordmen kaatui kotiavauksessa vakuuttavan esityksen jälkeen

Bulldogsin kotiavauksessa oli juhlallista henkeä, kun ottelu pelattiin Suomi 100-vuotta hengessä. Asiaa juhlistettiin näyttävästi, kun kotijoukkue oli pukeutunut maajoukkueen vintage -pelipaitoihin ja ottelun aluksi kuulimme Maamme-laulun. Rovaniemi oli saapunut vahvalla, noin 20 pelaajan rosterilla ja tarjosi koiralaumalle odotetun fyysisen ja kovan vastuksen. Söderkullaan oli ottelua seuraamaan saapunut noin 80 hengen yleisö, jotka saivat todistaa hyvää jenkkifutista kauniissa kesäsäässä.

Peli aukesi hermostuneissa tunnelmissa ja pallo vaihtoi omistajaa rähmäysten ja syötönkatkojen myötä useaan kertaan. Bulldogs sai kuitenkin otteen pelistä vahvalla juoksuhyökkäyksellä, jota johti vahvasti koko iltapäivän esiintynyt Neem Rauankoski. Kun puolustus ei antanut Rovaniemelle yhtään ylimääräistä tilaa, peli pyöri Nordmenien päädyssä. Jo ensimmäisessä pelissä upeasti toimineet erikoispelit avasivat vihdoin kotijoukkueen pistesarakkeen, kun Ville Roitto palautti lentopotkun touchdownin arvoisesti.

Peli jatkui erittäin tasaisena vääntönä, mutta pallo pysyi sitkeästi Nordmenien maalialueen tuntumassa. Erinomaiset erikoispelit takasivat sen, että Bulldogs pääsi aloittamaan omat hyökkäysvuoronsa erinomaisista kenttäasetelmista. Pitkä painostus palkittiin, kun vahvaa juoksupeliä esittäneen Bulldogsin Neem Rauankoski juoksi täydellisesti toteutettujen blokkien jälkeen maalialueelle. Tilanne kotijoukkueelle onnistuneen lisäpisteen jälkeen 13-0.

Bulldogs-puolustuksen onnistumiset pakottivat Rovaniemen riskinottoon, joka kostautui nopeasti. Bulldogsin päivän ratkaisupelaaja oli jälleen Ville Roitto, joka katkaisi rovaniemeläisten syötön ja juoksi pallon maalialueelle. Tilanne 19-0. Näissä numeroissa siirryttiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla Bulldogsilla ei ollut syytä ottaa enää sen suurempia riskejä vaan hyökkäyspelissä peliä pyrittiin edistämään vahvasti toimineella juoksupelillä. Nordmen ei luovuttanut puolustuksessa tai hyökkäyksessä, vaan myös Bulldogs-puolustuksella oli hikinen iltapäivä. Bulldogs pääsi vielä useita kertoja vastustajan maalialueen tuntumaan. Neljännen puoliajan alussa Janne Laukka löysi nuoren Vili Kilpiäisen aivan maalialueen rajalta, mutta Bulldogs ei onnistunut nuijimaan tästä seuranneilla kolmella downilla palloa sisään. Ville Roitto onnistui kuitenkin kenttämaalissa ja tilanne 22-0.

Rovaniemeläisten epäonnistunut potkuyrityksen jälkeen nuori Anton Lappalainen taklasi pallonkantajan vastustajan maalialueella ja tilanne oli jo 24-0. Tästä seuranneen avauspotkun Ville Roitto juoksi väsyneen vierasjoukkueen estelyistä huolimatta maaliin saakka ja peli 31-0. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Bulldogsin vahvuuksina olivat erityispelit (potkunpalautukset, potkut) ja erinomaisesti fyysisen vierasjoukkueen hyökkäysyritykset estänyt puolustus. Hyökkäys toimi tehokkaasti aina maalialueelle saakka, mutta 20 jaardin sisällä pelin tehokkuus ei ollut toivottua ja aggressiivisesti pelannut Nordmen sai estettyä maalinteon useaan kertaan.

Kotijoukkueen ehdoton ratkaisija oli puolustuksen takakentällä ja erityispeleissä loistanut Ville Roitto, joka vastasi kotijoukkueen 23 pisteestä. Hyökkäyspäässä Janne Laukka pelasi jälleen kokeneen konkarin tavoin. Laukan iltapäivää helpotti erinomaisesti pelannut hyökkäyksen linja kokeneen Timo Jääskeläisen johdolla. Koko hyökkäyksen takakenttä voidaan myös laskea onnistujien joukkoon, kun palloa edistivät Hayden Signore, Neem Rauankoski, Matti Luode ja Miikka Hukkanen. Voiton todellinen avain oli kuitenkin virheettömästi koko iltapäivän pelannut puolustus. Puolustuksessa Roiton lisäksi loisti etenkin puolustuksen linjassa vasta toista peliään pelannut Sami Hiljanen, joka palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin luonnollisesti Roitto.

Kaunis lauantai-iltapäivä oli houkutellut Söderkullaan mukavasti yleisöä. Yleisö nautti piknikvilteillään pelistä ja tapahtumana kotiavaus olikin oikein miellyttävä ja onnistunut. Seuraavan kerran Bulldogs pelaa sunnuntaina 2.7. kun vastaan asettuu Rusko Mayhem. Otteluisäntänä on Työaläkeyhtiö Elo. Kickoff on klo 14.