Bulldogsin edustusjoukkue haki vierasvoiton Vaasasta

19.06.2018

Vakuuttava joukkuepeli voiton avaimena

Sipoo Bulldogs lähti peliin Vaasa Royal A´sia vastaan kahden voiton siivittämänä. Vaasalaiset kävivät avauskierroksella hakemassa vierasvoiton Hyvinkäältä, mutta hävisivät taas selkeästi Pirkanmaa Patriotsille kotonaan. Kovatasoisessa 3-divisioonassa voitto oli siis molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, kun kahdeksasta joukkueesta vain neljälle on paikka välierissä.

Bulldogs-bussi starttasi kohti Vaasaa jo aamuvarhaisella, mutta iltapäivän otteluun nurmelle juoksi nälkäinen koiralauma. Royal A´sin emoseura Vaasa Royals oli edellisenä iltana pelannut Amsterdam Crusadersia vastaan, joten vaasalaisten rosteri oli myös noin 20 pelaajan tuntumassa. Kuuma päivä verotti varmasti pelaajien energiavarastoja, mutta kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Bulldogs ratkaisi pelin jo avausneljänneksellä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi sipoolaisittain jo tutusti: Aggressiivisesti pelannut Bulldogs-puolustus pysäytti Vaasan hyökkäyksen jo muutaman downin jälkeen. Seuranneesta lentopotkusta Ville Roitto palautti pallon pohjiin muun joukkueen blokatessa raivokkaasti. Roitto potkaisi myös lisäpisteen haarukkaan ja tilanne heti kättelyssä 0-7.

Bulldogs-puolustus oli tämänkin jälkeen terävänä. Royals painettiin aivan kiinni omaan maalialueeseensa ja kun pallo lipsahti Royals-hyökkääjän kainalosta, luunkova tukimies Aleksi Kokkonen oli paikalla ja juoksi pallon maaliin. Ville Roitto onnistui jälleen lisäpisteyrityksessä ja tilanne oli 0-14.

Ensimmäistä neljännestä pelattiin edelleen, kun Bulldogs-puolustus teki jälleen tuhojaan. Royal A´s yritti edetä juoksemalla, mutta jälleen muutama kivikova taklaus pakotti vaasalaiset riskialttiiseen heittopeliin. Tukimies Teemu Hukkanen nappasi syötönkatkon ja kiisi pallon kanssa maalialueelle. Roitto naulasi lisäpisteen haarukkaan ja peli 0-21. Räjähtävä alku koiralaumalta, joka selvästi vei tuulen kotijoukkueen purjeista.

Ottelu jatkui tasaisena puolustusten vääntönä. Royals ei pystynyt etenemään omilla yrityksillään, mutta samaten Bulldogsin hyökkäyksellä oli vaikeuksia. Bulldogsin pelinrakentaja Joel Alanen pääsi väläyttelemään jo parhaita avujaan; vahvaa heittokättä ja nopeita jalkoja, mutta aivan vielä yhteistä säveltä laitahyökkääjien kanssa ei löytynyt. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen selkeässä johdossa 0-21.

Toinen puoliaika

Toisella puoliajalla Bulldogs lähti rohkeasti hakemaan onnistumisia hyökkäyspelissään. Laitahyökkääjät Verneri Rainio, Joni Holm ja Joakim Ahlfors nousivat hienosti esille. Pisteiden teossa onnistui ensimmäisenä Ahlfors, kun Bulldogs pääsi aloittamaan hyökkäyksensä erinomaisesta kenttäasemasta. Alanen löysi Ahlforsin, joka juoksi pallon vastustamattomasti maalialueelle. Rookie Ahlforsille kauden ensimmäinen touchdown. Onnistunut lisäpiste Ville Roitolta ja peli nyt 0-28.

Bulldogs-puolustus palautti jälleen syötönkatkolla hyökkäyksen kentälle. Peli rytmittyi melko omituisesti, kun Bulldogs-hyökkäys ei käytännössä päässyt ensimmäisellä neljänneksellä lainkaan kentälle ja taas kolmannella alituiseen. Alanen jatkoi heittoralliaan ja löysikin maalialueelta Joni Holmin, joka koppasi pallon vuorenvarmasti näppeihinsä. Tilanne oli jo 0-34. Lisäpiste epäonnistui.

Molemmat joukkueet tiesivät pelin olevan käytännössä ohi. Ville Roitto palautti lentopotkun pohjiin heti neljännen neljänneksen ensimmäisellä downilla ja tilanne oli 0-40. Peli myös päättyi näihin lukemiin.

Yhteenveto

Hyvästä pistesaldosta huolimatta pelin ratkaisu oli tänäänkin Bulldogsin kivikova puolustus. Puolustuksen linja voitti miltei säännönmukaisesti omat kaksinkamppailunsa vaasalaisia vastaan. Pelinrakentaja pakotettiin hätäisiin ratkaisuihin, eikä Vaasan laitahyökkääjät löytäneet vapaata tilaa puolutuksen puristuksessa. Taklausvarmuus oli huippuluokkaa. Vaasan juoksupelit pysähtyivät viimeistään toiseen Bulldogs-pelaajaan, useimmiten ensimmäiseen. Kaksi pohjiin palautettua syötönkatkoa heti ottelun alussa veivät kotijoukkueen uskon, eikä vaasalaiset päässeet koko iltapäivänä pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Ville Roiton tappavan tehokkaat potkunpalautukset olivat myrkkyä vaasalaisille.

Hyökkäyksessä oli ilahduttavaa huomata paineiden hellittävän, kun moni pelaaja sai onnistumisia. Erittäin positiivinen oli debyyttinsä tehneen Joakim Ahlforsin suoritus, mutta myös Joni Holm ja Verneri Rainio pelasivat tehokkaasti. Joel Alaselle merkittiin kauden ensimmäinen syötönkatko, mutta kokonaisuutena peli oli häneltä jälleen erinomainen. Hyökkäyksen päästessä kunnolla vauhtiin kolmannella neljänneksellä nähtiin jo näyttäviä pelejä. Näitä nähdään toivottavasti lisää kauden edetessä. Hyökkäyksen linja onnistui myös erinomaisesti ja antoi Alaselle työrauhan.

Seuraavaksi Rovaniemelle

Vastus ei ainakaan heikkene seuraavassa pelissä, kun Bulldogs matkustaa juhannustauon jälkeen pohjoiseen. Susivoudilla vastaan asettuu myös tappiotta kautensa avannut Rovaniemi Nordmen. Siellä vastassa on esimerkiksi jo 7 touchdownia tällä kaudella tehnyt Alfonso Ikäheimo sekä 4 touchdownia tehnyt Rafael Pineda. Bulldogs-puolustuksella onkin edessään mittava haaste näiden pysäyttämisessä.

Peli pelataan Rovaniemellä lauantaina 30.6.2018 klo 12:30.

Bulldogsin seuraava kotipeli SIpoon Nikkilän urheilukentällä lauantaina 14.7.2018 klo 12:00.

TEKSTI: Jaakko Latva-Pukkila