Bulldogs U15 avaa kotipelinsä huippuottelulla

18.05.2017

Lauantaina Söderkullassa vastassa Huskies Hämeenlinnasta

Jenkkifutiksen alle 15-vuotiaiden 2-divisioonan toisella kierroksella vastakkain ovat ensimmäisellä kierroksella vakuuttavasti esiintyneet Sipoo Bulldogs ja Hämeenlinna Huskies. Bulldogs otti ensimmäisellä kierroksella vakuuttavan 14-36 voiton Tampere Saintsista. Huskies puolestaan nujersi Northern Lightsin Oulusta lukemin 67-24. Sarja on vielä alussa, mutta luvassa voi olla sarjan kahden huippujoukkueen kohtaaminen.

Bulldogsin valmentaja Jussi Ala-Tuuhonen oli luottavaisena ennen lauantain kotiavausta. "Saints -pelistä nostaisin aiemmin kirjoitettujen vahvuuksien lisäksi myös esille onnistumisen potkupeleissä. Kahdesta potkupelistä saimme pallon itsellemme, joka teki pelin rytmittämisen helpoksi. Hyökkäyksen linja toimi myös hyvin, joka mahdollisti erinomaisesti toimineen juoksupelin." Jussi kertasi Saints -pelin antia. "Harjoituksissa painopisteenä on ollut pallosta huolehtiminen. Ensimmäisessä pelissä ei tullut syötönkatkoja tai muita turhia pallonmenetyksiä".

Viikonlopun peliin kapealla rosterilla pelaava Bulldogs saa vahvistuksia, kun ensimmäisestä pelistä sivussa ollut Jan Kangas palaa kokoonpanoon. Tarvetta vahvistuksille on, koska Huskies tulee olemaan eri tason vastus kuin Saints. Vastakkain tulee olemaan kaksi huippujoukkuetta. "Huskiesilla on hyvä pelirakentaja ja vahva heittopeli, joka tulee asettamaan heittopuolustuksellemme ison haasteen. QB myös juoksee itse, joten puolustuksen linjan on pystyttävä antamaan painetta ja linebackien pitää olla hereillä."Jussi sanoo. "Puolustuksen tulee myös varautua kovaan tempoon hyökkäyksessä. Huskiesilla on hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa paljon no-huddle pelejä. Niihin on valmistauduttu."

Kokenut vastuuvalmentaja ei lähde veikkaamaan pelin lopputulosta. "Pelissä on mahdollista käytännössä minkälainen käsikirjoitus tahansa. Voi olla, että luvassa on todella tiukka ja vähänmaalinen peli, mutta toisaalta voi myös tulla hyökkäysten välinen ilotulitus, jossa pisteitä tulee runsaasti." Jussi pohdiskelee. Varmaan on kuitenkin, että kyseessä on mahdollisesti runkosarjan tärkein peli, joka tulee mittaamaan Bulldogsin nuoren joukkueen tason.

Peli pelataan Bulldogsin kotikentällä Sipoon Söderkullassa (Neiti Miilin tie, Sipoo). Peliin on vapaa pääsy ja paikalla on myös Bulldogs -kahvila. Kickoff on klo 13. Tule ja kannusta hurttalauma voittoon!

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila
Kuva: Ari JJ Pesonen