Bulldogs taisteluvoittoon paikalliskamppailussa

16.07.2017

Jälleen erinomainen jenkkifutisiltapäivä Söderkullassa

Sipoon Bulldogs (3-1) voitti lauantaina Söderkullassa pelatussa paikalliskamppailussa Hyvinkää Falconsin (0-3) yhden maalin turvin 8-0. Bulldogs oli saanut jälleen rivinsä kasaan tappiollisen Rusko Mayhem -pelin jälkeen. Kotijoukkueen puolustus piti hyvinkääläiset nollilla ja Erkki Kruustik juoksi uransa ensimmäisen touchdownin, joka riitti voittoon. Aurinkoisessa iltapäiväpelissä oli erinomainen tunnelma, kun noin satapäinen yleisö nautiskeli Söderkullan nurtsikatsomoissa huippujännittävästä ottelusta.

Hyökkäyspelissä molemmat joukkueet luottivat pääasiassa juoksupeliin. Bulldogsilta palloa kantoivat pääasiassa Hayden Signore ja Miikka Hukkanen sekä Falconsilta Rays Sädet. Molempien joukkueiden heittopuolustukset sekä linjan pelinrakentajalle antama paine pakottivat joukkueet etenemään maata pitkin. Pelin päärooliin nousi kahden erinomaisesti pelanneen puolustuksen taistelu. Peli aaltoili ja useita kertoja hyökkäävä joukkue pääsi aivan maalialueen tuntumaan, mutta puolustukset pystyivät tekemään tärkeitä stoppeja. Molempien joukkueiden hyökkäyksen pallovarmuus oli heikohkoa ja pallo vaihtoi omistajaa useaan kertaan. Bulldogs-puolustukseen paluun tehnyt Santtu Jääskeläinen esiintyi varmoin ottein ja kovia taklauksia jakelivat Aleksi Kokkonen, Miro Ceder ja Santeri Korkee. Pelissä Bulldogsin paidassa nähtiin myös harvinainen isä-poika-yhdistelmä, kun Jääskeläisen perheestä Bulldogs-paidassa esiintyivät sekä isä Timo että poika Santtu.

Ottelun ratkaisumaalin teki tulokaskauttaan pelaava keskushyökkääjä Erkki Kruustik ottelun toisella neljänneksellä. Hyökkäyksen linja avasi blokkaamalla reiän Falcons-puolustukseen ja väkivahva keskushyökkääjä juoksi riemukkaasti uransa ensimmäisen touchdownin. Lisäpisteyrityksen juoksi sisään jälleen vahvasti esiintynyt Ville Roitto. Peli oli huikean jännittävä ja touchdownin jälkeen peli aaltoili tasaväkisesti puolelta toiselle. Falcons haki raivokkaasti tasoitusta pelinrakentaja Henri Winterin johdolla. Lähimmäksi vieraat pääsivät, kun viimeisellä neljänneksellä laitahyökkääjä Karri Piela otti pallon kiinni maalialueella, mutta touchdown jäi saamatta hyökkäyksen kiinnipitovirheen takia.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin linjassa urakoinut Jussi Vanhatalo, vierasjoukkueen parhaana Vili Vuorinen ja ottelun parhaana pelaajana ratkaisumaalin tehnyt keskushyökkääjä Erkki Kruustik.

Bulldogsilla on nyt kasassa neljästä ottelusta kolme voittoa ja yksi tappio, joka siis kärsittiin kaksi viikkoa sitten kotipelissä Rusko Mayhemille. Runkosarjaa on jäljellä yksi ottelu, jossa koiralauma matkustaa Lohjalle kohtaamaan sarjaa tappiotta johtavan Lohja Lionsin 29.7.2017. Vaikka paikka välierissä on Falcons-voiton myötä varmistunut, panosta ottelussa riittää. Voitolla Lohjalta Bulldogs varmistaisi kotiedun elokuun toisena viikonloppuna pelattaviin välieriin. Lohjalle ei ole onneksi pitkä matka kannustamaan, joten 29.7.2017 suunta kohti Virkkalan urheilukenttää (googlen karttalinkki) Kickoff tapahtuu Lohjalla klo 13.

Iso kiitos Söderkullaan saapuneelle yleisölle. Myös vastustajalle lämmin kiitos rehdistä ja tiukasta väännöstä.