Bulldogs-mietteitä voittoisan sarja-avauksen jälkeen

31.05.2017

Päävalmentaja Mikko Ranta-aho tyytyväinen joukkueen ilmeeseen

Edustusjoukkue palasi lauantaina Lahdesta mukanaan makoisa avausvoitto ja kaksi tärkeää sarjapistettä. Bulldogs-toimitus tavoitti joukkueen valmennusjohtoa sekä pelinrakentaja Janne Laukan nopeaan juttuhetkeen voiton jälkeen.

Päävalmentaja Mikko Ranta-aho

Mitä mietteitä ensimmäisestä pelistä?

"Peli oli yllättävänkin varmaa ensimmäiseksi peliksi, tuli vain muutamia ns. "ensimmäisen pelin virheitä", fumbleja ja vääriä aloituksia. Joukkueen puolustus pelasi tietysti erinomaisen pelin. Ihan alun jälkeen puolustus otti hyvin vastustajan kierrot pois, keskusta lyötiin tukkoon ja takakenttä hoiti loput. Puolustuksen pelaajisto on isompaa ja puolustuksen peliä on tälle kaudelle viilattu aggressiivisemmaksi. Se toimi."

"Hyökkäyksessä Laukan Janne pelasi tosi hyvin taas ensimmäisen pelinsä yli vuoden tauon jälkeen. Samoin oli hienoa nähdä että pelisuunnitelman selkäranka, vahva juoksupeli, lähti toimimaan nätisti heti alkuun. Bäkit pääsivät hyvin peliin sisään."

17.6.2017 Söderkullassa tulee kotiavauksessa vieraaksi viime kaudella karvaan tappion Nikkilässä aiheuttanut Rovaniemi Nordmen, vieläkö viime vuoden tappio painaa mieltä?

"Ei paina, tämä on täysin uusi vuosi. Nordmenistä en oikeastaan osaa vielä sanoa mitään, koska Lohja-pelissä kaikki pelaajat eivät olleet mukana, Valmiina pitää olla mihin tahansa."

Joukkueen tavoitteeksi on virallisesti asetettu pudotuspelit. Lupauksia herättäneen avauksen jälkeen, onko tarvetta korottaa panoksia?

"Ei lähdetä korottelemaan. Katsotaan mihin paukut riittää." Mikko päättää haastattelun ovela hymy huulillaan.

Puolustuksen koordinaattori Jonas Löv

Vakuuttava suoritus puolustukselta pitää nälkäinen Panthers nollilla kotiareenallaan? Ilmeisesti aika hyvä harjoituskausi takana?

"Suoritus oli vakuuttava. Puolustuksen selkäranka on ollut hyvin kasassa jo muutaman vuoden ja tänä vuonna tulleet vahvistukset Roiton Ville ja Kokkosen Aleksi ovat tuoneet hirveesti vahvuutta ja itseluottamusta puolustukseen. Santeri Korkee siirtyi Malmilta tälle kaudelle, pelasi ensimmäisen pelinsä Bulldogs-paidassa ja vaikka on pelannut vasta muutaman vuoden jefua, esiintyi todella hienosti. "

Oliko Lahden pelissä jotain yllättävää?

"Lahti ei yllättänyt, peli meni itse asiassa aika pitkälti siten kuin ennakkoon mietittiin. Hyvin saatiin twisteillä avattua reikiä vastustajan linjaan. Hurjasti auttaa tietysti kokenut ja kookas puolustuksen linja. Laajan rosterin myötä jätkät pääsi pelaamaan tuoreilla jaloilla, joka sekin auttoi, kun vastustaja joutui kuormittamaan enemmän samoja jätkiä."
"Ranta-ahon Jonin loukkaantuminen lauantaina oli tietysti takaisku, mutta näyttäisi siltä, että pääsee vielä tällä kaudella takaisin kentälle. Onneksi saimme Pasi Salokanteleen Lahdesta vahvistamaan jengiä. Samoin uusista pelaajista esimerkiksi Alex Taylor on ottanut huikeita kehitysaskeleita. "

Seuraavaksi Rovaniemi 17.6. Söderkullassa, mitä mietteitä?

"Ensimmäisen pelin voitolla ei vielä olla voitettu mitään, vastustajaa ei lähdetä aliarvioimaan. Samalla intensiteetillä lähdetään valmistautumaan peliin kuin tähänkin. Rovaniemi on perinteisesti ollut erittäin vahvasti juokseva joukkue ja juoksupelin pysäyttäminen tulee olemaan todennäköisesti yksi pelin avaimista."

Miltä sarja näyttää kokonaisuutena?

"Wolvesin putoaminen on tietysti sääli, toivottavasti saavat homman ensi kaudeksi raiteilleen. Lohja on esiintynyt edukseen tähän saakka ja Rusko pelasi heitä vastaan tiukan matsin. Siinä voi hyvinkin olla tämän sarjan ennakkoon kovimmat, mutta ketään ei voi lähteä aliarvioimaan. Kova sarja tulossa."

Pelinrakentaja Janne Laukka

Eka peli takana, vuonna 2015 edellinen 11 vs 11 -peli. Valmennukselta tuli kehuja, mikä on oma fiilis pelin jälkeen?

"Jaahas. Omasta mielestä pikkasen hakusessa tietysti vielä, mutta kyllä se sieltä tulee. Pitkä tauko, mutta kyllä se sieltä löytyy."

Pieniä virheitä ihan alussa, taisi olla vähän hermostuneisuuttakin ilmassa?

"Vähän joo. Siinä rähmäyksessä tosin näkisin sen mielummin siten, että annoin linjalle ja Mäkelän Jussille mahdollisuuden tehdä TD ja jätkä käytti mahdollisuuden hyväkseen." Janne nauraa.

Miltä hyökkäys noin pelinrakentajan silmään näytti?

"Bäkit oli tosi hyvät ja varmaan ensimmäistä kertaa mun uralla on myös noin isokokoisia pelaajia tuolla takana. Yleensä on ollut pienempiä ja nopeita kavereita, mutta nyt on massaa ja voimaa. Linja piti hyvin vastustajan kurissa ja antoi minulle aikaa tehdä kaiken tarvittavan. Kyllähän siinä tietysti kiire tuli, mutta ei niin kiire ettei olisi ehtinyt asioita tekemään. Pari ekaa heittoa lähti hätäisesti, se intteri erityisesti. Sen jälkeen lähti kulkemaan ihan hyvin.

Lopussa sitten ruvettiin enemmän kuluttamaan kelloa ja painotus siirtyi juoksupeleihin. Pallokin oli sateesta sen verran liukas, että ei kannattanut ottaa ylimääräisiä riskejä. Peli oli hyvin hallussa. "

Miltä hyökkäyksen nuorien pelaajien esiinmarssi näytti?

"Vili (Kilpiäinen) laittoi päivän kauneimman kuvion, täydellinen skinny post. Ei mun tarvinnut kuin laittaa pallo oikeaan paikkaan. Hieno suoritus nuorelta pelaajalta."

Rovaniemi seuraavaksi vastassa, minkälaisia ajatuksia?

"Varmasti fyysinen, kova joukkue tulossa vastaan. Lohjaa vastaan käydystä matsista ei voi lähteä tekemään sen suurempia johtopäätöksiä, kun esimerkiksi pelinrakentaja oli poissa. Mikäli meitä vastaan Rovaniemi saapuu pelaamaan parhaalla miehistöllään, luvassa on todella tiukka kamppailu."

Seuraavat pelit:

17.6.2017 klo 14:00 vs Nordmen @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)
2.7.2017 klo 14:00 vs Rusko Mayhem @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)
15.7.2017 klo 14:00 vs Hyvinkää Falcons @ Söderkullan urheilupuisto (Neiti Miilin tie, Sipoo)

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila