en-Uutta kautta kohti

12/01/2021

Bulldogsin valmistautuminen uuteen kauteen on käynnissä ja joukkueiden rakennus etenee. Jos olisit kiinnostunut pelaamaan tai toimimaan esimerkiksi huoltajana, täytä artikkelin lopussa olevaan lomakkeeseen tietosi niin olemme yhteydessä! Nyt on erinomainen aika ilmoittautua mukaan!

Edustusjoukkue äijäliigaan

Bulldogsin edustusjoukkueen harjoitukset on olleet tauolla. Heti kun säädökset sen sallivat, koiralauma ryntää harjoituskentille täynnä intoa. Joukkueen runko on viime kaudelta pysynyt hyvin kasassa. Muutaman vahvistuksen myötä onkin laittaa jalkeille kilpailukykyinen rosteri, joka on valmiina kirkastamaan viime vuoden nelossijaa. Näillä näkymin treenaamaan päästäisiin helmikuun alusta, jolloin ennen kautta ehtisimme treenaamaan 3-4 kuukautta.

Kuva: Tommy Koponen

Miesten 3-divisioonaa kutsutaan leikillisesti äijäliigaksi. Lempinimestä huolimatta sarjassa pelaa paljon myös nuoria tekijöitä ja sarja onkin erinomainen myös ns. late entry -pelaajille. Äijäliigan kautta on hyvä mahdollisuus päästä mukaan vauhdikkaaseen lajiin hauskassa porukassa. Jokaiselle on varmasti luvassa peliaikaa oman innokkuuden mukaan ja joukkueessa on perinteisesti ollut hyvä ja rento tunnelma.

Tänä vuonna edustuskoirille on myös erinomainen mahdollisuus päästä pelaamaan ja harjoittelemaan Lappeenranta Razonbacksin kanssa 11 vs 11 -jenkkifutista. Treenaaminen toteutetaan vekkoyhteyksien sekä leirityksien kautta. Yhteistyö käynnistyi tammikuun alussa pidetyllä yhteispalaverilla hyvässä hengessä.

Kuva: Ari JJ Pesonen

Edustusjoukkueeseen ovat tervetulleita treenaamaan ja pelaamaan kaikki miehet. Aiempaa lajitaustaa ei tarvita. Urheilullisuus on aina etuna, mutta vielä ehtii treenaamaan itsensä kuntoon vaikka juuri nyt joulukiloja olisikin. Lajin voi hyvin aloittaa myöhemmälläkin iällä ja silti kehittyä aina kansalliselle huipulle saakka.

Edustusjoukkueen päävalmentaja: Janne Laukka (edustus@bulldogs.fi)
Edustusjoukkueen joukkueenjohtaja: Juha Roitto (edustus@bulldogs.fi)

U17 pitkästä aikaa SM-sarjaan

U17 joukkueessa pelaavat 2004-2006 syntyneet sekä loka-joulukuussa 2003 syntyneet pojat ja tytöt. Harrastaminen ikäluokassa on jo tavoitteellista. Pyrimme tukemaan pelaajien oppimista esimerkiksi nauhoittamalla kaikki pelikirjojen käsittelytilaisuudet, jolloin niitä pystyy opiskelemaan myös itsenäisesti. Joukkueen rosterissa on kymmenen pelaajaa ja uudet pelaajat ovat kovin tervetulleita treenirinkiin. Etenkin isokokoisia pelaajia kaivattaisiin linjaa täydentämään.

Kuva: Ari JJ Pesonen

Joukkue pelaa nuorten SM-sarjassa yhdistelmäjoukkueena Turku Trojansin kanssa. Harjoittelu järjestetään etäyhteyksillä sekä leirityksillä. Ylimääräinen matkustus pyritään minimoimaan.

Nuorten SM-sarja on oman ikäluokkansa korkein sarjataso Suomessa ja ainoa, jolla pelataan ns. "oikeaa jenkkifutista". Tässä tapauksessa se tarkoittaa isolla kentällä pelattavaa 11vs11 -peliä. SM-sarjassa pelaaminen antaa erinomaiset kehittymismahdollisuudet pelaajille, jotka tähtäävät eteenpäin. Mikäli olet urheilullinen ja kaipaat uutta haastetta, amerikkalaisessa jalkapallossa huipulle on mahdollista päästä myös ns. late entry -pelaajana.

Kuva: Sammy Olenius

Bulldogsilla on kokenut ja laaja valmennusryhmä, jossa on kokemusta Vaahteraliigasta ja USA:sta. Lajitreenit ovat kaksi kertaa viikossa Nikkilässä, kunhan koronaepidemia antaa siihen mahdollisuuden. Opetamme lajin perustaidot. Aiempi liikuntatausta on hyödyllinen, mutta olennaista on asenne ja halu oppia. Koollasi ei ole väliä, koska pelipaikkojen vaatimukset ovat kovin erilaisia.

U17 päävalmentaja: Mikko Ranta-aho (U17@bulldogs.fi)
U17 joukkueenjohtaja: Jaakko Latva-Pukkila (U17@bulldogs.fi)

U15 yhteisjoukkueella SM-sarjaan

U15 joukkueessa pelaavat 2006-2008 syntyneet sekä loka-joulukuussa 2005 syntyneet tytöt ja pojat. Tällä kaudella joukkueessa voi myös pelata 2004-2006 syntyneet tytöt. Harrastaminen ikäluokassa on jo tavoitteellista. Pyrimme tukemaan pelaajien oppimista esimerkiksi nauhoittamalla kaikki pelikirjojen käsittelytilaisuudet, jolloin niitä pystyy opiskelemaan myös itsenäisesti. Joukkueen rosterissa on kymmenen pelaajaa ja uudet pelaajat ovat kovin tervetulleita treenirinkiin. Etenkin isokokoisia pelaajia kaivattaisiin linjaa täydentämään.

Joukkue pelaa nuorten SM-sarjassa yhdistelmäjoukkueena Turku Trojansin kanssa. Harjoittelu järjestetään etäyhteyksillä sekä leirityksillä. Ylimääräinen matkustus pyritään minimoimaan.

Nuorten SM-sarja on oman ikäluokkansa korkein sarjataso Suomessa ja ainoa, jolla pelataan ns. "oikeaa jenkkifutista". Tässä tapauksessa se tarkoittaa isolla kentällä pelattavaa 11vs11 -peliä. SM-sarjassa pelaaminen antaa erinomaiset kehittymismahdollisuudet pelaajille, jotka tähtäävät eteenpäin. Jenkkifutis on erinomainen laji opetella esimerkiksi kontaktitaitoja ja joukkuepelaamista. Mikäli olet urheilullinen ja kaipaat uutta haastetta, huipulle saakka on mahdollista päästä myös ns. late entry -pelaajana.

Kuva: Sammy Olenius

Bulldogsilla on kokenut ja laaja valmennusryhmä, jossa on kokemusta Vaahteraliigasta ja USA:sta. Lajitreenit ovat kaksi kertaa viikossa Nikkilässä, kunhan koronaepidemia antaa siihen mahdollisuuden. Opetamme lajin perustaidot. Aiempi liikuntatausta on hyödyllinen, mutta olennaista on asenne ja halu oppia. Koollasi ei ole väliä, koska pelipaikkojen vaatimukset ovat kovin erilaisia.

U15 päävalmentaja: Jussi Ala-Tuuhonen (U15@bulldogs.fi)
U15 joukkueenjohtaja: Suvi Mälkki (U15@bulldogs.fi)

U13 - hauska tapa aloittaa jenkkifutisharrastus

U13 joukkueessa pelaavat 2008-2010 syntyneet sekä loka-joulukuussa 2007 syntyneet tytöt ja pojat. Harrastaminen on tavoitteellista, mutta olennaista on myös pitää hauskaa vauhdikkaan lajin parissa. Joukkueen rosterissa on seitsemän pelaajaa ja uudet pelaajat ovat tervetulleita opettelemaan.

Kuva: Tommy Koponen

Joukkue pelaa U13 1-divisioonassa ja lajiharjoitukset ovat kerran viikossa Sipoon Nikkilässä.

SAJL:n 1-divisioona pelataan pienellä kentällä 5vs5 -pelimuodossa. Sarja on turnausmuotoinen ja kahden ottelun turnauksia on 4-6 kesän aikana. Pelimuoto on hauska, vauhdikas ja nopea. Harjoituksissa ja peleissä opetellaan hyvällä porukalla pelin perusasioita: taklaamista, blokkaamista, liikkumista ja yhdessä tekemistä hauskalla ja innostavalla tavalla. Kaiken keskiössä ovat turvalliset lajitekniikat. Bulldogsin jefukoulun kautta on mahdollista päästä mukaan matalalla kynnyksellä.

Kuva: Suvi Mälkki

Pelaajat ovat monenkokoisia ja taustoiltaan erilaisia. Koko itsessään ei ole mitenkään olennaisen tärkeää vaan hyvinkin erilaisista lähtökohdista tulevat pelaajat ovat pärjänneet omilla pelipaikoillaan.

U13 päävalmentaja: Eppu Pesonen (U13@bulldogs.fi)

U11 ja pienemmät jenkkifutarit

Bulldogs on käynnistelemässä myös pienempien jenkkifutareiden osalta joukkueiden kokoamista. Mikäli siis olet 2010 tai sen jälkeen syntyneen jenkkifutarin vanhempi, laita meille viestiä niin lähdetään kokoamaan myös pikkufutareille omaa joukkuetta. Jokaiselle löytyy varmasti pelipaikka!

Lippupallo on hauskaa!

Bulldogsissa kehitetään myös lippupallon (flag football, flagi) kilpailutoimintaa. Heti koronaepidemian hellitettyä jatkuvat viikoittaiset avoimet flagi-harjoitukset Sipoon Nikkilän monitoimihallissa ja kesällä olisi tarkoitus varata flagiporukalle oma harjoitusvuoro. Flagivuorolla ei ole ikärajoja vaan kaikki pelaavat samassa porukassa. Kun saadaan riittävästi pelaajia tiettyyn ikäluokkaan, voidaan lähteä kokoamaan joukkueita kesällä pelattaviin turnauksiin.