en-Upea junioriturnaus takana

27/05/2018

Koneliike Olenius -turnaus 26.5.2018 oli täynnä onnistumisia kentällä ja sen ulkopuolella

KUVAT: Ari JJ Pesonen ja Sammy Olenius

Sipoon Söderkullan nurmelle saapui lauantaina 26.5.2018 12 juniorijoukkuetta Tampereelta, Seinäjoelta, Vantaalta, Porvoosta, Turusta, Helsingistä ja Espoosta. Jokaisella joukkueella oli otteluohjelmassa kaksi peliä, joten yhteensä Söderkullan nurmellä nähtiin 12 vauhdikasta peliä.

Tapahtuma onnistui erinomaisesti, kiitos miltei 50 seura-aktiivin vapaaehtoisen työpanoksen. Lisäksi useat seurat osallistuivat turnauksen järjestelyihin tuomalla mukanaan useita tuomareita, esimerkiksi naapuriseura Hyvinkää Falcons toi mukanaan kokonaiset neljä tuomaria. Tuomarien määrä takasi laadukkaat ottelut junioreille ja arvokasta kokemusta nuorille tuomareille.

Ottelutulokset päivittyvät liiton sivuille TÄNNE.

U13 Knights heti huippuvauhdissa

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights pelaa SAJL:n 2-divisioonassa 5vs5 -jenkkifutista. Joukkue lähti päivään pienellä rosterilla (7 pelaajaa), mutta päivä osoitti rosterin olevan laadullisesti kohdallaan.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli pienellä rosterilla pelannut Espoo Wolverines. Talven ja kevään tiivis harjoittelu oli myrkkyä uusilla pelaajilla turnaukseen lähteneelle espoolaisjoukkueelle ja Knights marssi ottelussa yllättävänkin selvään 0-50 voittoon. Numerot eivät täysin kuvasta pelitapahtumia, koska Wolverines taisteli sitkeästi loppuun saakka. Knights pystyi kuitenkin tasapainoiseen peliin pallon molemmilla puolilla ja onnistui laajalla rintamalla. Toni Mälkki ja Juha Raunio etenivät pallon kanssa vahvasti ja pelinrakentajana pelannut Lenni Altio toimitti palloa vuorenvarmasti eteenpäin niin maassa kuin ilmassakin. Lasse Karjalainen taas pelasi linjat molempiin suuntiin erinomaisesti. Ottelun lopussa rosteri kaventui kuuteen pelaajaan, kun monipuolinen ja vahva Lauri Kuutamo jäi kentän pintaan pelin lopussa.

Toisessa pelissä vastassa oli Vantaan TAFT. TAFT on perinteisesti kova ja hyvin valmennettu joukkue. Peli alkoikin todella tasaisesti molempien vaihdellessa touchdowneja. Juoksupelissä vastuuta kantoivat Mälkki, Raunio ja tuulennopea Miska Loukimo. Kun pelinrakentaja Altiokin jatkoi vahvoja otteitaan, Knights oli jo parhaimmillaan 14 pisteen johdossa. Missatut lisäpisteet kuitenkin kostautuivat lopussa, kun pelin tuloksena oli harmittava kahden pisteen tappio 36-38.

Kaikkinensa U13 ylitti ennen turnausta asetetut odotukset selkeästi. Joukkue pystyi toteuttamaan pelisuunnitelmaa erinomaisesti, joka toi tulosta myös pelikentällä. Valmista peli ei missään nimessä vielä ollut, mutta elementit erinomaiseen kauteen ovat olemassa.

Knights U13-joukkue 26.5.2018:

Lenni Altio (QB, WR, CB),
Lasse Karjalainen (C, NG),
Lauri Kuutamo (QB, RB, WR, LB),
Miska Loukimo (WR, CB),
Toni Mälkki (QB, RB, WR, LB),
Alex Olenius (WR, CB),
Juha Raunio (C, RB, WR, LB, CB)

Valmentajat: Jaakko Latva-Pukkila, Antti Kettunen

U11 Knights ensikertalaiset esittivät lupaavia otteita

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights pelaa SAJL:n turnausmuotoista 5vs5 -jenkkifutista. Joukkue lähti päivään pienellä rosterilla (8 pelaajaa).

U11 -joukkue oli tällä kertaa täynnä ensikertalaisia ja merkittävä osa pelaajista oli mukana vain muutaman harjoituksen kokemuksella lajista. Kahdeksasta pelaajasta koostunut joukkue esiintyi kuitenkin ennakkoluulottomasti. Ensikertalaisista Mico Korkala, Niilo Alatalo, Patrik Jäminki ja Antti Mälkki esiintyivät vahvasti.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Turku Trojans. Peli oli molemmilta puolilta aavistuksen sekavaa, mutta heti ensimmäisessä hyökkäysvuorossa Knights onnistui, kun Antti Mälkki juoksi pallon maalialueelle. Tämän jälkeen turkulaiset löivät luukut kiinni ja tiukan puolustuspelin ansiosta poistuivat nurmelta voittajina. Knights ei saanut vielä puolustusta täysin toimimaan ja hyvin pelanneet turkulaiset iskivät taululle 34 pistettä. Tappiosta huolimatta vaihtopenkillä nähtiin iloisia ilmeitä, kun useat pelaajat olivat pelanneet ensimmäisen jenkkifutismatsinsa onnistuneesti. Patrik Jäminki pelasi koko ottelun sentterinä ja Niilo Alatalo pelinrakentajana, molemmat ensimmäistä kertaa koskaan. Antti Mälkki juoksi vakuuttavasti pallon kanssa.

Toisessa ottelussa vastassa oli Tampere Saints. Ottelu alkoi hienosti, kun Antti Mälkki juoksi pallon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla maalialueelle. Mico Korkala, Oliver Silfverberg, Sampo Kangas ja Hilma Kuitunen tekivät upeita taklauksia puolustuksessa ja pitivät ottelun tiukkana. Hyökkäyksessä esille nousivat jälleen hienon ottelun pelannut Mälkki, Alatalo sekä Hilma Kuitunen. Kokemattomuus näkyi kuitenkin ottelun edetessä, kun vastustaja pelasi Knightsin vahvimmat aseet pois. Lopputuloksena niukin mahdollinen tappio, kun tamperelaiset lähtivät kotimatkalle 38-36 voitto taskussaan.

U11 poistui turnauksesta tilastollisesti kaksi tappiota niskassaan, mutta ottaen huomioon joukkueen kokemuksen, viikonloppu tarjosi upeita suorituksia kaikilta pelaajilta. Kun joukkue pääsee kesän edetessä harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä, se tulee varmasti näkymään myös kentällä. Joukkueessa on vahvasti potentiaalia.

Knights U11 joukkue 26.5.2018:

Niilo Alatalo (QB),
Aleksi Bussman (WR, CB),
Patrik Jäminki (C),
Sampo Kangas (WR, CB, LB),
Mico Korkala (RB, WR, NG),
Hilma Kuitunen (WR, CB, LB),
Antti Mälkki (RB, LB),
Oliver Silfverberg (RB, WR, LB, CB)

Valmentajat: Jaakko Latva-Pukkila, Antti Kettunen

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila