en-U17 kausi alkoi tappiolla

20/07/2020

Bulldogsin alle 17-vuotiaiden joukkue aloitti kautensa isännöimällä Söderkullassa Turku Trojansia. Viime kaudella U17 2-divisioonan hopeaa saavuttanut Bulldogs oli kuitenkin vastaantulija kauden avauspelissä. Turkulaiset tyylittelivät selkeään voittoon lukemin 6-54.

Toni Mälkki (#96) etenee pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ottelun alku näytti vielä tasaiselta. Trojans meni ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan johtoon, mutta Bulldogs pääsi tulostaululle toisella hyökkäysvuorollaan. Toni Mälkki juoksi pallon maaliin kiertopelillä ja tilanne oli 6-8. Tämän jälkeen pisteitä pääsi tekemään vain vierasjoukkue.

Lenni Altio (#3) huolehti pelinrakentajan tehtävän lisäksi myös joukkueen potkupeleistä. Kuva: Ari JJ Pesonen

Turkulaisten erinomaisesti toiminut heittopeli alkoi yhä paremmin löytää nopeita laitahyökkääjiä. Trojans otti isoja pelejä Justus Virtasen heitoilla. Bulldogs taisteli raivokkaasti pakottaen Trojansin neljänsiin yrityksiin, mutta heikko taklauspeli kostautui vastustajan isoina juoksupeleinä neljänsillä yrityksillä. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johtaessa lukemin 6-32.

Trojansin Justus Virtanen pyöritti turkulaisten näyttävää heittopeliä Bulldogsin puolustajien ahdisteluista huolimatta. Tässä ryntäämässä Lahti Panthersin junioripelaaja Viljami Venemies (#72). Kuva: Ari JJ Pesonen

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta synkästi. Ensin Trojans palautti aloituspotkun suoraan maaliin. Tämän jälkeen kotijoukkueeseen iski loukkaantumissuma ja esimerkiksi Mälkki joutui jättämään pelin kesken jalkavamman takia.Harvenevat rivit ja paahtava helle imivät mehut kotijoukkueesta. Kahteen suuntaan urakoineet pelaajat taistelivat loppuun saakka, mutta lopputulos ei jättänyt selityksille sijaa. Pelaajat saivat satunnaisia onnistumisia, mutta esimerkiksi hyökkäys ei löytänyt keinoja saada kasaan yhtenäisiä hyökkäysvuoroja.

Kuva: Ari JJ Pesonen