en-U15 voittoon huikean taistelun jälkeen

27/05/2019

Vasta hyökkäyskilpailu toi ratkaisun Hämeenlinnassa

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights pelasi kauden toisen pelinsä Hämeenlinna Tigersiä vastaan 26.5.2019 Pullerin kentällä. Ottelusta muodostui huikea thrilleri, jossa ratkaisu saatiin vasta hyökkäyskilpailun neljännellä drivellä. Vierasjoukkue Knights lähti kotimatkalle riemukkaasti 32-26 voitolla.

Ottelu oli alusta alkaen erittäin tasainen. Pullerin luonnonnurmi oli sateesta liukas, mutta sateisista olosuhteista huolimatta nähtiin molemmilta joukkueilta myös komeita heittopelejä. Ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Knights eteni aivan maaliviivan tuntumaan, mutta ei saanut neljällä yrityksellä palloa maalialueelle. Tigers otti pallon omalta kahden jaardin linjaltaan, mutta Toni Mälkki taklasi pallonkantajan maalialueella ja tilanne oli vieraille 0-2. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Mälkki löysi jälleen maalialueen ja tilanne oli 0-8.

Tigersin paras oli pelinrakentajana pelannut Matias Lehtiö. Peli aaltoili päästä toiseen, mutta lopulta Lehtiö murtautui väkisin maalialueelle. Tilanne oli 6-8. Vielä ennen puoliaikaa Mälkki ja Lehtiö juoksivat molemmat maalin mieheen. Kun vielä Tigers onnistui pelaamaan lisäpisteyrityksen sisään, puoliajalle mentiin tasatilanteessa 14-14.

Toisella puoliajalla nähtiin juniorifutista parhaimmillaan.. Molempien joukkueiden puolustus pelasi todella tiukasti ja pakotti hyökkäykset hakemaan ratkaisuja heittopelillä. Ensin onnistui Knights, kun pelinrakentajana pelannut Lenni Altio löysi komealla heitolla Toni Mälkin maalialueelta. TIlanne 14-20. Tigersin Matias Lehtiö johti joukkonsa monipuolisella pelivalikoimalla aivan maalialueen tuntumaan useita kertoja. Vihdoin Lehtiö juoksi itse pallon sisään ja tilanne oli 20-20. Kovasta yrityksestä huolimatta kumpikaan ei pystynyt maalintekoon ottelun lopussa, joten edessä oli hyökkäyskilpailu.

Hyökkäyskilpailun ensimmäisellä vuorolla Knights puolusti tiukasti, mutta Lehtiö murtautui neljännellä yrityksellä hyvien blokkien suojissa maalialueelle. Knights toimitti pallon tasoittavalla vuorolla jälleen Mälkille ja tilanne oli taas tasan. Pelin henki oli selvä; kumpi tekisi seuraavan maalin, voittaisi pelin. Knightsin puolustus venyi vielä väsyneenäkin pysäyttämään Tigersin hyökkäyksen. Omalla hyökkäysvuorolla Toni Mälkki ratkaisi pelin juoksulla maalialueen vasempaan kulmaan.

Kentällä nähtiin juniorijenkkifutista parhaimmillaan. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvin molempiin suuntiin. Kentällä nähtiin monipuolista sekä taidokasta hyökkäyspeliä, joka teki pelistä myös erittäin viihdyttävän.

Knights onnistui erittäin laajalla rintamalla. Avainpelaajana oli luonnollisesti kaikista vierasjoukkueen pistesuorituksista vastannut Toni Mälkki, jota tukivat erinomaisesti keskushyökkääjinä pelanneet veljekset Juha ja Jaakko Raunio. Pelinrakentaja Lenni Altio rytmitti joukkueen hyökkäystä onnistuneesti. Hyökkäyksen linjassa Nuutti Paavola, Lauri Latva-Pukkila ja Pyry Kämppi pitivät vastustajan isot linjamiehet hyvin kurissa. Turussa joukkuetta vaivanneet pallonmenetykset jäivät märistä olosuhteista huolimatta yhteen. Puolustuksen puolella Knights oli selvästi parantanut edellisestä pelissä. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja sitkeästi. Uudet pelaajat olivat selkeästi löytäneet itseluottamusta, joka näkyi erinomaisena taklauspelinä. Esimerkiksi Rene Rautiainen ja Daniel Leppänen täyttivät omat paikkansa todella vakuuttavasti.

Hienointa oli kuitenkin joukkueen kurinalaisuus myös lopun hyökkäyskilpailussa. Joukkue ei sortunut tiukassa paikassa hermoiluun vaan pystyi vääntämään väkisin ratkaisun, vaikka Tigers laittoi vastaan kaikin voimin. Seuraava peli on U15 joukkueen ensimmäinen kotipeli Söderkullassa. Perjantai-illan peliin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Vantaa TAFT. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan nuoret ritarit voittoon!

KNIGHTS U15 pelit 2019:

12.5.2019 klo 15: @Turku Trojans: L, 49-12

26.5.2019 klo 16: @Hämeenlinna Tigers: W, 26-32

14.6.2019 klo 19: Vantaa TAFT, Söderkulla (Neiti Miilin tie 3)

26.7.2019 klo 18:30: @ Helsinki Wolverines

13.8.2019 klo 18:00: Helsinki Roosters, Lohja (Runokatu)

24-25.8.2019: Välierät

8.9.2019: Finaali