en-U15 ryösti kauden avausvoiton Kotkasta

30/05/2018

Kotka Eagles - Knights 24-46 (24-26)

Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue Knights kävi onnistuneella ryöstöretkellä Kotkassa paikallista Eaglesia vastaan. Sunnuntaina pelatussa U15 ottelusta oli ennakkoon odotettavissa Knightsille vaikeaa sillä Eagles oli pelannut varsin tiukan ottelun Oulu Northern Lightsia vastaan joka puolestaan voitti Knightsin helposti ensimmäisellä kierroksella. Kun vielä Knights kärsi muutamasta kriittisestä poissaolosta eivät lähtökohdat olleet parhaat mahdolliset.

Otteluita ei ole koskaan voitettu ennen tuomarin päätösvihellystä ja sisukas Knights osoitti ettei Kotkaan lähdettu katselemaan vaan pelaamaan. Ottelu alkoi Knightsin aloituspotkulla ja sen jälkeisellä Eaglesin hyökkäysvuorolla. Puolustuksen taistelusta huolimatta Eagles onnistui viemään pallon maalialueelle heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan ja kun lisäpistekin onnistui, siirtyi kotijoukkue 8-0 johtoon. Toisella neljänneksellä Knights onnistui ja joukkueen keskushyökkääjä Julia Korhonen kavensi tilanteeksi 8-6 lisäpisteen epäonnistuttua. Knightsin voittokulkua jatkoivat Jaakko Raunio ja Toni Mälkki. Kun vielä yksi lisäpisteyrityskin saatiin onnistumaan oli tilanne vierailijoille riemastuttavasti 8-20. Joukkueet tekivät vuoronperään maalit jolloin 2. neljänneksen lopulla tilanteena oli 16-26. Varmistaakseen mukavan johdon toiselle puoliajalle Knights päätti potkaista lyhyen aloituspotkun mutta Eaglesin tuulennopea 2-linjan palauttaja kantoikin pallon suoraan maaliin. Niinpä tauolle lähdettiin varsin tiukassa 24-26 -tilanteessa.

Toisen puoliajan Knights pääsi aloittamaan hyökkäysvuorolla, jonka vei maaliin viimein pelinrakentaja Veeti Altio. Toisella puoliajalla alkoi muutenkin näyttää siltä että vaikka molemmat joukkueet sortuivat virheisiin, kriittisimmät virheet aiheutuivat kotijoukkueelle. Kun sekä Altio, Mälkki että Raunio veivät pallon vielä kertaalleen maalialueelle oli taululla ottelun päätyttyä 24-46 -lukemat.

Puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen: Kun alkushokista oltiin selvitty ja puolustajien vastuut kerrattu puolustus toimi yllättävän hyvin. Luulen että pelaajilla oli vielä ottelun alussa epävarmuutta omista rooleista mutta kun nämä vielä kerran muistutettiin puolustus toimi niin hyvin kuin sen voi näissä olosuhteissa odottaa toimivan. Varsinkin Eaglesin vahva kiertopeli saatiin parhaimmillaan suljettua todella hienosti ja tässä kunnostautuivat erityisesti uloimmat tukimiehet Toni Mälkki ja Vilho Rytkönen.

Päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen: Hyökkäys toimi kuten suunniteltua ja ensimmäistä peliä leimanneet virheet oli karsittu minimiin. Pientä epävarmuutta hyökkäyksessä yhä oli, mutta huomattavasti parempaan suuntaan ollaan menty. Erityisesti hyökkäyksen linja teki erinomaista työtä blokatessaan tilaa pallonkantajalle. Lisäksi heittopeleissä pelinrakentaja Altio sai rauhassa etsiä vapaita vastaanottajia ja heittopeleistä onnistuikin iso osa. Toisaalta kun juoksu toimi näinkin hyvin ei heittoon erityisemmin tarvinnut turvautua.

Knightsin runkosarjan viimeinen ottelu pelataan Lohjalla Virkkalan Urheilukentällä to 14.6. klo 19:30. Tässä ottelussa ratkaistaan jatkaako Knights play-offeihin vai päättyykö kausi runkosarjaan.

Teksti: Antti Kettunen

Kuvat: Ari JJ Pesonen