en-U15 Knightsin kausi päättyi hopeaan

13/07/2018

Nousujohteinen kausi lupaa hyvää ensi kaudelle

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights raivasi tiensä U15 2-divisioonan lopppuotteluun saakka. Peli pelattiin Oulussa sunnuntaina 8.7.2018. Runkosarjan avausottelun selkeä tappio ei enää painanut pelaajien mielessä, vaan pohjoiseen lähdettiin voittamaan mestaruutta. Nousujohteisen kauden pelanneen joukkueen paukut eivät riittäneet runkosarjan puhtaalla pelillä voittanutta Oulu Northern Lightsia vastaan vaan tuloksena oli selkeä tappio lukemin 68-12.

Finaaliottelu

Ottelun alussa joukkueet taistelivat melko tasaväkisesti. Oulun ensimmäisessä hyökkäysvuorossa Knights-puolustus piti meko hyvin, mutta sarjan voittanut oululaisjoukkue rokotti heti ensimmäisestä nukahduksesta. Kolmas ja pitkä -tilanteesta Oulu juoksi pallon maaliin. Knights iski heti takaisin ja eteni vääjäämättömästi kohti maalialuetta. Pallon juosi lopulta maaliin monessa roolissa urakoinut Vilho Rytkönen. Lisäpisteyritys epäonnistui, joten tilanne oli 8-6.

Oululaisten hyökkäyspeli oli koko kauden ajan ollut vastustajille pysäyttämätön. Knighs-puolustus taisteli, mutta Northern Ligtsin hyökkäys iski taululle kolme touchdownia peräjälkeen. Knihts onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, mutta puoliajalle mentiin silti melko huonossa 36-12 tilanteessa.

Puoliajalla Knights päätti vielä lähteä kirimään johtoa kiinni, mutta loukkaantumiset ja kapea rosteri pakottivat käyttämään kokemattomia pelaajia vierailla pelipaikoilla. Oululaiset eivät jättäneet pisteitä kentälle. Knights haki vielä rohkeasti riskillä pistesuorituksia, joista Northern Lights otti syötönkatkot ja juoksi ne pohjiin. Ottelun jälkeen taululla olivat hyvästä taistelusta huolimatta selkeät 68-12 lukemat.

(päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen) Vaikka lukemat olivat rumat, ottelu oli kuitenkin varsin hyvä. Varsinkin se, ettei ottelu ratkennut meidän typeriin virheisiin, on ehkä paras asia koko ottelussa. Ottelussa oli monta downia, joissa erittäin pienet asiat ratkaisivat. Joko vastustaja sai tehtyä maalin tai meidän pistesuorituksemme epäonnistui. Ei ollut mitään yhtä yksittäistä asiaa joka tänään ratkaisi pelin vastustajalle.
(puolustuksen valmentaja Antti Kettunen) Vastus oli tänään vaan liian kova. Kaikki kunnia Oulu Northern Lightsille, se oli selkeästi sarjan kovin joukkue. Olen silti erittäin tyytyväinen siihen miten paljon paremmin pystyimme pelaamaan kun vertaa kauden ensimmäiseen peliin. Pelaajien kehitys on ollut kertakaikkiaan aivan valtavaa. Siitä huolimatta oululaiset saivat välillä puolustuksemme näyttämään esikoululaisten luokkaretkeltä. Mutta tämä on enemmän osoitus oululaisten hyvyydestä kuin puolustuksen huonoudesta. Kausi on nyt ohi ja vaikka viimeisestä ottelusta tulikin tappio on pakko todeta että kausi oli menestys kaikilla muilla mittareilla. Junnut pitävät nyt parin viikon tauon ja sitten jatketaan varsinkin nuorempien U13 ja U11 -junnujen kanssa töiden tekoa.

Yhteenveto

U15 kausi loppui finaalitappiosta huoimatta positiivisella nuotilla. Kausi alkoi kahdella selkeällä tappiolla, mutta joukkue uskoi itseensä ja teki rajusti töitä treeneissä. Tämä näkyi kentällä jatkuvasti parantuvina otteina. Kauden käännös tapahtui Kotkassa, jossa otettu vierasvoitto antoi joukkueelle uskoa omiin otteisiin. Turussa välierässä otettu huippujännittävä pistevoitto jäänee monen mieleen kauden kohokohtana.

Joukkueesta on vaikea nostaa yksittäisiä avainpelaajia, koska menestysen taustalla oli nimenomaan vahva joukkuepeli ja jokaisen pelaajan kehittyminen kauden aikana. Pelinrakentajan paikalla Veeti Altio pelasi hienon kauden antaen valmennukselle mahdollisuuden monipuoliseen pelinkutsumiseen. Felix Lehtonen oli linjan johtohahmo kumpaankin suuntaan. Julia Korhonen oli nopeana ja vahvana pelaajana erittäin tärkeä keskushyökkääjänä sekä potkunpalauttajana. Vielä 13-vuotias Toni Mälkki nousi puolustuksen pelilliseksi johtajaksi ennakkoluulottomilla otteillaan kauden aikana.

Tulevaisuus

Oulun reissun yhteydessä sovittiin myös seurayhteistyön jatkumisesta kaudelle 2019. Molempien seurojen osalta yhteistyö on toiminut erinomaisesti ja ensi kaudelle päästään aloittamaan yhteistreenit jo heti harjoituskauden alkaessa marraskuun alussa. Lyhyen harjoituskauden ja vähäisten yhteistreenien johdosta joukkueen peli ei ollut aivan valmista kauden alkaessa ja takamatka sarjan parhaaseen joukkueeseen oli liian pitkä kurottavaksi kiinni kauden aikana. Kaikesta oli kuitenkin nähtävissä joukkueen kasvaminen voimakkaasti yhteen kauden aikana. Joukkueen sisällä syntyi ystävyyssuhteita ja voimakas yhteinen joukkuehenki, joka saa jatkua ja kasvaa myös ensi kaudella.

Osalla joukkuetta kausi jatkuu ECG:n ja TAFTin U17 yhteisjoukkue Bulldozersissa ja nuoremmat pelaajat jatkavat kauttaan Knightsin U13 joukkueen mukana. U15 joukkueelle pyritään vielä järjestämään joitain harjoituspeleja ja/tai -turnaukia pelituntuman ylläpitämiseksi ensi kauden osalta.

Ensi kaudelle toivottavasti saadaan joukkueeseen määrällisesti muutamia pelaajia lisää. Joukkueen harjoituksiin voi tulla milloin tahansa ja jenkkifutis sopii erinomaisesti toisen lajin rinnalle. Joukkueessa oli niin isoja kuin pieniäkin pelaajia, joten koko ei ole ongelma.

SAJL:n alle 15-vuotiaiden 2-divisioonan hopeamitalistit Knights:

Lenni Altio
Veeti Altio
Iiro Kontkanen
Jesse Kopponen
Julia Korhonen
Lauri Latva-Pukkila
Felix Lehtonen
Miska Loukimo
Toni Mälkki
Nuutti Paavola
Jaakko Raunio
Vilho Rytkönen
Miro Vikström

Valmennus:
Jussi Ala-Tuuhonen (päävalmentaja)
Antti Kettunen (puolustuksen koordinaattori)
Jaakko Latva-Pukkila (apuvalmentaja)

Huolto:
Tarja Altio (joukkueenjohtaja)
Sari Raunio (huoltaja)
Kaisa Loukimo (huoltaja)

Iso kiitos lisäksi kaikille huoltajille ja lähipiirille, jotka olette tukeneet joukkuetta kauden aikana. Erityiskiitos Ari JJ Pesonen, kun olet olut taltioimassa nämä hetket filmille.