en-Radanvarren hegemoniaottelu Bulldogsin ja Falconsin välillä

22/07/2018

Ottelusta muodostui pelinrakentajien välinen mittelö minkä Falconsin kokeneempi Henri Winter tällä kertaa voitti.

Ensimmäinen neljännes alkoi tunnustelevasti molemmilta joukkueilta ja pisteiden tekemisen aloitti Falcons. Henri Winter löysi heitoillaan Bulldogsin heikot kohdat ja heitti tarkasti Karri Pielan vapaaksi, tilanne 0-6, lisäpiste onnistui ja tilanne 0-8.

Bulldogs vastasi toisella neljänneksellä hienolla heittopelillä minkä vei maaliin nuori Verneri Rainio, lisäpiste varmasti haarukkaan ja tilanne 7-8. Tämän jälkeen Falcons hieman hermoili ja Bulldogsin Ville Roitto teki kenttämaalin ja tilanne 10-8. Hieman ennen puoliaikaa Falcons pääsi vielä rokottamaan Henri Ojalan TD:llä ja otti puoliaikajohdon 10-16.

Kolmannella neljänneksellä peli oli molempien joukkueiden puolustuksen tarkkaa peliä. Valmentajat olivat scoutanneet hyvin vastujansa pelitavan eikä kumpikaan hyökkäys saanut maaleja aikaiseksi.

Heti viimeisen neljänneksen alussa Falconsin Tero Kontiainen juoksi maalin ja Falcons siirtyl 10-22 johtoon. Seuraavan aloituspotkun palautti maaliin asti Bulldogsin parhaana pelaajana palkittu Teemu Christensen, lisäpiste onnistui ja Bulldogs kavensi tilanteeksi 17-22. Seuraavan maalin teki Bulldogsin Tommy Koponen hienon heittopelin päätteksi ja lisäpisteen epäonnistuttua tilanne oli kotijoukkueelle 23-22. Tilanne vaikutti hyvältä kunnes kuulimme tuomarilta, että neljännestä oli pelattu vasta kolme minuuttia vaikka tapahtumia oli näin paljon.
Tämän jälkeen ottelussa alkoi näkymään Falconsin vahvempi rosteri ja lopputulokseksi muodostui 23-34.

Katsojia aurinkoisella Nikkilän kentällä oli yli 70 katsojaa.