en-Päävalmentaja vaihtuu

04/02/2020

Bulldogsin edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Päävalmentaja Janne Karvonen ilmoitti lauantaina joukkueelle ja seuralle, ettei jatka edustusjoukkueen päävalmentajana. Karvosen pesti päättyy välittömästi. "Seuran puolesta iso kiitos Jannelle kaikesta duunista viimeisen puolentoista kauden aikana. Mies teki duunia isolla sydämellä ja antoi hurjasti itsestään seuran eteen." puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila kiittää väistyvää päävalmentajaa.

Loppujen lopuksi suurin syy olivat tavalliset syyt; työpaineet, kiire ja pitkät välimatkat. "Joulun jälkeen alkoi tuntua siltä, ettei enää jaksa pitkiä ajomatkoja. Opetustyöt sekä kasvavan yrityksen pyörittäminen ovat vieneet yhä enemmän aikaa arjesta. Valmentamiseen ei ole riittänyt niin paljon energiaa kuin olisin toivonut. Haluan tehdä asioita täysillä ja nyt siihen ei ollut mahdollisuutta." Karvonen kommentoi.

Onneksi uusi päävalmentaja löytyi läheltä. "Janne Laukka on erittäin kyvykäs päävalmentaja ja olikin ilmiselvä valinta Janne Karvosen työn jatkajaksi. Hän on U17 päävalmentajana osoittanut kykynsä pelaajien kehittämisessä ja pelisysteemin sisäänajossa. Jannella on rautainen osaaminen lajista ja huikean iso seurasydän." Latva-Pukkila sanoo.

Janne Laukka saavutti joukkueensa päävalmentajana viime vuonna U17 2-divisioonan hopeamitalin. Kuva: Tommy Koponen

Laukka itse on mietteliäs. "Pelaajien sitoutuminen tavoitteelliseen harjoitteluun on ollut haaste muutaman kauden aikana. Jatkamalla harjoituskonseptin kehittämistä edelleen, pyritään harjoituksista saamaan seuralle vetovoimatekijä. Kaikki perustuu laadukkaaseen tekemiseen niin treeneissä kuin kentän ulkopuolellakin." Laukka linjaa. "Nyt pyritään treenaamaan jäljellä oleva aika niin hyvin kuin pystytään. 3-divisioonan runkosarjassa luvassa on kolme turnausta ja kuusi tiukkaa ottelua."

Janne Laukka pelasi pitkän uran edustuksen pelinrakentajana. Tässä edustuksen peliasussa kaudella 2017. Kuva: Ari JJ Pesonen

Janne Laukka on vaikuttanut Bulldogsissa eri rooleissa noin 20 vuoden ajan. Keravalainen Janne on pelannut Bulldogsissa useaan eri otteeseen. Valmentajana hän on voittanut C-juniorien Suomen mestaruuden vuonna 2009. Samana vuonna Laukka valittiin SAJL:n vuoden nuorisovalmentajaksi. Laukka toimi edustusjoukkueen hyökkäyksen koordinaattorina kausina 2016-2017 ja U17-joukkueen vastuuvalmentajana vuodesta 2018 lähtien.

Laukka oikealla vuonna 2009 U19 SM-hopeaa voittaneen joukkueen kanssa.

Uusia pelaajia Laukka kannustaa lähtemään rohkeasti kokeilemaan. "Jenkkifutiksesta liikkuu älytön määrä erilaisia mielikuvia. Ilmestyt vaan treeneihin niin seura lainaa sinulle kypärän ja harttarit. Tule itse toteamaan, mikä tästä lajista tekee yhden maailman suosituimmista pallopeleistä! Lupaan ainakin vauhtia, fyysisyyttä ja sopivasti taktisuutta." Laukka luettelee. "Perustaidot ja -tiedot ehtii hyvin opettelemaan ennen kauden alkua."

Seura tulee vastaan myös harrastuskustannuksissa. "Ensimmäisen kuukauden vedät täysin ilmaiseksi ja sen jälkeen harrastusmaksut vain 32 euroa kuukaudessa." puheenjohtaja Latva-Pukkila toteaa. "Uskoisin, ettet mitään joukkuelajia pysty harrastamaan kovinkaan paljon edullisemmin. Seura noudattaa toiminnassaan tiukkaa kulukuria, että harrastajien kustannukset voidaan minimoida kaikilla tasoilla. Me teemme töitä sen eteen, että jokainen voisi löytää tämän upean ja ainutlaatuisen lajin hienouden."

Mukaan toimintaan?
Laita mailia puheenjohtaja@bulldogs.fi tai soita 040-735 3983 niin kerron lisää.

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila