en-Lupaavia otteita kauden ensimmäisessä junioriturnauksessa

21/03/2017

Bulldogs U15 välieriin ja Tigers U13 opintomatkalla

Bulldogs U15 ylsi Snow Bowlin välieriin

Bulldogs U15 on tälle kaudelle uudistunut merkittävästi. Uudistuminen ei näkynyt, kun joukkue raivasi tiensä välieriin saakka kovatasoisessa Snow Bowlissa Vantaalla 18.3.2017. Valmentaja Jussi Ala-Tuuhonen on luonut joukkueelle pelitavan, jossa joukkueen vahvuudet, kova fyysinen peli ja juoksunopeus pääsevät esille. "Pelinopeutta tarvitaan vielä lisää, mutta se tulee vain toistojen kautta. Siinä vaiheessa kun peruspelit lähtevät pelaajilta selkärangasta, voidaan lähteä monipuolistamaan pelikirjaa edelleen." Ala-Tuuhonen totesi välierän jälkeen. Pelaajista esille nousivat erityisesti palloa läpi turnauksen ansiokkaasti kantaneet Emil ja Aleksi Winqvist sekä puolustuksen linjassa vastustajan kauhuna häärinyt Berkan Dugan.

Kapealla rosterilla joukkue taisteli upeasti vielä välierissäkin vahvaa TAFTia vastaan, mutta vielä ei rosterin leveys riittänyt kaatamaan yhtä tulevan kauden ykkössuosikeista. Turnauksen kohokohdaksi jäikin alkusarjan toisen ottelun huikea voitto Trojansista. "Pelaajamateriaali on vielä määrällisesti kovin kapea. Joukkueessa olisi hyvin paikkoja uusille pelaajille ja tässä vaiheessa ehtisi vielä hyvin opetella pelikuviot ja päästä joukkueeseen sisään. Kaikki edellytykset menestyä ovat olemassa, joten rohkeasti vaan kokeilemaan mikäli laji kiinnostaa!" Ala-Tuuhonen kannustaa.

Sipoo-Hyvinkään yhteisjoukkue opintomatkalla

Hyvinkään Falconsin ja Sipoon Bulldogsin alle 13-vuotiaiden yhteisjoukkue tunnetaan tällä kaudella nimellä Tigers. Päävalmentaja Jaakko Latva-Pukkila kertoo nimen olleen joukkueen pelaajien äänestämä. "Haluan joukkueen olevan YHTENÄISjoukkue, jossa ei ole Hyvinkään ja Sipoon pelaajia, vaan tiikereitä. Tämän kauden joukkue on Tigers, jonka pelaajat ja valmentajat tulevat kahdelta eri paikkakunnalta, mutta pelaavat yhteisessä joukkueessamme."

Neljää viikkoa ennen Snow Bowlia yhteen kasattu joukkue esitti kahdessa turnauspelissään jo lupaavia otteita, vaikka turnauksen kaksi ottelua päättyivätkin tappioihin. "Joukkue on aikataulussa kesän peleihin valmistautumisessa." Latva-Pukkila toteaa. "Hyökkäyksen osalta koordinaattori Oskari Lehtiniemi ja muu valmennustiimi ovat saaneet ihmeitä aikaan käytettävissä olevassa ajassa. Puolustuksen opettaminen ja opettelu on paljon pidempi prosessi, mutta olemme luottavaisia, että kauden alkaessa kesäkuussa olemme valmiita pelaamaan kumpaankin suuntaan." Latva-Pukkila linjaa. "Hyökkäyksen linja on joukkueen sydän. Jo nyt näyttää siltä, että olemme löytäneet oikeat pelaajat vaativille linjan pelipaikoille, mistä olen erittäin tyytyväinen." Pelaajista lupaavia otteita esittivät erityisesti pelinrakentajat Elmeri Aalto ja Markku Pasanen, sekä joukkueen tsempparipalkinnolla palkittu Taavi Palo-oja.

Peliesityksiä tärkeämpää oli tässä vaiheessa perustan luominen tulevalle. "Joukkueen uudet pelaajat ylittivät kaikki odotukset peliesityksillään. Jengistä huokui yhdessä tekemisen meininki. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa kentällä viimeisen pelin viimeiseen downiin saakka. Jenkkifutis on peli, jossa pelaajien välinen yhteistyö ja pelisuunnitelman kurinalainen toteuttaminen on tärkeämpää kuin ehkä missään muussa palloilulajissa. SIlloin joukkueen keskinäisen hengen merkitys korostuu niin harjoituksissa, peleissä ja koko joukkueen toiminnassa." Latva-Pukkila kertoo. "Hyvänä esimerkkinä yhteistoiminnasta ja toistensa tukemisesta on ollut joukkueen valmennus- ja tukitiimi. Tiimissä on ollut alusta saakka tekemisen meininki ilman turhia seurojen välisiä raja-aitoja. Kaikkiaan yhteistyö seurojen välillä on ollut erinomaista, mistä suuri kiitos Hyvinkään Falconsille" myös Sipoon Bulldogsin puheenjohtajana toimiva Latva-Pukkila päättää.