en-Knights U17 jatkaa voittojen tiellä

17/07/2019


Knights U17 jatkaa voittojen tiellä

16.7.2019

Knightsin alle 17-vuotiaiden joukkue pelasi kauden toisen pelinsä Lohjalla sunnuntaina 14.7.2019 Turku Trojansia vastaan. Kuopio Steelersistä otettu voitto sai jatkoa, kun nuoret ritarit taistelivat 34-12 voiton sitkeästi taistelleista turkulaisista.

Jonatan Golan (#2) oli ottelun ratkaisupelaaja. Veeti Altio (#31) pelasi vahvan ottelun pelinrakentajana. Kuva: Ari JJ Pesonen

Lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat eivät olleet kummallekaan joukkueelle optimaaliset. Knights oli saanut jalkeille 14 pelaajan rosterin, mutta edellisen pelin ratkaissut pelinrakentaja Mika Löytönen oli loukkaantumisen johdosta sivussa. Trojans taas saapui Lohjalle erittäin pienellä, mutta iskukykyisellä rosterilla. Päivä oli lämmin, joten isompi rosteri oli Knightsille merkittävä etu.

Puolustuksen linja onnistui saamaan painetta Turun pelinrakentajalle. Ryntäämässä VIljami Venemies (#58) ja Leevi Laukka (#56). Kuva: Ari JJ Pesonen

Q1: Knights ja Golan aloittavat vakuttavasti

Steelersiä vastaan Knightsin akilleen kantapäänä oli puolustuspelaaminen. Päävalmentaja Janne Laukka oli joukkoineen tehnyt harjoituskentällä töitä hartiavoimin. Trojansin vaarallinen hyökkäys pysäytettiin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Löytösen paikan pelinrakentajana otti haltuunsa Veeti Altio, joka pelasi varmaotteisesti läpi ottelun. Knightsin ensimmäinen hyökkäysvuoro oli Jonatan Golanin näytöstä. Hyökkäyksen blokit napsahtelivat nätisti kohdilleen ja Golan juoksi kiertopeleillä tilanteeksi 6-0. Trojansin kapea rosteri kapeni entisestään pelaajan loukkaannuttua.

Nopea Jonatan Golan (#2) etenee pallon kanssa, pelinrakentaja Veeti Altio (#31) seuraa katseella. Felix Lehtonen (#44) blokkaa väylää. Kuva: Ari JJ Pesonen

Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Trojans osoitti, miksi se oli iskenyt 46 pistettä Tigers-ottelussa. Päävalmentaja Tero Niemi reagoi Knightsin kehittyneeseen juoksupuolustukseen ja eteni komealla heittopelillä syvälle Knightsin alueelle. Toinen suoritustaan parantanut osa-alue Knightsin pelissä oli puolustuksen linjapelaaminen, jossa erityisesti isokokoiset Felix Lehtonen, Nuutti Paavola ja Viljami Venemies tuhosivat vastustajan pelejä. Knightsin paine pakotti Trojansin hätäisiin ratkaisuihin ja tuloksena lentopotku.

Päivän komeimmat tanssimuuvit esitti Viljami Venemies. Etenkin puolustuksen linjassa Venemies oli Trojansille mahdoton pideltävä. Kuva: Ari JJ Pesonen

Knightsin puseroon hiipi tässä vaiheessa pieni mukavuuden tunne. Trojans puolestaan tiivisti omaa puolustuspeliään ja otti Golanin erityisvartiointiin. Jenkkifutis on pienten marginaalien laji ja muutaman pienen huolimattomuusvirheen myötä ensimmäinen neljännes päättyi Knightsin lentopotkuun. Trojans oli selvästi tullut taistelemaan.

Q2: Trojans taistelee itsensä mukaan peliin

Hurjaa vääntöä linjassa. Vääntämässä oikealla Vilho Rytkönen (#69), Nuutti Paavola (#63) ja Viljami Venemies (#58). Kuva: Ari JJ Pesonen

Trojans lähti rohkeasti hakemaan onnistumisia heittopelin kautta, mutta ensimmäinen hyökkäys pysähtyi. Myös Knights-hyökkäys joutui turvautumaan lentopotkuun. Erinomaisesti ensimmäisellä puoliajalla toiminut juoksupeli tyssäsi Trojansin puolustajiin. Seuraavalla drivellä Trojans ei vieläkään saanut juoksupeliään kulkemaan, mutta heittopeli sai ansaitun onnistumisen. Linja sai pidettyä ryntäävät ritaripuolustajat juuri riittävän pitkään aisoissa. Komealla pitkällä heitolla Trojans tasoitti ottelun. 6-6.

Taistelu oli kovaa, mutta reilua. Kuva: Ari JJ Pesonen

Jonatan Golan otti tässä vaiheessa ohjat käsiinsä ja palautti aloituspotkun suoraan maaliin. Golan sai riittävästi tukea blokkaajilta ja tuulennopea keskushyökkääjä hoiti loput. Komean pujottelun jälkeen tilanne oli 12-6. Heti tätä seuranneesta aloituspotkusta Golan teki päivän komeimman taklauksen täydestä vauhdista. Mies oli päättänyt ratkaista pelin vaikka yksin.

Toni Mälkki (#96) etenee väkivahvasti kohti maalialuetta. Kuva: Ari JJ Pesonen.

Kninghts-puolustus otti Golanista mallia, eikä Trojans pystynyt etenemään. Lentopotkun jälkeen Toni Mälkki palautti palloa aina vastustajan 20 jaardin linjan tuntumaan. Mälkki toi edelleen palloa aivan maalilinjan tuntumaan, mutta Trojans oli tullut taistelemaan. Vielä ennen puoliaikaa turkulaiset tekivät ison pysäytyksen aivan omalla maalilinjallaan. Puoliajalle mentiin tiukassa tilanteessa 12-6.

Q3: Knights ratkaisee pelin

Yhteistyö oli voimaa. Taklaamassa Vilho Rytkönen (#69), Veeti Altio (#31) ja kaksi tuntemattomaksi jäävää ritaria. Kuva: Ari JJ Pesonen.

Heittohyökkääminen on tehokas tapa edetä, mutta siihen sisältyy isoja riskejä. Tämän Trojans sai karvaasti huomata heti toisen puoliajan aluksi. Knightsin ensimmäisen hyökkäysvuoron jälkeen Felix Lehtonen potkaisi erinomaisen lentopotkun aivan turkulaisten maalialueen tuntumaan. Lehtonen ja VIljami Venemies antoivat painetta pelinrakentajalle. Syötönkatkon koppasi keskeltä Knightsin tukimies Vilho Rytkönen ja kotijoukkue pääsi aloittamaan hyökkäyksensä kymmenen jaardin linjalta. Toni Mälkki runnoi ensin pallon viiden jaardin linjalle, josta Golan kävi juoksemassa pallon maaliin. Lisäpisteessä Veeti Altio löysi lyhyellä heitolla isokokoisen Felix Lehtosen maalialueelta ja tilanne 20-6.

Jonatan Golan (#2) venyttää pallon maaliin Trojansin estelyistä huolimatta. Kuva: Ari JJ Pesonen

Trojans ei kuitenkaan ollut vielä luovuttanut. Joukkue eteni itsevarmasti kentän läpi heitto kerrallaan. Komealla 20-jaardisella heittopelillä keskelle turkulaiset tulivat jälleen maalin päähän. Tilanne 20-12, mutta tämän lähemmäksi turkulaiset eivät tänään päässeet. Knights oli kierrättänyt pelaajiaan aktiivisesti läpi ottelun kun taas Trojans oli käytännössä aloittanut toisen puoliajan seitsemällä miehellä. Vierasjoukkue taisteli leijonan lailla, mutta väsymys alkoi väkisinkin painaa pohkeissa.

Felix Lehtonen (#44) jyrää vastustamattomasti maalialueelle. Kuva: Ari JJ Pesonen.

Selkeimmin väsymys näkyi seuranneessa avauspotkussa. Pitkän potkun jälkeen Golan otti pallon oman maalialueen tuntumassa. Knightsin blokkaajat tekivät raivoisasti tilaa, eivätkä väsyneet turkulaiset päässeet pallonkantajaan kiinni. Loppujen lopuksi Golan saatiin taklattua ulos muutaman jaardin päässä maalialueelta. Hyökkäyksen linja voitti oman kamppailunsa selkeästi ja väkivahva Felix Lehtonen juoksi yksinäisen tukimiehen yli maalialueelle. Tilanne 26-12.

Veeti Altio (#31) etenee pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Pelissä seurasi tämän jälkeen hieman sekavampi jakso, jossa esimerkiksi molemmat joukkueet rähmäsivät pallon toisilleen peräkkäisillä downeilla. Knightsin Toni Mälkki oli kotijoukkueen puolustuksen hahmoja ja peitti vastustajan rähmäämän pallon aloituslinjassa. Tämän jälkeisellä hyökkäyvuorolla pelinrakentaja Veeti Altio otti isoa roolia, juosten itse pallon aivan maaliviivan tuntumaan. Huippunopea Mälkki karkasi kiertopelillä vasemmalle ja juoksi turkulaispuolustuksen ohi maaliin. Lisäpisteen jälkeen tilanne oli 34-12.

Q4: Trojans joutuu taipumaan

Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä tilanne näytti selvältä. Väsynyt Trojans taisteli, mutta Knightsin pelaajat olivat askeleenmitan edellä. Turkulaiset saivat muutamia ykködowneja, mutta Knights pelasi järkevästi, keskittyen lähinnä pitkien heittojen eliminointiin. Knightsin linjavalmentaja Matti Kemppainen oli toisella puoliajalla vaihtanut kolmen pelaajan puolustuslinjaan, joka taas oli painajaismaista vierasjoukkueen pelinrakentelulle. Joka downilla 3 isoa linjapelaajaa ryntäsi pelinrakentajan "toimistoon", pakottaen hätäisiin ratkaisuihin. Kun Trojansin pelaaja vielä loukkaantui, molemmat joukkueet pelasivat herranmiesmäisesti polvet. Tiukka taisto oli päättynyt.

Janne Laukka: Voitto ei tullut helpolla

Voittoisa Knights-joukkue ottelun päätyttyä. Kuva: Ari JJ Pesonen

"Vähän kaksijakoiset tunnelmat. Voitto on aina voitto, mutta eihän tämä helpolla tullut" kotijoukkueen päävalmentaja Janne Laukka pohti pelin jälkeen. "Oman pelin kanssa oli ongelmia etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla etenkin linjassa pystyttiin kääntämään pelit meidän eduksemme, johon varmaan vaikutti myös Trojansin kapea rosteri."

Laukka nosti positiivisena asiana myös edellispeliä laajemman peluutuksen. "Jonatan (Golan) ja Toni Mälkki pelasivat todella hyvät pelit tänään. Hienoa oli myös nähdä esimerkiksi nuorten linjamiesten Niilo Ojansivun, Leevi Laukan ja Lauri Latva-Pukkilan suoritukset. Pojat pelasivat kelpo pelin kaikki. Laajempi peluutus näkyi tänään kentällä positiivisesti."

Seuraavaan peliin 9.8.2019 Tigersia vastaan Laukka tiedosti panosten olevan kovat. "Hämeenlinna on voittanut molemmat pelinsä niinkuin mekin, joten pelissä ratkaistaan isoja asioita. Kova peli varmasti tulossa." Laukka päättää.

Knightsin pistesuoritukset:

Jonatan Golan oli pysäyttämätön. Kuva: Ari JJ PesonenPelaaja Pisteet Peli Pistetilanne
Jonatan Golan (#2) 6 20 yd juoksu keskeltä 6-0
Jonatan Golan (#2) 6 60 yd aloituspotkun palautus 12-6
Jonatan Golan (#2) 6 5 yd juoksu keskeltä 18-6
Felix Lehtonen (#44) 2 (lp) 3 yd kiinniotto oikealle 20-6
Felix Lehtonen (#44) 6 2 yd juoksu keskeltä 26-12
Toni Mälkki (#96) 6 3 yd juoksu vasemmalle 32-12
Veeti Altio (#31) 2 (lp) 3 yd juoksu keskeltä 34-12

Seuraavassa pelissä ratkaistaan lohkovoitto

Knightsin seuraava peli pelataan perjantaina 9.8.2019 klo 19:00 Söderkullan tekonurmella. Vastassa on 2-divisioonaa tappiotta johtava Hämeenlinna Tigers. Knights on myös edennyt ilman tappioita, joten ottelussa ratkaistaan suora finaalipaikka ja finaalin kotietu. Ottelun häviäjä joutuu välieriin divisioonan kolmanneksi sijoittunutta vastaan, kun taas voittaja pääsee suoraan finaaliin.

Luvassa on siis huippujännittävä ja tasokas juniorijefumatsi kahden hyvän joukkueen välillä. Otteluun on vapaa pääsy ja Bulldogs-kahvio palvelee ottelun aikana. Tarjolla on makeaa, suolaista ja myös Bulldogsin laadukkaita fanituotteita. Tervetuloa!

Onnistumiset kirvoittivat hymyn huulille. Juhlimassa Jonatan Golan (#2) ja Vilho Rytkönen (#69). Kuva: Ari JJ Pesonen© Bulldogs Sipoo