en-Edustusjoukkueelle tärkeä farmisopimus

22/12/2020

Bulldogsin edustusjoukkueen valmistautumista 3-divisioonaan on varjostanut koronaepidemia. Treenit ovat olleet tauolla marraskuusta lähtien, joka on myös vaikeuttanut uusien pelaajien rekrytointia. Kulissien takana on kuitenkin valmisteltu melkoinen joululahja; Bulldogsin pelaajille tarjotaan nyt mahdollisuus päästä pelaamaan 11vs11 -futista omien pelien lisäksi. Bulldogs on sopinut kaudelle 2021 farmiyhteistyöstä 2-divisioonassa pelaavan Lappeenranta Razorbacksin kanssa.

"3-divisioona on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan jenkkifutikseen myös ilman lajitaustaa ja/tai vanhemmalla iällä." edustuksen päävalmentaja ja seuran valmennuspäällikkö Janne Laukka sanoo. "Monet pelaajat ovat kuitenkin toivoneet mahdollisuutta päästä pelaamaan myös ison kentän 11 vs 11 -jenkkifutista ja yhteistyösopimuksen myötä tämä mahdollistuu. Samalla halukkaat Razorbacksin pelaajat pääsevät kokemaan "Äijäliigan" taikaa. 3-divisioonassa on ihan oma fiiliksensä ja mukavaa saada Etelä-Karjalan jätkiä koiralaumaan rymistelemään." Laukka hymyilee. "Diili on molempien jengien kannnalta edullinen. Lappeenrannan kanssa keskustelut ovat koko ajan olleet hyvähenkisiä ja yhteinen sävel löydettiin välittömästi. Ison kentän pallon lisäksi meille tärkeitä juttuja ovat yhteiset treenit ja leiritykset. Pelaajat pääsevät treenaamaan ja pelaamaan oman pelipaikkansa pelaajien kanssa isommissa ryhmissä. Saamme enemmän toistoja, joka toivottavasti näkyy kentällä laadukkaampana pelinä" Laukka toteaa.

Bulldogs-pelaajat pääsivät viimeksi pelaamaan 11vs11 -palloa kaudella 2018, jolloin pelattiin yhteisjoukkueena Lahti Panthersin kanssa. Kaudella 2021 Bulldogs pelaa 11vs11-palloa kolmessa eri ikäluokassa.

"Mökki on Lappeenrannassa, joten tämä sopii minulle paremmin kuin mainiosti" Bulldogsin puheenjohtaja ja edustuksessa pelaava Jaakko Latva-Pukkila myhäilee. "Lappeenrannassa on tehty isolla sydämellä duunia soikiopallon eteen ja asenne yhteistyöhön on ollut todella positiivinen. Pelaan ensi kaudella mahdollisesti viimeistä kauttani ja odotan tietysti innolla pelaamista edustuskoirien viininpunaisessa. Lisärymistely sikalauman punamustissa on oikeinkin erinomainen bonus tähän. Kauhean mukavia jätkiä tuntuisi sielläkin päässä olevan, joten varmasti saadaan toimiva yhteistyö aikaan." Latva-Pukkila sanoo. "Lähdetään antamaan parasta panosta hyvällä fiiliksellä joka treenissä ja pelissä oli päällä sitten mikä paita tahansa. Nuorille Bulldogeille tämä on myös hieno mahdollisuus kehittyä. Upea homma, että Bulldogs pystyy nyt tarjoamaan ison kentän palloa kolmessa eri ikäluokassa" Latva-Pukkila päättää.

Razorbacksin puheenjohtaja Joel Soininen on myös tyytyväinen sopimuksen syntymisestä. "Nuorelle seuralle apu on tärkeää. Sopimus mahdollistaa lisää pelejä molempien seurojen harrastajille sekä tuo lisää tarvittavaa valmennusta Sikalauman harrastajille." Soininen sanoo. "Bulldogs on ollut mukana peleissä jo vuodesta 1983, joten osaamista ja näkemystä löytyy. Olemme täällä Etelä-
Karjalassa kovin kiitollisia että saamme kehittämiseen avuksi pitkänlinjan osaajia. Kiitos Mikko Ranta-aholle myös viime kesän konsultaatioavusta". Soininen myhäilee.

BULLDOGS KEHITTYY JA KEHITTÄÄ

Yhteistyösopimusten kautta Bulldogsissa on mahdollisuus pelata 11vs11 -jenkkifutista kahdessa juniori-ikäluokassa (U15, U17) ja edustusjoukkueessa. Pelaajia (poikia, tyttöjä, miehiä) etsitään edelleen kaikkiin ikäryhmiin. Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen niin olemme sinuun yhteydessä.

Jenkkifutis on monipuolinen kesälaji esimerkiksi jääkiekon, salibandyn tai koripallon rinnalle. Laji on ns. late entry -laji, jossa jopa lajin huippuyksilöt ovat aloittaneet pelaamisen vasta yliopistossa. Lajin monimuotoisuudesta johtuen esimerkiksi pelaajan ei tarvitse välttämättä olla poikkeuksellisen isokokoinen tai poikkeuksellisen vahva, koska eri pelipaikoilla on erilaisia vaatimuksia. Kausikustannukset ovat muihin lajeihin verrattuna kohtuulliset.

Treenit on Sipoon Nikkilässä, johon hyvät kulkuyhteydet kaikkialta pääkaupunkiseudulta ja pohjoisempaakin. Talvella yhdet lajitreenit viikoittain ja kesällä kahdet. Pelikausi sijoittuu välille toukokuu-lokakuu.