en-Edustukselle voitto ja tappio kotiturnauksesta

26/07/2020

Bulldogsin edustusjoukkue aloitti kautensa III-divisioonassa kotiturnauksessa Söderkullassa. Kaunis kesäpäivä houkutteli upeisiin puitteisiin mukavasti yleisöä päivän kolmeen otteluun. Bulldogs voitti avausottelussaan miesten sarjaan tauon jälkeen palanneen Kiuruvesi Milky City Farmersin 46-0. Rutinoitunut Vaasa Vikings oli kuitenkin parempi lukemin 26-8. Päivän kolmannessa ottelussa Vikings päihitti kiuruvetiset 44-12.

Marcus Siiskonen (#89) palasi vaahteraliigavuosien jälkeen Bulldogsin viininpunaiseen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Bulldogsin edustusjoukkueen rosteri oli kotiturnauksessa 14 pelaajaa. Vastuuvalmentaja Janne Laukka toimi tuttuun tapaan kotijoukkueen pelinrakentajana. Suurin mielenkiinto keskittyi varmasti Vaahteraliigan Wolverinesistä siirtyneen Marcus Siiskosen paluuseen kasvattajaseuraansa. Edustuksessa debyyttinsä tekivät myös U17 ikäiset Vilho Rytkönen, Veeti Altio ja Nuutti Paavola.

Eppu Pesonen (#55) urakoi vahvasti molempiin suuntiin. Nuutti Paavola (#64) teki debyyttinsä miesten tasolla vakuuttavasti. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ottelu Kiuruvesi Milky City Farmersia vastaan oli tiukkaa vääntöä alusta alkaen. Savolaiset olivat tulleet taistelemaan hyvän kokoisella rosterilla, mutta ottelun edetessä Bulldogsin kokemus ratkaisi voiton selvästi kotijoukkueelle. Kiuruveteläiset eivät pystyneet läpäisemään Sipoon tiukkaa puolustusta. Takakentällä urakoineet Teemu Christensen ja Joni Holm pystyivät estämään vierasjoukkueen heittopelin. Nuori Vilho Rytkönen otti tärkeän syötönkatkon. Eppu Pesonen pelasi molempiin suuntiin vakuuttavasti keskimmäisenä tukimiehenä sekä hyökkäyksen linjamiehenä. Marcus Siiskonen loisti etenkin hyökkäyssuuntaan ja tulokaskeskushyökkääjä Jere Simontaival näytti nopeuttaan, juosten peliuransa ensimmäisen touchdownit vakuuttavaan tyyliin.

Rookie Jere Simontaival (#23) kantoi palloa varmasti. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ottelun komein suoritus oli kuitenkin Janne Laukan 30 jaardin heitto Teemu Christensenille, joka juoksi pallon vastustamattomasti sisään. Ottelun lopussa Kiuruvesi menetti pallon aivan oman maaliviivansa tuntumassa. Timo "Pike" Pulkkinen kantoi pallon maaliin ja koppasi vielä lisäpisteenkin. Näin loppulukemat olivat kotijoukkueelle 44-0.

BULLDOGS Pts Pts MILKY CITY FARMERS
#89 Marcus Siiskonen TD 6#4 Janne Laukka LP 8#89 Marcus Siiskonen TD 14#23 Jere Simontaival LP 16PUOLIAIKA#23 Jere Simontaival TD 22#89 Marcus Siiskonen LP 24#4 Janne Laukka TD 30#95 Teemu Christensen TD 36#38 Timo Pulkkinen TD 42#38 Timo Pulkkinen LP 44

Toisessa pelissä vastaan asettuikin selvästi kokeneempi Vaasa Vikings, jossa monella pelaajalla oli jopa kokemusta korkeimmalta sarjatasolta. Peli olikin erittäin hyvätasoista ja vauhdikasta jenkkifutista. Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta vaasalaiset olivat ratkaisupaikoissa terävämpiä. Vaasalaisten nopeat takakentän pelaajat pystyivät estämään ensimmäisessä pelissä hyvin toimineen juoksupelin. Bulldogs pääsi muutamaankin kertaan aivan vaasalaisten maalialueen tuntumaan, mutta eivät onnistuneet lyömään palloa sisään. Vaasalaisten laitahyökkääjä #86 oli pelipäällä ja hyvän Bulldogsin hyökkäysvuoron jälkeen pohjalaiset karkasivat laidalta läpi. Puoliajalla tilanne oli 14-0, vaikka Bulldogs päätti ensimmäisen puoliajan erinomaiseen hyökkäysvuoroon, jossa pallo saatiin parhaimmillaan vastustajan viiden jaardin linjalle. Viimeistely ei onnistunut ja taululla puoliajalla nolla pistettä.

Teemu Christensen (#95) pelasi erinomaisen turnauksen molempiin suuntiin. Kuva: Ari JJ Pesonen

Muutama pelaaja joutui jättämään pelin kesken erinäisten kolhujen takia ja jo ennen pelin alkua muutama pelaaja joutui lähtemään työesteiden takia, joten väsymys alkoi painaa koiralauman kintereissä. Samalla tavalla hapot alkoivat varmasti jylläämään myös Vikingsin pohkeissa, mutta vaasalaiset pystyivät kokemuksellaan ja järkevillä pelivalinnoillaan kasvattamaan joukkueensa johdon jo 26 pisteeseen. Bulldogs ei pystynyt ajoittaisesta hallinnasta huolimatta viemään hyviä hyökkäysdrivejä loppuun saakka. Ansaittu palkinto saatiin juuri ennen pelin loppua, kun Laukan heitto löysi Teemu Christensenin maalialueelta. Timo Pulkkinen juoksi lisäpisteen maaliin ja loppulukemat vieraille 8-26.

Timo Pulkkinen (#38) ottaa handoffin vastaan pelinrakentaja/valmentaja Janne Laukalta (#4). Kuva: Ari JJ PesonenBULLDOGS Pts Pts VAASA VIKINGS6 #86 TD12 #86 TD14 #23 LP
PUOLIAIKA20 #83 TD26 #82 TD
#95 Teemu Christensen TD 6#38 Timo Pulkkinen LP 8

Bulldogsin pelissä oli kuitenkin lupauksia paremmasta. Ratkaisuhetkillä onnikaan ei ollut koiralauman puolella, kun taas vastustaja pystyi iskemään pallon sisään omista paikoistaan. Erityisesti jäi harmittamaan ennen puoliaikaa "tekemättä jäänyt pukukoppimaali", mutta on myös sanottava että vaasalaiset ansaitsivat voittonsa. Bulldogs jää odottamaan mahdollisissa pudotuspeleissä odottavaa revanssia.

Kaunis kesäpäivä oli houkutellut katsomoon mukavasti porukkaa. Söderkullassa oli tunnelmaa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Avausturnaus onnistui järjestelyiltään erinomaisesti. Bulldogsin vapaaehtoiset tekivät merkittävän työn otteluiden järjestelyjen eteen ja Sipoon kunta tarjosi ottelulle erinomaisen pelikentän. Erityiskiitos myös paikalle saapuneelle äänekkäälle ja runsaslukuiselle yleisölle, jonka ansiosta Södiksessä oli jälleen upea tunnelma.

Seuraavaksi Bulldogs matkustaa Helsinkiin Malmi Blazen vieraaksi 1.8.2020.