en-COVID19: Myös U13 ja U11 treenit tauolle toistaiseksi

26/03/2021

Koronaepidemia jatkaa jylläämistään ja vaikuttaa koko yhteiskuntaan. Tähän saakka Bulldogsilla on pyörinyt omaehtoisten harjoitusten lisäksi 2008 ja sen jälkeen syntyneiden nuorten ryhmä sekä jefukoulu.

Sipoon kunnan ohjeistusten mukaisesti harjoituksissa on pelaajien välillä ylläpidettävä 2 metrin turvaväli. Nuorten harjoituksien osalta tämä käytännössä tarkoittaisi sitä, että lajinomaista treenaamista ei kyetä toteuttamaan turvallisesti ja ohjeiden mukaan.

Bulldogsin johtokunta teki whatsapp-kokouksessa päätöksen harjoitustoiminnan keskeyttämisestä toistaiseksi. Keskeytys koskee U13 joukkueen harjoituksia ja käynnissä ollutta jefukoulua. Jefukoulun kolmas ja neljäs kerta järjestetään heti, kun rajoitukset sallivat lajinomaisen treenauksen.

"Eihän nämä kivoja päätöksiä ole." puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila sanoo. "Olemme kuitenkin johdonmukaisesti kaikessa toiminnassamme sitoutuneet toteuttamaan kunnan määräyksiä harjoitustoiminnan järjestämisestä. Kahden metrin turvaväli ja lajinomainen harjoittelu eivät vaan ole yhdistettävissä toisiinsa järkevästi. Nuoret jenkkifutarit ovat halunneet treeneistä pelinomaisuutta ja kontaktia. Tämä ei ole nykyisillä suosituksilla toteutettavissa." Latva-Pukkila pohtii.

"Onneksi teimme päätöksen Voltin hankkimisesta pelaajien omatoimisen harjoittelun tueksi." valmennuspäällikkö Janne Laukka huokaa. "Olemme tämän lisäksi käynnistäneet henkilökohtaiset verkkotapaamiset pelaajien kanssa. Lisäksi valmennusryhmässä mietitään ajatuksia, miten yhteisiä treenejä kyettäisiin järjestämään. Harmillista siinä mielessä, että esimerkiksi jefukoulussa oli oikeinkin hyvä meininki ja lupaavia nuoria pelaajia. Nyt kaksi jälkimmäistä kertaa jäävät tulevaisuuteen. Toivottavasti viimeistään toukokuun alussa päästäisiin jo täydellä teholla treenaamaan." Laukka päättää.