en-Bulldogsin U15-yhteisjoukkue välieriin

18/06/2018

Lohjan ja Sipoon yhteisjoukkueella kaksi peräkkäistä voittoa

Sipoo Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights selvitti tiensä alle 15-vuotiaiden 2.divisioonan välieriin. Välierissä vastaan tulee Turku Trojans. Ottelu pelataan Trojansin kotikentällä Turussa 30.6.-1.7. viikonloppuna.

U15 kausi on ollut vahvasti kaksijakoinen. Ensimmäisessä ottelussa runkosarjan voittanut Oulu Northern Lights kävi hakemassa selkeän 56-0 voiton Söderkullasta. Avausottelussa Knights ei onnitunut tekemään lainkaan pisteitä ja joukkueen peli-ilme oli sekava.

Päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen ja puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen eivät hätääntyneet, vaan jatkoivat joukkueen yhtenäisyyden ja peli-ilmeen kehittämistä määrätietoisesti. Toisessa ottelussa Turussa Trojans otti vielä selkeän voiton 60-18, mutta Knights onnistui jo kolmesti maalinteossa. Peli alkoi löytää uomansa.

Kolmannessa pelissä joukkueen nousujohteinen kausi sai jatkoa, kun upean taistelun jälkeen Knights kaatoi kotijoukkue Eaglesin Kotkassa lukemin 24-46. Joukkueen voiton avaimena oli yhtenäisyys ja oli myös huikeaa huomata, kuinka yhtenäinen ja päättäväinen joukkue oli kahdesta tappiosta huolimatta. Viimeisessä ottelussa Lohjalla vastassa oli kaikki ottelunsa hävinnyt Kouvola Indians, joka ei pystynyt antamaan merkittävää vastusta hyvällä itseluottamauksella pelanneelle Knightsille. Peli aurinkoisella Lohjan kentällä päättyi kotijoukkueen selkeään 44-8 voittoon.

Trojans on puolestaan voittanut kaikki muut pelinsä, paitsi runkosarjan voittajan Oulu Northern Lightsin, joka meni suoraan finaaliin. Knights on kuitenkin pystynyt koko ajan parantamaan omaa peliään ja joukkueessa on erinomainen henki. Joukkueesta on vaikeaa nostaa yksittäisiä avainpelaajia, koska kaikki ovat onnistuneet omilla pelipaikoillaan. Veeti Altio on pelannut erinomaisen kauden pelinrakentajana ja nuori Toni Mälkki on noussut kauden aikana puolustuksen tukipilariksi.

Koko joukkueen onnistumista tarvitaan, mikäli Trojans aiotaan kaataa välierissä. Vastakkain on kaksi monipuolista ja hyvin valmennettua joukkuetta, joten luvassa on erinomaista jenkkifutisviihdettä.

Otteluaika ja -paikka ilmoitetaan heti kun ne ovat selvillä.