en-Bulldogsin miehille vierasvoitto

03/06/2018

Turku Trojans kaatui lukemin 6-24

Bulldogs kohtasi helteisellä Turun yläkentällä kauden avausottelussaan perinteikkään Turku Trojansin. Trojans pelasi vielä viime kaudella Vaahteraliigassa, joten koiralaumalla oli heti ensimmäisessä pelissään kova tasonmittaus. Erittäin tiukan kamppailun jälkeen Bulldogs juhli vierasvoittoa lukemin 6-24.

Bulldogsin kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Sipoon Nikkilän keskusurheilukentällä (Kirkkoniityntie, Sipoo) sunnuntaina 10.6.2018 klo 11:00 alkaen. Vastassa on viime kauden välieräjoukkue Rusko Mayhem.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi Bulldogsin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Ottelun paras pelaaja, Bulldogsin Ville Roitto, palautti Trojansin aloituspotkun suoraan maalialueelle. Santeri Korkee onnistui lisäpisteyrityksessään ja tilanne oli alle minuutin pelin jälkeen 0-7. Seuraavassa Turku Trojansin hyökkäysvuorossa puolustuksen takamies Tomi Karhu otti komean syötönkatkon ja Bulldogsilla oli edessään lyhyt kenttä vastustajan maalialueelle. Trojans pystyi kuitenkin pysäyttämään hyökkäyksen ilman pistesuorituksia. Tämän jälkeen ottelusta tuli odotetusti puolustusten taistelua.

Bulldogs oli selkeästi vahvempi erikoistilannepeleissä ja epäonnistuneen lentopotkun jälkeen koirilla oli pallo Trojansin kahden jaardin linjalla. Trojans-puolustus kuitenkin kesti Bulldogsin yritykset. Seuraavalla drivellä Bulldogs sai pallon haltuunsa 30 jaardin linjalla ja eteni nopeasti aivan maalialueen tuntumaan, mutta jälleen Trojans-puolustus kesti. Korkee potkaisi kuitenkin vuorenvarmasti pallon haarukkaan 25 jaardista ja Bulldogs siirtyi 0-10 johtoon.

Trojans oli päättänyt päästä tulostaululle ennen puoliaikaa. Pelinrakentaja Teemu Thorström sai kotijoukkueen lyhytheittopelin kulkemaan ja joukkue sai itsensä 15 downia kestäneellä hyökkäysvuorolla 10 jaardin päähän Bulldogsin maalialueesta. Aika loppui kuitekin kesken ja tauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-10.

Toinen puoliaika

Toisella puoliajalla Trojans jatkoi siitä, mihin oli ensimmäisen puoliajan lopussa jäänyt. Pelinrakentaja Thorström jatkoi hyvää heittovirettään ja juoksi myös itse palloa tehokkaasti. Hyökkäysvuoron 18. downilla Trojans teki päivän ainoaksi jääneen touchdowninsa 12 jaardin heittopelillä. Tilanne 6-10 ja Trojansilla näytti olevan vahva ote ottelusta.Bulldogs-puolustus oli kentällä yhtäjaksoisesti miltei koko kolmannen neljänneksen.

Näytti jo siltä, että Trojans-puolustus pakottaa Bulldogsin luopumaan pallosta kolmen yrityksen jälkeen, mutta onnekkaan pompun jälkeen Ville Roitto juoksi neljännellä yrityksellä uusiin yrityksiin vaadittavat jaardit ja puolustukselle tärkeää lepoaikaa. Trojans pääsi tämän jälkeen hyökkämään omasta päädystään, mutta heti toisella yrityksellä Roitto nappasi syötönkatkon ja juoksi Bulldogsin kannalta vapauttavan touchdownin. Tilanne 6-16, kun lisäpiste epäonnistui.

Trojansin hyvä momentum katkesi ja heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Bulldogs sai kaivatun onnistumisen myös hyökkäyspäässä. Joel Alanen löysi lyhyellä heitolla tällä kertaa laitahyökkääjänä pelanneen Ville Roiton, joka juoksi vapauttavan touchdownin. Tilanne vierasjoukkueelle 6-22. Lisäpisteyrityksessä nähtiin jälleen epätavallinen tilanne, kun potkaisija Santeri Korkee ottikin snapin käsiin. Nopea heitto ja pallo oli maalialueella laitahyökkääjä Ari Kärkkäisellä. Tilanne 6-24 ja peli oli käytännössä ohi. Trojansin viimeinen hyökkäys eteni aina Bulldogsin yhden jaardin linjalle, jossa hyvän pelin pelannut nuori tukimies Santtu Jääskeläinen otti komean syötönkatkon.

Yhteenveto

Bulldogsin ensimmäinen peli antoi lupauksia, mutta herätti myös jotain kysymyksiä. Pallosta pidettiin huolta ja pelinrakentaja Joel Alanen oli erittäin varmaotteinen. Trojans ei missään vaiheessa ollut edes lähellä syötönkatkoja. Viime kaudella helmasyntinä olleet rähmäykset loistivat nyt poissaolollaan. Muuten hyökkäspeli oli vielä jonkin verran ruosteessa. Ensimmäisellä puoliajalla Bulldogsilla oli pallo kahdesti vastustajan kahden jaardin linjalla. Kahdeksalla yrityksellä saatiin tulostaululle vain kolme pistettä, kun tehokkaammalla viimeistelyllä peli oltaisiin voitu ratkaista jo ensimmäisellä puoliajalla. Trojans-puolustuksen pelatessa aggressiivisesti koirien kokenut hyökkäyksen linja oli vaikeuksissa. Syöttöpelissä selkeä ykkösrissu puuttui vielä, mutta tähän voidaan saada muutos jo tulevana sunnuntaina, kun Joakim Ahlfors päässee kentälle pienen loukkaantumisen jälkeen. Lyhytsyöttöpeli alkoi löytää paremmin rytmiään pelin loppupuolella.

Puolustuksen onnistumisesta kertoo, ettei Trojansilla koko pelissä ollut yhtään yli 15 jaardin juoksu- tai heittopeliä. Puolustus pysyi rauhallisena ja määrätietoisena Trojansin kahden pitkän hyökkäysvuoron aikana. Vastustajan ennakkoon vaarallisiksi arvioidut laitahyökkääjät eivät päässeet missään vaiheessa peliä kunnolla avoimiksi. Trojansin isoimmaksi uhkaksi muodostuivat loppujen lopuksi pelinrakentajan omat juoksut, joilla Trojans otti suurimman osan jaardeistaan. Kolme syötönkatkoa olivat pelin ratkaisu, joista toisesta seurasi Ville Roiton touchdown.

Erikoisjoukkuepelit olivat jälleen Bulldogsin vahvuutena. Vahvat potkunpalautukset antoivat hyökkäykselle hyvät kenttäasemat. Santeri Korkeesta joukkue on löytänyt luotettavan potkaisijan, joka voi vielä osoittautua kullanarvoiseksi kauden ratkaisupeleissä.

Ottelun paras pelaaja oli jälleen Ville Roitto. Kolme touchdownia, yksi syötönkatko ja useita onnistuneita potkunpalautuksia kertovat hyvin takapuolustajan merkityksestä joukkueelle.

TEKSTI: Jaakko Latva-Pukkila