en-Bulldogsille merkittävä yhteistyösopimus!

14/12/2020

Bulldogs on jo pitkään toiminut merkittävänä kasvattajaseurana muille pääkaupunkiseudun seuroille. Laadukas juniorityö on tuottanut vuosien aikana myös useita vaahteraliigapelaajia. Bulldogsin pelaajapolusta on kuitenkin jo noin kymmenen vuoden ajan puuttunut mahdollisuus omille junioreille pelata ison kentän 11vs11 jenkkifutista. Tämä mahdollisuus aukeaa kaudelle 2021 yhteistyösopimuksen kautta. Bulldogs tulee osallistumaan alle 15-vuotiaiden ja alle 17-vuotiaiden SM-sarjoihin yhteisjoukkueella Turku Trojansin kanssa.

Oletko kiinnostunut pelaamaan ja haluat lisätietoja?

Täytä tietosi lomakkeeseen niin olemme sinuun yhteydessä!

"Turku Trojans oli luonnollinen valinta yhteistyökumppaniksi" puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila toteaa. "Seurat ovat junioritoiminnassaan samankaltaisissa tilanteissa. Molemmat ovat panostaneet rekrytointiin, jakavat saman tahtotilan sekä pelanneet divisioonatasolla hyvällä menestyksellä. Tämä on molempien seurojen pelaajille luonnollinen askel eteenpäin. Seuroissa on erittäin lupaavia junioreita, jotka saavat nyt mahdollisuuden näyttää kykyjään. Saimme rekrytoitua kokeneiden vastuuvalmentajien lisäksi erittäin potentiaalisia apuvalmentajia, joten ensi kauden tilanne näyttää silläkin rintamalla erinomaiselta." Latva-Pukkila kertoo. "Seuran tavoitteet ensi kaudelle ovat luonnollisesti maltilliset. Lähdemme SM-sarjoihin haastajan asemasta, vaikka voimasuhteet juniorisarjoissa muuttuvatkin vuosittain rajustikin. Olennaista on kehitys niin organisaationa kuin yksilöinäkin."

"Bulldogs pystyy nyt tarjoamaan pelaajilleen SM-sarjatason kilpaurheilua ja toivotan kaikki lajista kiinnostuneet sekä 1-2 kautta jäähdytelleet pelikentille. Lajimme soveltuu hyvin kaikentyyppisille nuorille ja on ns. late-entry laji. Jääkiekosta, koripallosta, salibandystä ja jalkapallosta saa hyvän pohjan amerikkalaiseen jalkapalloon ja monet lajin huipuista ovatkin valinneet lajinsa vasta yliopistossa." puheenjohtaja Latva-Pukkila päättää.

Valmennuspäällikkö Janne Laukka on myös tyytyväinen uuteen yhteistyöhön. "Trojansin kanssa hommat ovat edenneet sujuvasti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Valmistelussa on alusta alkaen ollut tekemisen meininki sekä molemminpuolinen halu yhteistyöhön."

Käytännön toteutus on vielä yksityiskohtien osalta avoinna, mutta harjoittelun painopiste tulee olemaan yhteiseissä leirityksissä. "Leiritykset ovat pelaajille sekä valmennukselle mukava tapa tutustua tuleviin joukkuekavereihin. Leiritysten lisäksi tulemme hyödyntämään etävalmennuksen mahdollisuuksia, joista meillä on keväältä kokemuksia. "Laukka sanoo. "Valmennuksellisesti SM-sarjan antama haaste on mittava, mutta näen sen myös isona kehittymismahdollisuutena. Seuran tavoitteena on luoda valmentajille parhaat mahdolliset olosuhteet, jossa valmentaa ja kehittyä valmentajana. Onneksi molempiin ikäluokkiin saatiin kokemusta ja osaamista." Laukka summaa.

Kuva: Ari JJ Pesonen

Joukkueisiin kokeneet vastuuvalmentajat

Alle 17-vuotiaisiin vastuuvalmentajaksi saatiin yksi Suomen kokeneimmista jenkkifutisvalmentajista. Bulldogsin kunniapuheenjohtaja Mikko Ranta-aho palaa vastuuvalmentajan tehtävään muutaman vuoden tauon jälkeen. Mikolla on yli 30 vuoden kokemus lajista niin pelaajana kuin valmentajanakin.

Mikko Ranta-aho luotsaa U17-joukkuetta yli 30 vuoden valmentajakokemuksen turvin.

"Janne (Laukka) kysyi marraskuussa olisinko kiinnostunut palaamaan vastuuvalmentajaksi. Pienen pohdinnan jälkeen päätin vastata myöntävästi. On hienoa päästä omalla panoksellani vaikuttamaan uuteen ja lupaavaan jenkkifutari-ikäluokkaan. Omalla valmentajaurallani minua on eniten motivoinut nuorten pelaajien kehittäminen. Lisäksi vastuuvalmentajan roolissa pääsen tekemään töitä nuorten valmentajien kanssa. Jenkkifutis on upea laji. Vuosien aikana kertyneen tietämyksen siirtäminen uudelle ikäpolvelle ja uusille pelaajille on mielenkiintoinen haaste." Ranta-aho kertoo. "Valmennusryhmän ja harjoitteluaikataulun kokoaminen on käynnissä. Korona vaikeuttaa tietenkin kauteen valmistautumista, mutta pyrimme tekemään niin paljon valmistautumista etäyhteyksillä kuin mahdollista." Ranta-aho päättää.

Alle 15-vuotiaiden vastuuvalmentajaksi on nimetty Jussi Ala-Tuuhonen. Jussi on kokenut juniorivalmentaja, joka on suorittanut SAJL:n valmennuskursseja ja saavuttanut valmentajana divisioonatasolla useita mitaleja. Hän ottaa vastuuvalmentajuuden myötä uuden kehitysaskeleen valmentajana. Aiemmin Jussi on valmentanut SM-sarjassa puolustuksen koordinaattorina TAFT-ECG-Bulldogs yhteisjoukkueessa.

Jussi Ala-Tuuhonen on U15 joukkueen vastuuvalmentaja.

Toiminnan keskiössä pelaajat ja pelaajakehitys

U13 -joukkue tulee osallistumaan omalla joukkueellaan 1-divisioonaan. U13 vastuuvalmentajana toimii Eppu Pesonen.

Bulldogsin pitkän aikavälin tavoitteena on kasvattaa juniori-ikäluokkia siten, että Bulldogs pelaa vuosittain juniorien SM-sarjaa joko omalla tai yhteisjoukkueella. "SM-sarjassa pelaaminen edellyttää seuran valmennuksen ja organisaation kokonaisvaltaista kehittämistä. Pelaajien kannalta SM-sarjassa pelaaminen on tärkeä kehitysaskel ja motivaatiotekijä. SM-mitalista pelaaminen ei ole jokapäiväistä oli laji sitten mikä tahansa ja ison kentän pallo antaa hyvät lähtökohdat myös pelaamiseen esimerkiksi ikäkausimaajoukkueissa. Pelaajien ei tarvitse lähteä muualle kehittymään, vaan laadukas toiminta vetää motivoituneita pelaajia lähialueita meille pelaamaan." valmennuspäällikkö Laukka miettii. "Tehtävää on tietenkin paljon, mutta pitkän aikajänteen tavoitteet ovat selkeät. Laadukkaan toiminnan tuloksena syntyy menestystä, mutta olennaista on pelaajien kehittyminen." Laukka summaa.

Uusia pelaajia etsitään aktiivisesti. "Rosterien koko on tällä hetkellä riittävä, mutta 5-10 uuden pelaajan saaminen molemmille ikätasoille antaisi enemmän mahdollisuuksia peluutukseen. Kaikille pelipaikoille otetaan uusiakin pelaajia, joten rohkeasti mukaan!" Laukka päättää.

Mikko Ranta-aho toimi Bulldogsin edustusjoukkueen vastuuvalmentajana yli 30 vuoden ajan.