en-Bulldogs-valmennustiimi kaudelle 2019

26/09/2018

Puolustuksen koordinaattoriksi Vaahteraliigakokemusta

Bulldogsin kausi 2018 päättyi minimitavoitteen saavuttamiseen, kun joukkue saavutti välieräpaikan. Joukkueen päätavoite, 3-divisioonan voitto, jäi kuitenkin saavuttamatta. Välierässä Pirkanmaa Patriotsille kärsitty tappio päätti joukkueen kauden.

Kauden jälkeen yllättäen huomattiin koko valmennustiimin vaihtuvan. Mikko Ranta-aho päätti 30 vuoden menestyksekkään valmentamisen jälkeen siirtyä sivummalle myöhemmin määriteltävään rooliin. Samaan aikaan hyökkäyksen koordinaattorina toiminut Janne Laukka päätti palata aiemman rakkautensa, juniorivalmennuksen pariin. Janne otti U17 -joukkueen vastuuvalmentajuuden vastaan syksyllä 2018. Puolustuksen koordinaattorina toiminut Jonas Löv joutui jättäytymään pois työ- ja perhekiireiden takia. Yhtäkkiä Bulldogs olikin ilman kolmea tärkeintä valmennustekijäänsä kaudelta 2018. Vielä ihmeellisempää tämä oli siksi, että koko kauden ajan valmennustiimissä oli vallinnut erinomainen yhteishenki, eikä erimielisyyksiä ilmennyt missään vaiheessa.

Ensimmäinen ja tärkein palanen saatiin kiinnitettyä, kun Janne Karvonen suostui joukkueen päävalmentajaksi. Pelaajana Janne aloitti Lahti Jetsissä vuonna 2000, jonka jälkeen pelaajaura jatkui 69ersissa, Panthersissa, Bulldogsissa. Valmentajana Janne on toiminut pääosin linjavalmentajana. Janne tunnetaan vaativana, mutta keskustelevana valmentajana. Bulldogsille tärkeää on, että joukkueen nuoret pelaajat saavat mahdollisuuden kasvaa aina edustusjoukkueen avainrooleihin saakka. Erityisen hienoa on saada pelaajien kehittäjänä tunnettu Karvonen valmentajaksi nyt, kun lupaava U17 ikäluokka aloittaa tosissaan tekemään töitä kohti edustusta. Hyökkäyksen linjassa oman peliuransa tehnyt Karvonen on tuttu ja mieluisa paluumuuttaja.

Puolustuksen koordinaattoriksi Bulldogs sai huikeasti näkemystä ja kokemusta, kun Stefan "Eti" Karkulahti liittyi valmennustiimiin. Vuonna 1979 pelaamisen aloittanut Karkulahti on toiminut valmentajana vuodesta 1985 ECG:ssä, 69ersissa, GS Demonsissa, TAFTissa ja Falconsissa. Karkulahti tunnetaan pelin ja pelaajien kokonaisvaltaisena kehittäjänä ja täydentää hyvin Bulldogsin valmennustiimiä.

Uuden valmennustiimin mietteitä julkaistaan kohtapuoliin.

Vuoden 2018 joukkueen kokoaminen on täydessä käynnissä. Haluatko pelaamaan ja kehittymään hyvään seuraan? Ota yhteyttä NYT janne.karvonen@tippaiita.fi tai 044-070 6097.