en-Bulldogs vakuuttavasti kotivoittoon Nikkilässä

11/06/2018

Kotiavaus oli Ville Roiton näytöstä

Aurinkoinen keli houkutteli mukavasti yleisöä Nikkilän urheilukentälle Bulldogsin kotiavaukseen. Luvassa oli viime kauden välieräottelun uusinta, kun vastassa oli sarjan suosikkeihin kuuluva Rusko Mayhem. Yleisö pääsikin todistamaan vauhdikasta ja fyysistä jenkkifutispeliä. Kotijoukkue Bulldogs ratkaisi pelin toisella puoliajalla edukseen lukemin 35-12. Pelin ykköspelaaja oli Ville Roitto, joka vastasi kotijoukkueen kaikista pisteistä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi tunnustelevasti, mutta heti ensimmäisessä Ruskon lentopotkussa kotiyleisö pääsi tuulettamaan maalia, kun Ville Roitto palautti pallon epäonnistuneen potkun jälkeen maalialueelle. Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Bulldogs-hyökkäys eteni aivan Ruskon maalialueen tuntumaan, mutta pisteet jäivät vielä tekemättä. Seuraavasta pistesuorituksesta vastasikin vierasjoukkue Rusko Mayhem. Pelinrakentaja Joni Vatanen löysi vapaaksi jääneen laitahyökkääjä Tuomo Heinosen, joka kiisi pallon kanssa maalialueelle. Tilanne tasan 6-6.

Noin minuutti ennen puoliaikaa Bulldogs varmisti tärkeän taukojohdon, kun pelinrakentaja Joel Alanen löysi lyhyellä syötöllä laitahyökkääjänä pelanneen Ville Roiton. Roitto otti jalat alleen ja eteni vastustamattomasti maalialueelle. Roitto itse kävi juoksemassa lisäpisteen maaliin ja tilanne oli kotijoukkueelle 14-6.

Toinen puoliaika

Ottelu ratkesi käytännössä kahteen tekijään: erikoistilannepeliin ja pallonmenetyksiin. Toisen puoliajan alussa Rusko oli selvästi päättänyt laittaa pelin tasoihin. Bulldogs-puolustus pelasi virheettömästi ja linjamies Kimmo Wossiluksen syötönkatko käänsi pelin momentumin jälleen koiralaumalle. Bulldogs-hyökkäys ei saanut seuranneesta hyökkäysvuorosta palloa sisään, mutta kun puolustus pakotti Ruskon potkaisemaan lentopotkun omalta maalialueeltaan, Ville Roitto palautti pallon jälleen maaliin. Tämä oli pelin ratkaisu, tilanne nyt 20-6 mentäessä viimeiselle neljännekselle, eikä Rusko löytänyt keinoja Jonas Lövin valmentaman puolustuksen ohittamiseen.

Pelin viimeinen neljännes oli lähinnä enää kosmetiikkaa, mutta siinäkin nähtiin näyttäviä suorituksia. Miltei täydellisen pelin pelannut Roitto juoksi vielä pallon kiertopelillä maaliin ja kävi potkaisemassa lisäpisteen haarukkaan. Rusko eteni seuraavalla hyökkäysvuorollaan päättäväisesti kohti Bulldogs-päätyä. Bulldogsin puolustuksen linja antoi hyvin painetta Ruskon pelinrakentaja Vataselle ja hätäisen heiton katkaisi upeasti yhden käden kopilla Ville Roitto. Takapuolustaja eteni pallon kanssa aina toiseen päätyyn saakka. Tilanne kotijoukkueelle jo 33-6.

Lopussa Rusko vielä kaunisteli numeroita, kun keskushyökkääjä Kristian Kari ensin eteni vahvasti pallon kanssa läpi kentän. Lopuksi ensimmäistä kauttaan pelaava hyökkääjä runnoi pallon vahvasti lähietäisyydeltä sisään. Kari palkittiin vierasjoukkueen parhaana pelaajana. Seuranneessa lisäpisteyrityksessä pallo päätyi jälleen Roiton käsiin, joka pinkoi satajaardisen palautuksen maaliin. Lopputulos 35-12.

Yhteenveto

Rusko ei löytänyt missään vaiheessa keinoja Bulldogsin puolustuksen ohittamiseen. Koiralauman puolustuksen linja oli jatkuvasti Ruskon pelinrakentaja Vatasen iholla, eikä taitava pelinrakentaja päässyt missään vaiheessa rytmiin. Etenkin nuori Berkan Dugan pelasi jälleen ennakkoluulottomasti. Pallon toisella puolella Bulldogsin hyökkäyksen linja taas onnistui viime viikkoa paremmin antamaan Joel Alaselle aikaa pallon kanssa. Tästä kertoo myös se, ettei Alasta säkitetty kertaakaan koko päivän aikana. Alanen oli jälleen erittäin varma pallon kanssa eikä antanut vastustajalle yhtään syötönkatkoa.

Bulldogsin hyökkäys ei vielä ollut millään tavalla täydellistä, mutta oli ottanut selkeän edistysaskeleen viime viikoon verrattuna. Laitahyökkääjät Ari Kärkkäinen ja Max Poikonen ottivat muutamia hienoja koppeja. Takakentällä Matti Luode ja Neem Rauankoski repivät muutamia pitkiä siivuja. Kokonaisuutena hyökkäys ei vielä kyennyt löytämään optimaalista rytmiä.

Ottelun ratkaisija oli erinomaisen pelin pelannut Ville Roitto, joka tuntui olevan joka puolella kenttää. Roitto oli pistesuoritusten lisäksi puolustuksen johtava taklaaja ja teki useita taklauksia Ruskon linjan takana. Erikoistilanteessa Roitto oli nopeutensa johdosta vastustajalle mahdoton pideltävä. Mies vastasi henkilökohtaisesti kotijoukkueen kaikista pisteistä, joita syntyi niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoistilanteissakin.

Seuraavaksi matka Vaasaan

Bulldogsilla on nyt kaksi voittoa kahdesta ensimmäisestä ottelustaan. Molemmat voitot ovat tulleet kovien fyysisten vääntöjen jälkeen ennakkoon sarjan suosikeiksi arvioituja länsirannikon joukkueita vastaan. Sarja on kuitenkin vielä täysin auki, kun esimerkiksi Rovaniemi on vakuuttavalla tavalla voittanut molemmat ottelunsa. Kun pelataan vain yksinkertainen sarja, jokainen ottelu on kyettävä voittamaan mikäli aikoo varmistaa välieräpaikkansa kahdeksan joukkueen kivikovassa sarjassa. Ainoa heikompi joukkue näyttäisi tällä hetkellä olevan Vantaan TAFT, joka ei ole onnistunut tekemään pistettäkään ensimmäisessä kahdessa ottelussaan.

Ensi viikonloppuna Bulldogs matkaa kohti Vaasaa, jossa vastassa on Vaahteraliigaseura Royalsin kehitysjoukkue Royal A´s. Vastus on kova, sillä Royal As kävi esimerkiksi avauskierroksella hakemassa vieraspisteet Hyvinkää Falconsilta. Joukkueessa on runsaasti myös Vaahteraliigasta tuttuja pelaajia. Peli alkaa sunnuntaina 17.6.2018 klo 14:00 Kaarlen kentällä.

Mukava kotitunnelma

Nikkilän urheilupuistoon oli saapunut mukavasti yleisöä ja erittäin iloista oli nähdä yleisössä myös uudempia jenkkifutiskatsojia. Bulldogsin peleihin on vapaa pääsy ja kotipelit ovat erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan uuteen ja kiehtovaan lajiin. Katsomossa oli mukavan lämminhenkinen tunnelma ja yleisö tuntui nauttivan pelin lisäksi myös Bulldogs-kahvion suussasulavista herkuista. Tällä kaudella kaikki Bulldogsin kotipelit pelataan Nikkilän urheilukentällä. Tämä on erinomainen uutinen kaikille Keski-Uusimaan jefufaneille, koska paikalle pääsee vaikkapa Keravalta tai Järvenpäästä noin 15 minuutissa.

Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 14.7.2018, jolloin vastassa on Vaahteraliigajoukkue Saintsin kehitysjoukkue Pirkanmaa Patriots. Tule kannustamaan Bulldogs voittoon!