Fysiikkavalmennukseen uusi sovellus

1.3.2021

Bulldogs on ottanut kaikille pelaajilleen käyttöön VOLT Athleticsin -treenisovelluksen. 

Clemsonin, USC:n, Michiganin, Nebraskan ja Washingtonin yliopistojen freshman football -pelaajat sekä USA:n maajoukkueen pelaajat käyttävät Volt Athletics -ohjelmaa harjoittelussaan. 

Volt on ollut apuna useille Suomen maajoukkueen mies- ja naispelaajille. Lisäksi ainakin Mikkeli Bouncers, Helsinki Wolverines, Kuopio Steelers, Helsinki Roosters ja UNC ovat seuroina olleet Volt Athletics käyttäjä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Läpi vuoden kestävä ohjelma on amerikkalaisen jalkapallon osalta kehitetty koko kehon voiman, lihasmassan ja räjähtävyyden kehittämiseen. Ohjelma tuo urheilijoille systemaattisen menetelmän kehittyä ja pitää keho toimintakykyisenä läpi harjoitus- ja kilpailukauden. 

Volt tarjoaa helposti sovelluksen kautta ohjelmat, valmennus- ja harjoiteohjeet. Harjoittelun seuranta auttaa valmentajaa pysymään kartalla miten urheilija edistyy, kun urheilija suorittaa harjoittelua itsenäisesti.

Volt athletics tukee omaehtoista harjoittelua

"Volt athletics saatiin urheilijoille käyttöön juuri sopivasti ennen koronan aiheuttamaa lähitreenitaukoa. Ohjelma on otettu käyttöön niin junioreissa kuin edustuksessakin. Pelaajat ovat suhtautuneet positiivisesti sovellukseen ja treeniohjelmiin." valmennuspäällikkö Janne Laukka kertoo. "Sovellus antaa valmennukselle mahdollisuuden seurata treenaamista reaaliajassa. Pelaajille sovelluksen käyttö on saadun palautteen perusteella ollut helppoa ja luontevaa. Junioripelaajien omaehtoista treenamista tuetaan vielä lisäksi pienryhmissä tapahtuvalla voimavalmennuksella, jossa käydään tekniikoita yksityiskohtaisesti läpi." Laukka kertoo.

Sovellus otetaan käyttöön myös nuorimpien juniorien valmennuksessa. "Nuorimmille junioreille on laadittu kehonpainoharjoitteluohjelma, joka valmistaa tulevaan kauteen, kasvattaa voimaa sekä räjähtävyyttä ja ylläpitää kuntoa. Samalla sovelluksen käyttö tulee tutuksi. " Laukka sanoo. "Volt on iso askel eteenpäin ammattimaisessa harjoittelussa. Pienelle seuralle sovelluksen hankkiminen on luonnollisesti merkittävä investointi, mutta pidämme tätä isona palasena valmennuksen kehittämistä. Sovellus tukee hienosti eri-ikäisten pelaajien voimaharjoittelua." Laukka kehuu.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Junioreille viikoittain henkilökohtaiset valmennustuokiot

Lähikontaktit on karsittu minimiin, mutta seura haluaa huolehtia pelaajistaan myös lockdownin aikana. "Olemme päättäneet valmennusryhmässä, että olemme Google meetillä yhteydessä junioripelaajiin viikoittain. Pyrimme tällä tavalla pysymään kartalla siitä, miten pelaajalla menee. Samalla voidaan lyhyesti käydä läpi esimerkiksi pelaajien kysymyksiä peliin tai pelikirjoihin liittyen. " Laukka pohtii.

"Toivottavasti toinen koronakevät ei ole yhtä pitkä ja masentava kuin edellinen. Valmistaudumme sarjoihin niin hyvin ja perusteellisesti kuin se tässä tilanteessa on mahdollista. Vaikka uusille pelaajille ei päästä opettamaan asioita pelikentällä, pyrimme opettamaan heille pelikentän ulkopuolella kaiken tarvittavan." Laukka päättää.