U17 voitokas kotiavauksessa!

22.6.2021

Ottelu pelattiin todella kuumissa olosuhteissa, mutta onneksi molemmat joukkueet olivat saaneet jalkeille mukavan kokoiset rosterit. Kuva: Sammy Olenius

Päivä oli kuuma ja hikinen, kun Bulldogsin ja Turku Trojansin yhteisjoukkue sai Söderkullan tekonurmella vastaansa Vaasa Royalsin. Kotiavaus houkutteli Söderkullan katsomoon mukavasti ihmisiä ja tunnelma oli kesäisen rauhallinen. Kentällä kuitenkin taisteltiin tosissaan SM-sarjapisteistä. Ottelu sujui alusta alkaen kotijoukkueen komennossa ja ottelun lopuksi taululla komeilivat riemukkaasti kotijoukkueen voittolukemat 46-7.

Monipuolinen Niko Zizzo pelasi niin keskushyökkääjnä, laitahyökkääjänä, tukimiehenä kuin potkaisijanakin. Kuva. Sammy Olenius

Ottelun alku kuvasi hyvin koko pelin kulkua. Bulldogsin puolustus pakotti vaasalaiset omassa hyökkäyksessään virheisiin. Puolustuksen linjassa etenkin väkivahvat Huugo Maja ja Väinö Vartiainen sekä nopea Pyry Kämppi olivat jatkuvasti Royalsin pelinrakentaja Elias Haapamäen riesana. Royalsin hyökkäyksen näkyvimmät hahmot olivat Haapamäki ja keskushyökkääjänä pelannut Oliver Vesiluoma. Bulldogsin puolustuksesta on vahvan linjapelaamisen lisäksi mainittava safetyn paikalla pelannut Akseli Silto ja tukimiehenä erinomaisesti pelannut Otso Niemi.  U15 -ikäinen Antti Mälkki pelasi vahvan pelin puolustuksen takakentällä.  Rookie Markus Honkanen teki vahvasti töitä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

Petrus Virtanen (#9) pelasi erinomaisen ottelun pelinrakentajana. (kuva: Sammy Olenius)

Bulldogs-Trojansin hyökkäyksen kapellimestarina hääri Petrus Virtanen. 2005 syntynyt Virtanen pelasi erinomaisen ottelun ja jakoi palloa monipuolisesti laitahyökkääjilleen. Näistä etenkin William Malkamäki oli erinomaisella pelipäällä ottaen useita näyttäviä koppeja. Keskushyökkääjistä palloa kantoivat vahvasti niin Benjamin Varvas, Santeri Simonen kuin Niko Zizzo.  Koko hyökkäyksen linja onnistui erinomaisesti ja antoi Virtaselle aikaa pocketissa.

Akseli Silto ottaa komean syötönkatkon. Kuva: Sammy Olenius

Kokenut päävalmentaja Mikko Ranta-aho korosti koko joukkueen voittoa. "Erityisen iloinen olen pelaajien onnistumisesta laajalla rintamalla. Usea pelaaja ylitti odotukset ja kaikki pelasivat vähintään omalla tasollaan. " Ranta-aho sanoo. "Pystyimme kontrolloimaan pelin rytmiä, josta iso kiitos koordinaattoreille (Janne Laukka OC ja Joni Holm DC). Pelaajista etenkin Huugo Maja oli erinomainen omassa roolissaan puolustuksen linjassa. Running backit kantoivat palloa tehokkaasti, mutta auttoivat tunnollisesti myös heittoblokkauksessa. Petrus Virtasen peli oli tänään todella komeaa katsottavaa." Ranta-aho pohtii.

William Malkamäki (#41) oli erinomaisella pelipäällä ottaen useita komeita koppeja. Kuva: Sammy Olenius

Pienet virheet kyettiin karsimaan pois. "Ensimmäisessä pelissä ongelmana olleet helpot virheet saatiin toiseen peliin karsittua pois. Liekö ollut ensimmäisen pelin jännitystä ilmassa vai mitä, mutta tässä pelissä pelaajavaihdot onnistuivat huomattavasti paremmin. Riittävän iso rosteri piti myös jalat sen verran tuoreina, että pystyimme helteestä huolimatta pelaamaan puhtaasti ilman isoja kiinnipitorangaistuksia. Parannettavaa löytyy vielä etenkin pelaajien sijoittumisessa kentällä, mutta näitä hiotaan kauden mittaan kuntoon." Ranta-aho sanoo. "Asiat hioutuivat mukavasti yhteen kahden joukkueen välillä niin kentällä kuin sivurajallakin. Pelipaikkavalmentajat ottivat mukavasti roolia korjaten virheitä ja tsempaten pelaajia eteenpäin. Tässä pelissä jätkistä tuli JOUKKUE, joka tietää hyvää tuleviin peleihin." Ranta-aho pohtii.

Pallon kanssa etenemässä Benjamin Varvas (#5), joka rynni väkivahvasti pallon kanssa. Kuva: Sammy Olenius

Sarjatilanteesta kysyttäessä kokenut Ranta-aho on mietteliäs. "Näyttäisi siltä, että Roosters ja ECG ovat jonkin verran muita joukkueita edellä tässä vaiheessa kautta. Muiden joukkueiden voimasuhteet vaikuttavat melko tasaisilta. Tuleva Butchers -ottelu tulee olemaan erittäin tärkeä jatkomahdollisuuksia ajatellen. Porvoolaiset tulevat varmasti kovaa molempiin suuntiin ja Bulldogsin täytyy olla hereillä alusta alkaen. Mikäli emme tee isoja virheitä ja joukkue jatkaa kehittymistään nykyiseen tapaan, on meillä täydet mahdollisuudet ketä tahansa vastaan" Ranta-aho päättää.

Santeri Simonen antaa alafemman pelinrakentaja Petrus Virtaselle maalin jälkeen. Kuva: Sammy Olenius

Seuraavaksi Bulldogs-Trojans kohtaa Porvoo Butchersin sunnuntaina 11.7. klo 16 Porvoon pallokentällä. Butchers lähtee peliin varmasti sisuuntuneena kahden sarjan huippujoukkueille (ECG, Roosters) kärsityn tappion jälkeen.  Viiden ottelun runkosarjassa tappio tietäisi Butchersille lähes varmasti putoamista neljän joukkueen pudotuspeleistä. Bulldogsille voitto taas tietäisi melko varmaa pudotuspelipaikkaa, joten ottelussa on isot panokset. Tule kannustamaan Bulldogsin nuoret voittoon!

Ottelun jälkeen avausvoiton riemu näkyi pelaajien kasvoilla. Kuva: Sammy Olenius

BULLDOGS OTTELUT U17 SM-sarjassa

13.6. Helsinki, Roosters-Bulldogs: 45-0

19.6. Sipoo, Söderkulla, Bulldogs-Royals 46-7

11.7. Porvoo: Butchers-Bulldogs
kickoff klo 16, Pallokenttä, lukiokatu 22

24.7. Sipoo/Turku: Bulldogs-Crocodiles
mikäli pelataan Sipoossa, kickoff klo 13, Söderkullan tekonurmi, Söderkullan koulutie 3

6.8. Helsinki: ECG-Bulldogs
kickoff klo 18, Myllypuro, nurmi 1

28.8. välierät

4.9. finaali

Yleisöllä oli lämpimät oltavat Söderkullan katsomossa. Kuva: Sammy Olenius