U17 kärsi tappion sarjan avausottelussa

14.6.2021

U17 SM-sarja käynnistyi Bulldogsin ja Trojansin yhteisjoukkueen osalta Helsingissä 13.6.2021 ottelulla Helsinki Roostersia vastaan. Molemmilla joukkueilla oli jalkeilla mukavan kokoiset rosterit. Roostersilla oli pelaajaluettelossa 26 nimeä, kun taas Bulldogsilla oli 22 pelaajaa sivurajalla. Velodromilla pelatussa ottelussa hallitseva mestari Roosters oli selvästi parempi lukemin 45-0.

Kuva: Sammy Olenius

Roosters hallitsi ottelua alusta alkaen. Trojansin ja Bulldogsin juniorit olivat päässeet harjoittelemaan yhdessä vain kertaalleen koronan johdosta. Yhteisten harjoitusten puute näkyi kentällä selvästi. Valkopaitainen vierasjoukkue pystyi puolustuksessa laittamaan tasapäisesti kampoihin Roostersille, mutta omassa hyökkäyspelissä ajoitukset olivat vielä haussa. Joukkueen heikoksi kohdaksi osoittautui myös erikoispelit, kun Roosters teki kaksi maaleistaan lentopotkun palautuksista. 

Parasta Bulldogsin esityksessä oli asenne. Ottelu oli numeroiden valossa melko selkeä, mutta koiralauma pelasi sisukkaasti ja hyvällä asenteella loppuun saakka. Joukkueen suoritus oli mukavan nousujohtoinen. Pelin päättyessä Bulldogs oli jo edennyt aivan Roostersin maaliviivan tuntumaan, mutta kauden avauspisteet jäivät vielä tekemättä.

Kuva: Jan Wahlstein

Kokenut päävalmentaja Mikko Ranta-aho painotti pienten asioiden merkitystä "Tehtiin liikaa helppoja virheitä. Harjoittelun vähäisyys näkyi selvästi esimerkiksi vaihtovirheinä. Roosters teki pari maalia yhden miehen ylivoimalla oman vaihtovirheen seurauksena." Ranta-aho pohtii. "Tämä oli kaikille joukkueen pelaajille ensimmäinen 11vs11 -ottelu ja osalle ensimmäinen jenkkifutispeli ikinä. Siihen nähtynä suoritus oli ihan OK. Virheitä pitää pystyä karsimaan tulevissa peleissä." Ranta-aho sanoo. 

Suurimmat parantamiskohteet Ranta-aho löytää perusasioista. "Hyökkäyksessä meidän on pystyttävä blokkaamaan paremmin. Roosters voitti linjataistelun ja blitzasi erittäin tehokkaasti." Ranta-aho sanoo. "Puolustuksessa kokemattomuus näkyi epävarmuutena. Ison kentän pelissä jokaisen pelaajan pitää pystyä taklaamaan paremmin. Olen kuitenkin tyytyväinen pelaajien asenteeseen ja pelihuumoriin. Väännettiin täysillä loppuun saakka. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan seuraavaan peliin." Ranta-aho päättää.

Kuva: Sammy Olenius

Seuraavaksi Bulldogs pelaa kotikentällä Söderkullassa Vaasa Royalsia vastaan. Molempien joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat samanlaiset, kun Royals hävisi avauskierroksella Seinäjoki Crocodilesille 31-0. "Tavoitteena on parantaa peli kerrallaan. Roosters -ottelussa oli jo lupauksia herättäviä asioita ja onnistuessamme meillä on täydet mahdollisuudet ottaa kauden avausvoitto lauantaina. Molemmat joukkueet tulevat varmasti nälkäisinä otteluun. " Ranta-aho pohtii. "Toivottavasti saadaan myös paikalliset jenkkifudisfanit kannustamaan ja hyvä tunnelma Söderkullaan."  Ranta-aho sanoo.

Kuva: Jan Wahlstein

BULLDOGS OTTELUT U17 SM-sarjassa

13.6. Helsinki, Roosters-Bulldogs: 45-0

19.6. Sipoo, Söderkulla, Bulldogs-Royals
kickoff klo 13, Söderkullan tekonurmi, Söderkullan koulutie 3

11.7. Porvoo: Butchers-Bulldogs
kickoff klo 16, Pallokenttä, lukiokatu 22

24.7. Sipoo/Turku: Bulldogs-Crocodiles
mikäli pelataan Sipoossa, kickoff klo 13, Söderkullan tekonurmi, Söderkullan koulutie 3

6.8. Helsinki: ECG-Bulldogs
kickoff klo 18, Myllypuro, nurmi 1

28.8. välierät

4.9. finaali