U15 taipui Turussa Trojansin vieraana

12.5.2019

Juha Raunio (#4) taklaa.

Pienet virheet näkyivät tulostaululla 49-12 tappiossa

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knightsin juniorijoukkueista ensimmäisenä kautensa avasi alle 15-vuotiaiden joukkue. Viime kaudella 2-divisioonan hopealle jäänyt joukkue on tälle kaudelle uudistunut merkittävästi, kun edellivuoden ratkaisupelaajia siirtyi pelaamaan U17-joukkueeseen. Uusia vastuunkantajia on kuitenkin löytynyt ja suuri osa ikäluokan vanhemmista pelaajista pelaakin myös alle 17-vuotiaiden yhteisjoukkueessa. Ilma Turun Pansion tekonurmella oli miltei täydellinen jenkkifutikselle: taivas oli pilvinen ja lämpötila noin 10 astetta. Pelaajien lämmitellessä kentällä joivat äidit pukuhuoneessa vielä äitienpäiväkahvit ja peli pääsi alkamaan.

Äitienpäivä ei kuitenkaan nuorten ritarien osalta mennyt suunnitelmien mukaisesti. Kotijoukkue Trojans käytti erinomaisesti hyväkseen pelaajien virheet ja lopputulos oli taululla selkeä 49-12 kotivoitto.

Ensimmäinen puoliaika

Trojans pääsi ensimmäisenä hyökkäysvuoroon. Knights tukki hyvin juoksulinjat, mutta driven päätteeksi Trojansin pelinrakentaja Petrus Virtanen löysi neljällä peräkkäisellä heittopelillä aukot puolustuksesta. Trojansin hyvä aloitus huipentui touchowniin ja tilanne oli 6-0 kotijoukkueelle.

Knightsin hyökkäys lähti hermostuneesti liikkeelle. Potkunpalautus jäi omalle kolmen jaardin linjalle. Tämän lisäksi pallo rähmättiin omalle maalialueelle, jossa kotijoukkue kiirehti ensimmäisenä peittämään sen. Tilanne jo 12-0.

Knightsin hermostunut peli jatkui. Pallot eivät heittämällä löytäneet vastaanottajia ja juoksupelissä Trojans taklasi väkevästi. Knights luopui pallosta lentopotkulla ja seuranneesta hyökkäyksestä Trojans jatkoi taas vahvaa heittopeliään. Touchdown ja tilanne 18-0.

Knightsin kokenut hyökkäyksen koordinaattori Jussi Ala-Tuuhonen tiivisti pelikirjaansa. Koko iltapäivän vahvasti pallon kanssa edenneet Pyry Kämppi ja Toni Mälkki juoksivat molemmat väkivahvasti pallon turkulaisten maalialueen tuntumaan. Tässä vaiheessa kuitenkin hyökkäykselle tapahtui päivän ainoa snappivirhe ja jälleen Trojans-pelaajat kaapivat pallon alleen. Vaikka vierasjoukkueen puolustus alkoi saada pelin juonesta kiinni ja pakotti hyökkäyksen tiukkoihin kolmas ja pitkä -tilanteisiin, monipuolisesti pelanneet turkulaiset löysivät jälleen tiensä maalialueelle. Tilanne jo 24-0.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla esiin astuivat jälleen Kämppi ja Mälkki. Linjassa molempiin suuntiin koko iltapäivän urakoineet Lauri Kuutamo, Lauri Latva-Pukkila ja erityisesti vahvan pelin pelannut Nuutti Paavola blokkasivat raivokkaasti. Jo toisella downilla pallo Mälkille, joka juoksi kaivatun kavennuksen. Tilanne 24-6.

Trojans ei kuitenkaan tänään ollut pysäytettävissä. Toss-peli oikealle toi 40 jaardin juoksun ja jälleen nousivat tuomarien kädet ilmaan kotijoukkueen maalin merkiksi, 30-6.

Toivoa Knights-leiriin toi jälleen Mälkki, joka juoksi heti seuraavalla downilla 40 jaardin juoksulla pallon maaliin. Tilanne oli puoliajalle mentäessä kotijoukkueen hyväksi 30-12.

Toinen puoliaika

Knights lähti sisuuntuneena hyökkäämään ja esiin astui Jaakko Raunio, joka juoksi väkivahvasti pallon aina turkulaisten maalialueen tuntumaan. Tässä vierasjoukkue sai taas oman osansa huonoa onnea, kun peräkkäisissä yrityksissä handoff ja heitto epäonnistuivat. Pallo jouduttiin luovuttamaan Trojansille, joka juoksi pallon suoraan toiseen päätyyn. tilanne jo 36-12.

Toni Mälkki nostatti vieraiden toiveita juoksemalla maalia seuranneen potkunpalautuksen aina maalialueelle saakka, mutta palauttavan joukkueen virheen takia maali mitätöitiin. Vahva eteneminen päättyi tämän jälkeen jälleen pallon rähmäykseen.

Peli oli tässä vaiheessa käytännössä ratkennut. Toinen puoliaika jatkui tästä samoissa merkeissä. Knights juoksi palloa omilla hyökkäysvuoroillaan syvälle turkulaisten alueelle, mutta ratkaisevilla hetkillä puolustus pystyi pysäyttämään hyökkäyksen tai pallo menetettiin oman virheen johdosta. Trojans puolestaan onnistui vielä kahdesti löytämään maalialueen ja taululla oli pelin loppuessa selkeät lukemat 49-12.

Pelin yhteenveto

"Trojans oli valmiimpi peliin ja oli meitä joka osa-alueella askeleen verran edellä" päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen totesi pelin jälkeen. "Joukkue oli hermostunut ja pelaajien virheet näkyivät tulostaululla selvästi. Kumpaankin suuntaan täytyy parantaa." Ala-Tuuhonen sanoi. Puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen oli vähäsanaisempi. "Treeneissä on paljon töitä edessä. Tällaisella virheiden määrällä ei voida voittaa pelejä." Kettunen totesi.

Joukkueen onnistujiin lukeutui sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä loistanut Toni Mälkki. Mälkki kantoi palloa väkevästi ja teki puolustuksessa tärkeitä taklauksia. Debyyttinsä alle 15-vuotiaissa tehnyt Pyry Kämppi kantoi hyökkäyspelissä isoa vastuuta yhdessä Jaakko Raunion kanssa. Linjassa Nuutti Paavola pelasi vahvan ottelun. 

Knightsin seuraava peli on Hämeenlinna Tigersia vastaan 26.5.2019 Kaurialan kentällä klo 16. Tigers voitti ensimmäisessä pelissään Vantaa TAFTin lukemin 40-12. Knightsin kauden ensimmäinen kotipeli on seuran omassa junioriturnauksessa 25.5.2019 SIpoon Söderkullassa, kun seuran alle 13-vuotiaat pelaavat sarjan kaksi ensimmäistä peliään.

KNIGHTS U15 pelit 2019:

12.5.2019 klo 15: @Turku Trojans: 49-12

26.5.2019 klo 16: @Hämeenlinna Tigers

14.6.2019 klo 19: Vantaa TAFT, Söderkulla (Neiti Miilin tie 3)

26.7.2019 klo 18:30: @ Helsinki Wolverines

13.8.2019 klo 18:00: Helsinki Roosters, Lohja (Runokatu)

24-25.8.2019: Välierät

8.9.2019: Finaali

Pyry Kämppi (#56) etenee pallon kanssa.
Pallo Turun harmaalla taivaalla.
Toni Mälkki (#96) oli Knightsin paras pelaaja.
Pallo ei pysynyt vierasjoukkueen hyppysissä.
Kentällä nähtiin vauhdikas jenkkifutismatsi.