Treenitauko jatkuu huhtikuun loppuun -etäharjoittelu alkaa

26.3.2020

Bulldogsin johtokunta on tehnyt päätöksen jatkaa harjoitustaukoa huhtikuun loppuun saakka. Päätöstä tarkastellaan epidemiatilanteen mukaan kevään aikana.

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto (SAJL) on ilmoittanut, että kaikki toiminta on keskeytyksissä ainakin hallituksen määrittämään aikarajaan 13.4. saakka. Kaikki toukokuussa pelattavaksi merkityt ottelut on siirretty pelattavaksi syksylle ja kausi alkaisi näillä näkymin aikaisintaan kesäkuun alussa.

"Pelaajille ja tukijoukoille on tärkeintä antaa riittävä ennakkovaroitus, että he ehtivät tarvittaessa järjestelemään omat aikataulunsa uudestaan. Näillä näkymin oma arviomme oli, että vapun jälkeen olisi mahdollista päästä treenaamaan, mutta reagoimme tietysti tilanteeseen. Nyt viestini pelaajille ja vanhemmille onkin liikkua tarpeeksi ja huolehtia ulkoilusta" puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila sanoo. "Onneksi moni vanhempi on myös ymmärtänyt huolehtia kausimaksustaan, vaikka ohjatut treenit ovatkin keskeytyksissä. Bulldogs toimii vapaaehtoispohjalta, joten suurimmat kuluerät ovat hallivuokrat, kenttävuokrat ja kausimaksut. Nämä tulevat maksuun koronaepidemiasta huolimatta. Kulut, joita kausimaksuilla katetaan, ovat edelleen ajankohtaisia. Peleihin valmistautuminen on edelleen käynnissä. Hyvä, että moni on tämän ymmärtänyt ja turvaa omalta osaltaan seuran tulevaisuutta."

Bulldogs on käynnistämässä etävalmennusta karanteeniajalle. "Onneksi kuitenkaan mitään ulkonaliikkumiskieltoa ei tullut, joten erinomaiset kevätsäät antavat erinomaiset treeniolosuhteet." valmennuspäällikkö Janne Laukka sanoi. "Muutama viikko siinä meni, mutta teimme yhdessä valmennustiimin kanssa junnuille viikko-ohjelmat. Viikko-ohjelmassa on pyritty ottamaan huomioon lajin fyysiset vaatimukset ja käytössä olevat harjoitusmahdollisuudet." Laukka kertoo. "Lisääntynyttä aikaa pyrimme lisäksi käyttämään hyväksemme pelaajahaastatteluilla. Käymme pelaajien kanssa läpi esimerkiksi omia motivaatiotekijöitä ja pyrimme saatujen tulosten perusteella kehittämään omaa toimintaamme. Samalla tulee juteltua pelaajien kanssa ja vaihdettua kuulumisia. Kontakti pelaajiin säilyy poikkeusoloissakin." Laukka sanoo.

Etäharjoittelu ja pelaajien haastattelut aloitetaan viikosta 14 eteenpäin. Train like a DOG!