Knightsin U13 voitokas myös Hyvinkäällä

15.6.2019

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Pori Bears. Aamupäivällä sää oli täydellinen jenkkifutikselle ja kentällä nähtiinkin vauhdikasta futista. Bears oli saanut jalkeille ison rosterin, mutta Knightsin kahdeksan miehen iskuryhmä oli valmiina. Knights pelasi jo tutusti kolmella pelinrakentajalla ja linjan takana esiintyivät niin Lenni Altio, Rene Rautiainen kuin Oliver Silfverberg. Jokaiselle pelinrakentajalle saatiin monipuolisesti onnistumisia. Puolustus pelasi eleettömän varman ottelun ja lopputulos oli Knightsille 40-8.

Pallon kanssa etenee Rene Rautiainen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ottelussa Bears ei löytänyt keinoja Knightsin hyökkäyksen pysäyttämiseen. "Pelaajat toteuttivat pelisuunnitelmaa esimerkillisesti" päävalmentaja Jaakko Latva-Pukkila kehui. "Pelejä ei tarvinnut kerrata kenellekään. Kokeneiden pelaajien lisäksi myös tämän kauden rookiet ovat nousseet ratkaisurooleihin. Mentiin eteenpäin vauhdilla ja monipuolisesti. Joukkueella on hyvä henki päällä just nyt." päävalmentaja myhäili.

Lenni Altio etenee pallon kanssa. Blokkaamassa Juha Raunio (#4) ja Rene Rautiainen (#70). Kuva: Ari JJ Pesonen

Ykkössyömähampaana toimi jälleen keskushyökkääjä Juha Raunio, jonka pysäyttäminen osoittautui jälleen mahdottomaksi. Perjantai-illan U15-peli ei painanut pohkeissa, kun Raunio rymisteli jaardeja kerta toisensa jälkeen. Ensimmäiset kaksi hyökkäysvuoroa päättyivät Raunion maaleihin porilaisten raivokkaasta vastustelusta huolimatta. Koko Knights-joukkue teki rajusti töitä jokaisella downilla ja vastustaja oli ihmeissään vahvan blokkipelin kanssa.

Knights-puolustus ja yhteistyön hedelmiä. Taklaamassa Juha Raunio, Antti Mälkki ja Sampo Kangas. Kuva: Ari JJ Pesonen

Knights onnistui myös puolustuksessa. Bearsin peli sekosi hieman, kun aloittava pelinrakentaja loukkasi jalkaansa aivan pelin alkuvaiheessa. Tuore joukkue osoitti kuitenkin sydäntä ja laittoi ritarit yrittämään kaikkensa. Hurjan yrityksen tuloksena Bears löysikin kertaalleen tiensä maalialueelle. Knightsin rutiini ja kokemus pitivät muuten porilaiset kurissa, mutta nuori Bears-joukkue antoi jälleen myrskyvaroituksen.

Rene Rautiainen hyvällä tuulella komean heitto-TD:n jälkeen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Turvallinen johto antoi Knightsille mahdollisuuden lepuuttaa avainpelaajiaan ja monipuolistaa hyökkäyspeliään. Toisella puoliajalla nähtiinkin muutama upea heittopeli. Ensin pelinrakentajana upean viikonlopun pelannut Altio laittoi pallon millintarkasti maalialueen takakulmaan kiitäneelle Elias Paajaselle. Paajanen nappasi pallon varmasti kiinni ja kauden ensimmäinen touchdown oli tosiasia. Vain muutama hetki myöhemmin asialla oli kaksi tulokasta. Pelinrakentajaksi vaihdettu Rautiainen linkosi komealla heitolla pallon Paajaselle, joka teki toisen touchdowninsa.

HIenon turnauksen pelannut Elias Paajanen etenee pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Bears-peli oli joukkueelta tasapainoinen suoritus niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Lopputulos oli selkeä 40-8.  Ottelun tsempparipalkinnolla palkittiin upeat kopit ottanut Elias Paajanen.

Joukkueet ryhmäkuvassa tiukan taiston tauottua. Kuva: Ari JJ Pesonen

Toisessa pelissä vastassa Vantaa TAFT

Perinteikäs Vantaan TAFT saapui Hyvinkäälle viiden miehen voimin. Vaikka pelaajamäärä olikin kapea, vantaalaiset taistelivat pelin läpi suurella sydämellä. Helteisessä säässä pelattu peli alkoi tasaisena, mutta toisella puoliajalla Knightsin isompi rosteri käänsi pelin. Lopputulos Knightsille 30-14.

Juha Raunio oli Knightsin hyökkäyksen syömähammas koko päivän ajan. Kuva: Ari JJ Pesonen

Knightsilla ei ollut merkittäviä ongelmia hyökkäyspelissään. Yhden pelin aamupäivällä pelanneet vantaalaiset olivat selvästi väsyneempiä. Juha Raunio juoksi pallon kanssa vahvasti ja sai hyvää taustatukea Antti Mälkiltä sekä Rene Rautiaiselta. Knightsin kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät nopeisiin maaleihin.

Rene Rautiainen etenee pallon kanssa maalialueelle. Kuva: Ari JJ Pesonen

Voitosta voittoon kulkenut Knights olikin ihmeissään, kun sisukkaat vantaalaiset lähtivät vahvasti hyökkäämään. Väsynyt TAFT yllätti puolustuksen vastaamalla kahdella touchdownilla ja peli oli tasan 14-14. Hellekelissä pelattu peli oli hidastempoinen ja puoliajalle mentiin molempien tuloksettomien hyökkäysvuorojen jälkeen tasalukemissa.

"Ensimmäistä kertaa joukkueen keskittyminen hieman herpaantui. Eikä mikään ihme, kun lämpötila huiteli 30 asteen lukemissa." päävalmentaja Latva-Pukkila mietti. "Ottelun hidas tempo ja helppo alku tuudittivat joukkuetta hyvän olon tunteeseen, mutta TAFT oli kova jengi. Laittoi meidän tiukille. Puoliajalla puhuttiin keskittymisestä ja jokaisen downin pelaamisesta täysillä. Hienoa oli nähdä, kuinka pelaajat ottivat tämän jälkeen vastuuta."

Juha Raunio (#4) ja Antti Mälkki (#96) olivat herhiläisinä TAFTin hyökkääjien riesana. Kuva: Ari JJ Pesonen

Toisella puoliajalla kentälle marssi sisuuntunut Knights. Heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla joukkue marssi heitto- ja juoksupeleillä kentän läpi. Johtomaalin runnoi kiertopelillä Antti Mälkki. Seuraanneella puolustusvuorolla saatiin erittäin tärkeä pysäytys ja tämän jälkeen Raunio juoksi jälleen pallon maaliin. Tilanne oli 30-14. TAFTin rosterin kapeus alkoi heijastua pelaajien loukkaantumisina ja pelin tempo hidastui entisestään. Vantaalaiset taistelivat urheasti pelin loppuun saakka, mutta eivät enää onnistuneet murtamaan Knights-puolustusta. Puolustuksen puolella etenkin Sampo Kangas jakoi muutamia mojovia taklauksia. Kokonaisuutena Knights pystyi kierrättämään pelaajia eri pelipaikoilla, joka takasi tuoreita jalkoja joka downille. Tämä oli pelin ratkaisu.

TAFT taisteli hurjasti, mutta Knightsin puolustus oli toisella puoliajalla rautainen. Taklaamassa Sampo Kangas, Juha Raunio ja Rene Rautiainen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Hidastempoinen peli päättyi viimein tuomarin helpottavaan vihellykseen. Voittolukemat olivat Knightsille 30-14. Ottelun tsempparina palkittiin sentterinä huikean päivän urakoinut Lauri Kuutamo.

Moniupuolinen Oliver Silfverberg urakoi joka puolella kenttää. Kuva: Ari JJ Pesonen

Onnistunut turnaus

Turnaus oli joukkueelta jälleen onnistunut. "Kotiturnauksessa voitot olivat melko selkeitä, mutta nyt jouduttiin jo ajoittain tiukille. Vastustajat kehittyvät koko ajan, joten treeneissä on keksittävä uusia temppuja, että pysytään edellä" Latva-Pukkila pohdiskelee. "Pelaajien ryhtiliike TAFT-pelin puoliajalla osoitti luonnetta. Siitä olen erityisen ylpeä. Tämä on työteliäs ja nöyrä joukkue, joka pyrkii tekemään perusasiat hyvin. Toimivaan runkoon on helppoa ajaa uusia pelaajia sisälle kauden edistyessä."

U13 Knightsin seuraava turnaus pelataan 10.8.2019 Porissa. 

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila