Knights U15 voitokas kotiavauksessa

15.6.2019

Knightsin alle 15-vuotiaat tiedostivat ottelun tärkeyden, kun Söderkullassa vastaan asteli kova paikallisvastustaja Vantaan TAFT. Peli oli tiukka ja fyysinen, mutta lopulta taululla komeilivat kotijoukkueen voittolukemat 34-6.

Knightsin Toni Mälkki taklaa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ottelu aloittanut TAFTin hyökkäysvuoro kuvasi hyvin koko pelin kulkua. TAFT lähti vahvasti juoksemalla liikkeelle ja sai pallon aivan uusien yritysten tuntumaan. Huikeasti puolustuspeliään kauden aikana parantanut Knights kuitenkin pakotti vantaalaiset kolmannen lyhyellä yrityksellä luopumaan pallosta. Puolustuksessa kunnostautuivat erityisesti  väkivahva linjamies Nuutti Paavola sekä linebackinä urakoineet Lasse Karjalainen ja Toni Mälkki.

Nuutti Paavola pysäyttää vastustajan etenemisen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Knights pääsi taas omassa hyökkäysvuorossaan etenemään tasaisesti huolimatta TAFTin raivoisasta vastarinnasta. Juoksupainotteisessa hyökkäyksessä palloa kantoivat Iiro Kontkanen, Juha Raunio ja illan paras pelaaja Toni Mälkki. Hyökkäysvuoron lopuksi Mälkki runnoi pallon maalialueelle ja tilanne oli 6-0. 

Iiro Kontkanen etenee pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Seuraavat hyökkäysvuorot toistivat samaa kaavaa. TAFTin hyökkäys pääsi jonkin verran eteenpäin, kunnes sitkeästi pelannut Knights-puolustus pysäytti hyökkäyksen. Seuranneesta hyökkäysvuorosta Mälkki iski pitkän driven jälkeen pallon toistamiseen sisään. Tilanne 12-0.

Vielä ennen puoliaikaa Mälkki löysi maalialueen kolmannen kerran ja tilanne oli tauolle mentäessä 18-0.

Toni Mälkki palauttaa palloa lentopotkun jälkeen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Toista puoliaikaa leimasivat loukkaantumisten aiheuttamat tauot. Knightsin ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Toni Mälkki sai pallon  ja juoksi vastustamattomasti maalialueelle rikkoen useita taklauksia juoksun aikana. Knightsin hyökkäyksen linja Nuutti Paavola, Lauri Latva-Pukkila ja Lauri Kuutamo blokkasivat erinomaisesti koko illan ajan ja antoivat pelinrakentaja Lenni Altiolle aikaa rytmittää hyökkäystä. Ensimmäisessä pelissä peliä haitanneet takakentän virheet oli hiottu harjoituksissa pois ja hyökkäys rullasi hienosti eteenpäin. Lisäpisteen juoksi kiertopelillä maaliin Iiro Kontkanen, joka kuitenkin valitettavasti loukkaantui yrityksen aikana. Tilanne  26-0.

Pelinrakentaja Lenni Altio pelasi varmaotteisesti koko pelin ajan. Kuva. Ari JJ Pesonen.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla rajusti töitä tehnyt TAFT sai ansaitun onnistumisen. Juoksupelejä tähän saakka käyttänyt joukkue yllätti Knights-puolustuksen heittopelillä. Lenni Aho nappasi pallon kiinni maalialueella ja tilanne oli 26-6.

Knightsin yhteispeli paranee peli peliltä. Lauri Latva-Pukkila (#62) blokkaa, Lauri Kuutamo (#44) ryntää toiseen kerrokseen ja Lenni Altio (#2) ojentaa palloa Toni Mälkille (#96). Kuva: Ari JJ Pesonen

TAFT sai tästä uutta virtaa, mutta Knights jatkoi vahvaa peliään. Hyökkäysmylly jauhoi pallon vantaalaisten kymmenen jaardin linjan sisäpuolelle. Takakentällä vahvasti juossut Juha Raunio sai palkinnon kovasta työstään, kun vikkelä running back juoksi keskeltä pallon sisään. Kun Raunio huolehti lisäpisteenkin maaliin, lopputulos oli 34-6. TD:n yhteydessä TAFTin pelaaja loukkaantui ja jälleen pelissä koettiin pitkä tauko.

Juha Raunio puolustustehtävissä. Kuva: Ari JJ Pesonen

Pitkän tauon jälkeen peli lähti jälleen käyntiin, mutta molempien joukkueiden paras puhti oli kadonnut. Molemmat saivat aikaan pitkät hyökkäysvuorot, mutta maalialueelle kumpikaan joukkue ei enää päässyt. Päätuomari vihelsi pelin poikki illan jo hämärtyessä.

Taklaamassa Rene Rautiainen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Peli oli Knightsille positiivinen monessa mielessä. Toni Mälkki jatkoi siitä, mihin Hämeenlinnassa oli jäänyt, mutta sai tänään huomattavasti enemmän tukea joukkuekavereiltaan. Puolustuksessa joukkue pelasi jokaisen downin vihellykseen saakka ja taklauksissa oli uudenlaista päättäväisyyttä. Molempiin suuntiin urakoineet linjamiehet Paavola, Latva-Pukkila ja Kuutamo olivat jatkuvasti vantaalaisten takakentän riesana. Aiemmin mainittujen Mälkin ja Karjalaisen lisäksi myös tulokas Daniel Leppänen on vaivihkaa kehittymässä puolustuksen avainpelaajaksi.

Hyökkäyksessä kaikki lähti linjapelin onnistumisesta. Knights tukeutui pääosin juoksupeliin ja linjakolmikko teki hartiavoimin töitä tilan raivaamisessa. Mälkki teki kotijoukkueen pisteistä 24, mutta sai hyvää taustatukea Rauniolta ja Kontkaselta. Pelinrakentaja Lenni Altio on vielä U13 -ikäinen, mutta tämä ei ole heijastunut peliotteisiin ikäluokkaa vanhemmissa nuorissa. Hyökkäyspeli alkaa löytää rytmiään ja blokit alkaa napsahdella kohdilleen mitä pidemmälle kausi etenee.

Knightsin pelaajia ottelun loppuvihellyksen jälkeen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Knightsilla on nyt kolmesta pelistä kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. Voitto Wolverinesistä seuraavassa ottelussa käytännössä varmistaisi joukkueen pudotuspelipaikan.

Knightsin seuraava peli on vasta 26.7.2019 Brahenkentällä, kun vastaan asettuu Helsinki Wolverines.  Seuraava kotipeli ja runkosarjan viimeinen peli pelataan Lohjalla Harjun kentällä 13.8.2019 klo 18:00, jolloin vastassa on Helsinki Roosters.

Teksti: Jaakko Latva-Pukkila