Knights U13 vakuuttava kauden avausturnauksessa

31.5.2019

Lenni Altio pelasi varmaotteisesti pelinrakentajana läpi turnauksen. Kuva: Ari JJ Pesonen

Söderkullan junioriturnaus oli onnistunut tapahtuma

Upeat puitteet turnaukselle

Söderkullan tekonurmi uusittiin kesällä 2018. Remontin yhteydessä stadionille rakennettiin katsomot ja upea, moderni tekonurmialusta. Jenkkifutista varten kentällä on kiinteä viivoitus ja kiinteät potkumaalit. Olosuhteet saivatkin kaikilta osallistujilta kiitosta ja uutta nurmea kehuttiin yhdeksi Suomen parhaista.

Junioriturnaus on pienen seuran vuosittainen voimaponnistus ja turnausta järjestämässä oli noin 20 aktiivista vanhempaa ja lukuisa määrä seuran omia junioreita. ”Huikea tekemisen meininki!” turnauspäällikkö Suvi Mälkki kiittelikin talkooporukkaa. ”Upea, hyväntuulinen, hymyilevä talkooporukka loi turnaukseen jälleen hienon fiiliksen.” Mälkki totesi.
Erityisen hienoa oli nähdä pelikentillä niin monia tuomareita. Suurin osa peleistä tuomittiin jopa neljällä tuomarilla ja seuran uudet tuomarit pääsivät harjoittelemaan kokeneiden tuomareiden kanssa. 

Knights hyvässä iskussa


Knights tuli turnaukseen hieman epävarmana omasta suorituskyvystään. Hyvät pelit Kouvolan turnauksessa ja tulokselliset harjoituspelit antoivat lupauksia joukkueen iskukyvystä. Turnaukseen tullessa pelaajat olivat jännittyneitä, mutta ennen kaikkea joukkueesta huokui määrätietoisuus. Kotiturnaukseen oltiin tultu voittamaan.

Aamun peli oli heti turnauksen alkaessa klo 09:00 ja vastassa oli paikallisvastustaja Hyvinkää Falcons. Pieni vesisade päättyi juuri sopivasti ennen ottelun alkua. Heti ottelun alusta kävi selväksi, ettei hyvinkääläisistä ollut pysäyttämään määrätietoista ritarijoukkoa. Kuviot oli harjoiteltu tarkkaan ja harjoitusturnauksessa akilleen kantapäänä ollut puolustus oli treenikentällä hiottu aiempaa parempaan iskuun. Vielä kun Falconsilla oli huonoa onnea heittopelissään, pääsi Knights jatkuvasti aloittamaan hyökkäysvuorojaan hyvistä kenttäasemista. Urheasti loppuun saakka taistelleet hyvinkääläiset eivät saaneet palkintoa taistelustaan, kun Knights pelasi kurinalaisesti loppuvihellykseen saakka. Tuloksena oli selkeä 88-0 kotivoitto.

Toinen peli pelattiin iltapäivällä ja vastassa oli Kuopio Steelers. Ensimmäisestä downista alkaen Kuopio joutui altavastaajan asemaan, kun Juha Raunio juoksi pallon vastustamattomasti maaliin kerta toisensa jälkeen. Vielä kun Kuopion jo ennalta kapea rosteri kaventui loukkaantumisten myötä, peli oli ratkennut jo hyvissä ajoin. Loukkaantumiset olivat sääli siinäkin mielessä, että ennen loukkaantumisia, joukkue oli esittänyt muutamia näyttäviä heittopelejä. Lopputuloksena kuitenkin Knightsin selkeä voitto 82-14.

”Erittäin ylpeä tästä joukkueesta ja jokaisesta pelaajasta” päävalmentaja Jaakko Latva-Pukkila totesi. ”Olemme tehneet treenikentällä töitä tämän pelikirjan kanssa jo marraskuusta lähtien ja se duuni näkyi tänään kentällä. Pelasimme joukkueena kurinalaisesti ja keskittyneesti viimeiseen vihellykseen saakka” Latva-Pukkila totesi. ”Erityisesti minua ilahdutti onnistumiset puolustuksessa, johon puolustuksen valmentaja Antti Kettusen kanssa ollaan kevään treeneissä panostettu.” Joukkueesta on vaikeaa valita yhtä onnistujaa yli muiden, niin tasaisen laadukasta joukkueen tekeminen oli. Kuitenkin se isoin juttu oli tuo joukkueen hieno keskinäinen tsemppaus ja toisten kannustaminen.” Latva-Pukkila totesi. 

Myös alle 15-vuotiaiden aloittavana pelinrakentaja pelaava Lenni Altio pelasi monipuolisesti pelinrakentajana rytmittäen peliä niin juoksuissa kuin heitoissakin. Juha Raunio oli täysin pitelemätön  saadessaan pallon ja Lauri Kuutamo teki todella varmaa työtä linjassa. Knights peluutti turnauksessa koko rosteriaan ja hienoja onnistumisia saivat myös pelinrakentajat Oliver Silfverberg ja tulokas Rene Rautiainen. Pistesuorituksia kertyi tasaisesti koko joukkueelle. Alex Olenius, Sampo Kangas ja Antti Mälkki tekivät myös päivän aikana useamman touchdownin mieheen.  

Tsemppareina palkittiin Antti Mälkki ja Rene Rautiainen.

U11 nuoret hakemassa kokemusta yhteisjoukkueessa

Bulldogsin alle 11-vuotiaat olivat myös mukana turnauksessa neljän eri joukkueen muodostamassa yhteisjoukkueessa. Joukkueessa pelasi yksi hieman kokeneempi pelaaja (Niilo Alatalo) ja kolme tällä kaudella ensimmäisiä pelejään pelaavaa pelimiestä (Rasmus Kauppinen, Hugo Jokinen ja Daniel Jasnov).  Yhteisjoukkue ei tällä kertaa pystynyt haastamaan pidempään yhdessä treenanneita Wolverinesin ja Crocodilesin junioreita, mutta pelaajat vakuuttivat yhteen ääneen, että kivaa oli. Ensimmäinen kysymys olikin heti, että milloin päästään uudestaan?

Seuraava turnaus Hyvinkäällä

Seuraava junioriturnaus pelataan Hyvinkäällä lauantaina 15.6.2019. Knights on saanut muutamia uusia kokeilijoita ja kaikkiin ikäluokkiin ehtii vielä erinomaisesti mukaan. Joukkueen henki on tällä hetkellä todella hyvä ja kokeneiden pelaajien kanssa on hyvä oppia. Hyvinkäällekin ehtii vielä hyvin mukaan. Seuraavat treenit pidetään itäisen jokipuiston kentällä (Puutarhurintie) keskiviikkona 29.5. klo 18:30-20:30 ja perjantaina 31.5. klo 18:30-20:30. Treeneihin voi tulla kokeilemaan kuukaudeksi ilmaiseksi ja lainaamme suojat ja kypärän ensimmäisen kuukauden ajaksi veloituksetta.
Tule mukaan hyvään seuraan opettelemaan uutta ja mielenkiintoista lajia!

Tulokas Rene Rautiainen aiheutti nopeudellaan vastustajille harmaita hiuksia. Kuva: Ari JJ Pesonen
Sampo Kangas etenee pallon kanssa maalialueelle. Kuva: Ari JJ Pesonen
Juha Raunio eteni todella väkevästi pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Knights ja Hyvinkää Falcons yhteiskuvassa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Knights ja Kuopio Steelers yhteiskuvassa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Alex Olenius etenee pallon kanssa. Kuva: Ari JJ Pesonen