Juniorit palkitsi kauden parhaita pelaajia

26.10.2019

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knights vietti kauden päättäjäisiä hulppeissa puitteissa Järvenpään Vanhankylän kartanolla. Illan aikana juhlistettiin juniorien mitalivärisuoraa ja palkittiin joukkueiden ansioituneita pelaajia. Lopuksi vielä saunottiin rantasaunan pehmeissä löylyissä ja rohkeimmat pulahtivat vielä viileähköön Tuusulanjärveen.

Palkintopöydällä riitti jaettavaa. Yksilöpalkintojen lisäksi jaettiin kausimerkit sekä U13-joukkueen vastuuvalmentaja Jaakko Latva-Pukkila kuittasi kauden aikana kerääntyneet pillimehuvelat. Kuva: Suvi Mälkki

U13 kausi oli täysosuma

Alle 13-vuotiaat voittivat tänä vuonna sarjan puhtaalla pelillä. 12 voittoa, 0 tappiota ja maalisuhde +652 eivät jättäneet epäilyksiä sarjan parhaasta joukkueesta. Vastuuvalmentaja Jaakko Latva-Pukkilalla olikin positiivinen ongelma.

"Pelaajien henkilökohtaisia palkintoja on jakaa vain viisi kappaletta ja meillä oli huikeita pelaajia pitkälti toista kymmentä. Jokainen todellakin ansaitsi kultamitalinsa. Toistan varmasti itseäni, mutta olihan tämä huikea joukkue. Muutama pelaaja oli kuitenkin aivan omalla tasollaan tällä kaudella koko sarjaakin ajatellen." Latva-Pukkila pohtii.

Joukkueiden MVP-palkintojen saajat 2019: U17 Jonatan Golan U15 Toni Mälkki U13 Juha Raunio Kuva: Suvi Mälkki

Linjamiehenä pelannut Lauri Kuutamo sai kaksi henkilökohtaista palkintoa. Isokokoinen ja nopea Kuutamo palkittiin parhaana linjamiehenä sekä joukkuepelaajan palkinnolla. "Lauri on huikea kaveri niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kaverin luonteesta kertoo hyvin, että kun Lauri aiheutti täysin sääntöjen mukaisesti ja tahattomasti vastustajan loukkaantumisen kaatumalla, hän otti asiakseen vielä soittaa perään ja pahoitella tapahtunutta. Lauri pitää huolen niin joukkuetovereistaan kuin kaikista kentällä olevista. Hieno tyyppi ja pelaa kovalla tasolla." Latva-Pukkila kehuu.

Vuoden puolustajana palkittiin vasta ensimmäistä täyttä kauttaan pelaava Antti Mälkki. Urheilullinen ja monipuolinen Mälkki loisti niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. "Antti pelasi varmaankin kaikkia pelipaikkoja tarpeen mukaan ja oli aina sataprosenttisen luotettava. Keskittynyt ja kehittyi hurjin harppauksin kauden aikana. Kova kilpailijaluonne." puolustuksen koordinaattorina toiminut Antti Kettunen pohtii.

U17 vuoden hyökkääjänä palkittiin pelinrakentaja Mika Löytönen. Pelinrakentajana pelannut Lenni Altio palkittiin sekä U13 että U15 joukkueiden vuoden hyökkääjänä. Kuva: Suvi Mälkki

Vuoden hyökkääjän palkinnon sai loistavan kauden pelannut Lenni Altio. "Pelitaidot ovat ensiluokkaiset, mutta harvempi tietää, että Lennillä on aivan poikkeuksellisen hyvä pelikäsitys tuon ikäiselle pelaajalle. Lenni ymmärtää peliä taktisesti paremmin kuin moni paljon vanhempi pelaaja ja on ahkera opiskelemaan uutta. Lennille ei koskaan tarvitse selittää peliä kahteen kertaan ja huikealla tavalla hän pystyy purkamaan sanallisesti kentän tapahtumat välittömästi pelin jälkeen. Lenni on vaativa itselleen ja tekee ympärillään olevista pelaajista parempia. Erinomainen ominaisuus pelinrakentajalle" Latva-Pukkila summaa.

Joukkueen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Juha Raunio. "Juhahan teki välillä kentällä oikeastaan mitä häntä huvitti. Keskushyökkääjänä juoksuvoima oli tälle tasolla aivan valtava. Juha oli varmasti merkattu vastustajan papereissa ensimmäisestä turnauksesta lähtien, mutta siitä huolimatta ylivoima jatkui. Puolustuksessa Juha kävi pelaamassa kaikilla pelipaikoilla ja oli erinomainen kaikissa. Fiksu ja vaativa urheilija, josta tullaan varmasti vielä kuulemaan jatkossa." päävalmentaja kehuu.

U13 MVP Juha Raunio vauhdissa. Kuva: Tommy Koponen

U15 sai kaulaansa pronssiset mitalit

U15 ritarien kausi päättyi välierissä tappioon Helsinki Roosterseille. "Roosters otti loppujen lopuksi kauden päätteeksi sarjan kultamitalit, joten huonolle vastustajalle ei hävitty. Pelaajaringin kapeus oli yksi ratkaisevista tekijöistä, joten toivottavasti tänä offseasonilla löydetään lisää vastuunkantajia." kokenut päävalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen miettii.

Vuoden puolustajana palkitut: U17: Toni Mälkki U15: Lasse Karjalainen (Lohja Lions) U13: Antti Mälkki Kuva: Suvi Mälkki

Joukkuepelaajana palkittiin Jaakko Raunio. "Jaakko on joukkuepelaajan prototyyppi. Aina valmis antamaan kaikkensa joukkueen eteen. Jätkiä tippui rivistä ja rosteri oli ajoittain melko kapea. Jaakko on niin monipuolinen, että häntä jouduttiin välillä käyttämään molempiin suuntiin melko erikoisilla paikoilla. Nurisematta kantoi vastuuta ja tsemppasi muitakin eteenpäin." vastuuvalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen pohtii.

Parhaana linjamiehenä palkittiin isokokoinen ja kovaotteinen Nuutti Paavola. "Nuutti pelasi käytännössä koko ajan molempiin suuntiin ja otti kauden aikana isoja kehitysaskelia. Nuutilla on voimaa ja kokoa, eikä hän epäröi käyttää niitä. Vahva kausi kaiken kaikkiaan." Ala-Tuuhonen kertoo.

Vuoden linjamiehinä palkittiin: U17: Felix Lehtonen U15: Nuutti Paavola (Lohja Lions) U13: Lauri Kuutamo Kuva: Suvi Mälkki

Vuoden puolustajana palkittiin nopea Lasse Karjalainen. "Lasse on hyvä esimerkki siitä, miten taklaaminen ei ole koosta kiinni. Lasse oli meillä se pelaaja joka nopeudellaan pystyi pysäyttämään hyökkäysten etenemisen ja teki sen viimeisen taklauksen. Sisukas ja määrätietoinen pelaaja, jolla on hyvä potentiaali." sanoo puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen.

Vuoden hyökkääjänä palkittiin Lenni Altio. Altion huikeasta kaudesta kertoo varmasti myös se, että U13-ikäinen Altio voitti samaisen palkinnon myös nuoremmassa ikäluokassa. "No, Jaakko tuossa aiemmin aika hyvin summasikin asiaa. Ehkäpä vanhempien peleissä korostui vielä erityisesti Lennin kylmähermoisuus. Hän pystyi paineesta huolimatta toteuttamaan pelit. Jokainen voi itse käydä kokeilemassa miltä tuntuu hakea rauhallisesti syöttöä, kun itseä kahta päätä pidempi linjamies ryntää kohti. Lenni on kovahermoinen ja lujaluontoinen jätkä." Ala-Tuuhonen kertoo.

Joukkueen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Toni Mälkki. "Toni taisi esimerkiksi kauden avanneessa Tigers-pelissä vastata joukkueen kaikista pistesuorituksista. Myöhemmässä vaiheessa muukin joukkue otti roolia, mutta oli selvästi joukkueen paras pelaaja. Oli 14-vuotiaana U17 maajoukkueleirillä, joten tästä kaverista kuullaan vielä vaikka paikka maajoukkueeseen ei tällä kertaa auennutkaan." Ala-Tuuhonen summaa.

U15 arvokkaimmaksi pelaajaksi ja U17 vuoden puolustajaksi valittu Toni Mälkki taklaa Tigersin Jaakko Jokista. Kuva: Tommy Koponen

U17 juhli hopeiset mitalit kaulassaan

U17 joukkueen kausi päättyi Hämeenlinnassa hopeisiin mitaleihin. "Luonnollisesti hopea tuntui siinä vaiheessa karvaalta, mutta nyt sen merkitys alkaa kirkastua. Kauden käännekohta oli niukka tappio Hämeenlinnalle Söderkullassa runkosarjan viimeisessä ottelussa. Siellä pystyttiin todella vahvasti haastamaan erittäin kova Tigers-joukkue. Tigers kuitenkin otti huikeita kehitysaskelia parin viikon tauon aikana ja iski todella terävästi meidän heikkouksiimme." päävalmentaja Janne Laukka summaa päättynyttä kautta.

Vuoden joukkuepelaajina palkittiin: U17: Felix Lehtonen U15: Jaakko Raunio U13: Lauri Kuutamo Kuva: Suvi Mälkki

Erittäin monipuolinen ja vahva Felix Lehtonen palkittiin kahdella pystillä: sekä joukkuepelaajana että linjamiehenä. Felixin kausi huipentui hopeamitaliin U17 maajoukkueessa Norjan turnauksessa. "Felix on hurja kaveri. Pystyy pelaamaan ihan mitä pelipaikkaa tahansa puolustuksessa tai hyökkäyksessä. Asenne pelaamiseen ja harjoitteluun on erinomainen. Felix ymmärtää peliä todella hyvin ja pystyy tukemaan pelaajia ympärillään. Johtajatyyppi." Janne Laukka linjaa.

Puolustajana palkittiin vasta 14-vuotias Toni Mälkki, jolle kotiinvietäväksi tuli tämän lisäksi myös U15 MVP-palkinto. "Tonin kehittymistä on ollut mahtavaa seurata. Nopeudessa ja voimassa pärjää erinomaisesti jo nyt U17 tasolla, mutta kehittyy koko ajan. Taklasi joka puolella kenttää ja pelasi vastuullisinta paikkaa heikon puolen tukimiehenä. Tästä kaverista kuullaan vielä." puolustuksen koordinaattori Antti Kettunen sanoo.

Joukkueiden valmentajat palkittiin kunniakirjoilla. Kuvassa vasemmalta U17 vastuuvalmentaja Janne Laukka, U13 vastuuvalmentaja Jaakko Latva-Pukkila, U15 vastuuvalmentaja Jussi Ala-Tuuhonen ja puolustuksen koordinaattorina kaikilla ikätasoilla toiminut Antti Kettunen. Kuva: Riikka Korhonen

Hyökkääjänä palkittiin pelinrakentaja Mika Löytönen. "Mika kärsi kaudella loukkaantumisista, mutta aina ollessaan kunnossa oli meidän hyökkäyksen sielu. Tekee ratkaisut nopeasti ja pystyy niin heittämään kuin juoksemaankin pallon kanssa. Oli vastustajalle erittäin vaikea pideltävä ja ratkaisi yksin muutamia otteluita." Laukka kertaa.

Joukkueen arvokkaimpana pelaajana palkittiin Jonatan Golan. "MVP:n valinta tuntui aluksi vaikealta, mutta asiaa tarkemmin mietittäessä Jonatanin valinta oli itsestäänselvyys. Hyökkäyksessä Jonatan pelasi todella vahvan kauden, jonka lisäksi pimensi vastustajan ykkösrissut puolustuksen puolella. Jonatan on erittäin kovakuntoinen urheilja ja pystyi tiukoissa paikoissa ratkaisuihin myös väsyneenä. Pystyi voittamaan omat kaksinkamppailunsa miltei poikkeuksetta." Laukka kertoo.

U17 arvokkaimpana pelaajana palkittu Jonatan Golan etenee pallon kanssa. Linjapelaajan ja joukkuepelaajan palkinnot vastaanottanut Felix Lehtonen (#44) blokkaamassa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Juniorien kausipalaute seuralle oli kiitettävä

Kauden päättäjäiset ajoittuvat juurikin uuden harjoituskauden alkuun. Lokakuun ajan pelaajat ovat vetäneet henkeä ja ladanneet akkuja pitkää treenikautta varten. 

Kokouksessa käsitelty vuoden 2019 pelaajapalaute oli erinomainen. "Halusimme toteuttaa melko yksityiskohtaisen pelaajapalautekyselyn kauden päätteeksi. Pyrimme kehittämään valmennusta jatkuvasti ja tulostaulu on vain yksi mittari. Lisäksi minulle seurajohtajana on tärkeää pelaajien yhdenvertainen ja arvokas kohtelu seuran toiminnassa. Nimettömänä pelaajat pystyvät toivottavasti kertomaan avoimesti, mikäli seuran toiminnassa on jotain parannettavaa myös tässä mielessä." puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila kertoo. Palautekyselyssä pelaajat saivat nimettömästi vastata myös esimerkiksi seksuaalista häirintää koskevaan kysymykseen. "Pelaajat eivät ole kokeneet seksuaalista häirintää tai epäasiallista kohtelua seuran toiminnassa. Treeneissä on ollut palautteenkin mukaan erittäin hyvä meininki. Pelaajat ovat kokeneet oppineensa uutta ja kehittyneensä kauden aikana. Palaute tukee hyvin valmennuksen kehittämistä. Oikealla tiellä ollaan. Jatketaan kehittämistä ja kehittymistä." Latva-Pukkila miettii. 

Yksi kysymys oli "Yhteisjoukkue Lohja Lionsin oli hyvä ja toimiva ratkaisu joukkueen kannalta", jonka kanssa yli 90 prosenttia vastanneita pelaajista oli täysin samaa mieltä. "Tämä vastaus lämmitti mieltä erityisesti. Olemme koko valmennustiimin kanssa kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, ettei eri seurojen pelaajia kohdella meillä millään tavalla eriarvoisesti. Joukkueet ovat hienosti hitsautuneet yhteen. Yhteishenkeä kiiteltiin vapaissa tekstipalautteessa." Latva-Pukkila päättää.

Janne Laukka ja Jaakko Latva-Pukkila kävivät läpi kauden 2019 jälkeen kerättyä pelaajapalautetta. Kuva: Suvi Mälkki

Uusi kausi tuo mukanaan uusia juttuja

Vanhankylän kartanon kokoustila oli ääriään myöten täynnä junioreita ja heidän vanhempiaan. Kuva: Suvi Mälkki

Lajiharjoitukset ovat edelleen talvikaudella kerran viikossa lauantaisin klo 13:30-16:00 Hyrylän kuplahallissa. Samoin juniorit treenaavat lihaskuntoa tiistaisin Tuomalan koululla. Uusina harjoituksina talvikaudelle Bulldogs on ottanut käyttöön juoksutekniikkavalmennuksen ja lippupallon. Juoksutekniikkavalmennusta vetää edustusjoukkueesta tuttu liikunnanohjaaja Max Poikonen, joka juoksutekniikkaosaamisen lisäksi omaa vahvan lajitaustan. "Max oli meille ilmiselvä valinta, kun ohjaajaa haettiin. Hänen osaamispalettinsa antaa meille erinomaisen lisän talviharjoitteluun." Puheenjohtaja Latva-Pukkila iloitsee. 

"Lippupallo on myös vahvasti nousemassa tulevaisuuden lajiksi. Lippupallotreeneihin ovat kaikki tervetulleita liikkumaan. Lajin oppii nopeasti, mutta siinä riittää myös syvyyttä."Latva-Pukkila kertoo. Lippupallotreenit ovat sunnuntaisin klo 15-17 Nikkilän monitoimihallissa. Lippupallon kuukausimaksu on vain 15 euroa ja treeneihin voi tulla vapaasti. Varustuksena sisäliikuntavarustus, sisäliikuntatossut ja juomapullo.

Tervetuloa mukaan Bulldogsin toimintaan!