Bulldogsille huipputeknologiaa edustavat peliasut!

1.4.2021

Bulldogsin teettämän asiakaskyselyn mukaan jenkkifutiksen heikoin osa ovat epäsiistit tai likaiset peliasut. Bulldogs on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt täysin uudenlaiset peliasut, jotka tulevat edustusjoukkueen käyttöön kaudelle 2021!
"Isoin haaste oli olkatoppausten kasvattaminen riittävään kokoon täyttämään SAJL:n tiukat turvamääräykset. 80-luku on toisaalta juuri nyt ns. "kuuminta hottia", joten olemme tässäkin asiassa muodin aallonharjalla" pelipaitavastaava Maarit Ruohonen kertoo. "Asu on harppaus eteenpäin perinteisestä pelipaita-pelihousut -konseptista. Kuumalla kelillä voi liivin sekä paidan ottaa alta pois ja pelata pelkällä kevlarista tehdyllä takilla ja solmiolla." Ruohonen iloitsee. "Ainoa pieni miinus on sepalus. Pelin aikana sepaluksen pitää olla avoimena, että munasuojat mahtuvat. Tämä ei toisaalta pelaajia tuntunut lainkaan haittaavan. "

"Itseäni on pitkään jenkkifutiksessa häirinnyt epäsiisti ulkoasu. Muissa herrasmieslajeissa, kuten esimerkiksi kriketissä, pelaajat pukeutuvat huolellisesti ja tyylikkäästi. Mielestäni urheilulajit, joissa ei käytetä solmiota, eivät oikeastaan ole lainkaan urheilua." liivipukuun lenkille sonnustautunut puheenjohtaja Jaakko Latva-Pukkila tuhisee viiksiään ehostaen. "Söderkullan upealla tekonurmella tulee olemaan upea näky, kun vaikkapa Timo Pulkkinen täräyttää luunkovan taklauksen ja tämän jälkeen suoristaa kravattinsa maasta noustessaan." Latva-Pukkila haaveilee kyyneliin liikuttuneena. "Peliasujen uudistuksen myötä seuratuotekaupan valikoimaan tulee seuran olkaimet, viiksivaha, oma partaöljy, partakampa ja partadeodoranttisuihke."

Havainnekuva Bulldogsin tulevan kauden joukkuekuvasta. Valmentaja Janne Laukka neljäs vasemmalta.
Havainnekuva silinteri-jousikypärämallista. Malli valmistetaan kotimaisena käsityönä.

"Omat haasteensa tässä tietenkin on." peliasuvastaava Maarit Ruohonen huokaa ompelukoneen takaa. "Koska seuran uuden peliasudirektiivin mukaan vastuuvalmentajan asustukseen kuuluu tulevalla kaudella shaketti ja silinterihattu, pelaaja-valmentaja Janne Laukalle on täytynyt suunnitella oma peliasu. Olemme liitolta hakeneet lupaa käyttää ns. "vieteri-silinteriä" kypärän sijaan, mutta emme ole vielä saaneet vastausta. Uskomme kuitenkin, että vastaus on positiivinen. Tyyli on kuitenkin tärkeintä." Ruohonen päättää.