Bulldogsin nuoret ritarit voitokkaita Kouvolassa!

15.4.2019

Joukkueesta huokui läpi turnauksen peli-ilo. Kuva: Sammy Olenius

Onnistumisen iloa ja runsaasti pisteitä

Bulldogsin ja Lohja Lionsin yhteisjoukkue Knightsin U13 juniorit lähtivät ensimmäiseen turnaukseensa Kouvolassa jännittynein mielin. Viime hetkellä matkalle jouduttiin jopa rekrytoimaan varavalmentaja, kun vastuuvalmentaja Jaakko Latva-Pukkila sairastui edellisenä yönä vatsatautiin. Onneksi tuuraamaan löydettiin kokenut Jussi Ala-Tuuhonen ja puolustusta peluuttamaan nuori Vilho Rytkönen.

Ensimmäisessä pelissä Knights sai vastaansa Helsinki Roostersin ja Kouvola Indiansin yhteisjoukkueen. Peli pelattiin 7 vs 7 -pelimuodossa. Ottelun alku oli vaikea, kun Roosters/Indians meni kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen pelin otti haltuun vikkeläjalkainen Juha Raunio, joka juoksi väkivahvasti pallon kanssa kerta toisensa jälkeen. Ottelun kulminaatiopiste oli puolustuksen pallonriisto, jossa Antti Mälkki irtosi salamannopeasti taklaamaan. Pallo irtosi ja paikalle kiisi Raunio, joka vei pallon aivan maaliviivalle. Jännittävä peli päättyi tasatulokseen 44-44. Joukkueessa oli todella paljon onnistujia. Pelinrakentaja Lenni Altio pelasi virheetöntä peliä ja linjassa etenkin väkivahva Lauri Kuutamo oli kumpaankin suuntaan avainroolissa. Laitahyökkääjänä ja kulmapuolustajana pelannut Sampo Kangas juoksi muutaman hienon touchdownin.

Toisessa pelissa vastaan asettui Kotka Eagles. Kotkan vähäisestä pelaajatilanteesta johtuen peli pelattiin 5 vs 5 -pelimuodossa ja kentällä olikin merkittävästi enemmän tilaa. Alussa vääntö oli tasaista, mutta sen jälkeen Knightsin kokemus ja laajempi rosteri alkoivat näkyä myös tulostaululla. Raunio, Altio, Kuutamo ja Kangas jatkoivat hyviä otteitaan. Maalintekijänä kunnostautui myös Oliver Silfverberg. Ottelun lopputulos olikin loppujen lopuksi selvä 64-13. 

Turnauksessa debyyttinsä Bulldogs -paidassa teki kolme pelaajaa. Rene Rautiainen, Elias Paajanen ja vasta alle 11-vuotias Rasmus Kauppinen esiintyivät debyytissään edukseen. Pojista on kasvamassa kovan tason pelimiehiä. 

Kokonaisuutena turnauksesta jäi erinomainen fiilis. Kauden ensimmäiseen turnaukseen liittyy aina jännitystä ja epävarmuutta siitä, millä tasolla ollaan muihin verrattuna. Uudet pelaajat pääsevät ensimmäistä kertaa pelaamaan oikeassa pelissä ja vanhat pelaajat ovat kasvaneet avainrooleihin. Kouvolan turnauksen perusteella luvassa on hyvä kausi. Joukkue on suorituskykyinen ja ennen kaikkea siitä huokuu hyvä yhteishenki. Tästä on hyvä jatkaa kohti kotiturnauksessa 25.5.2019 alkavaa pelikautta.

Yhteistyöllä se isokin honka kaatuu. Taklauspuuhissa Lauri Kuutamo (#81) ja Antti Mälkki (#96). Kuva: Sammy Olenius
Vikkeläjalkainen Juha Raunio oli pysäyttämättömässä iskussa. Kuva: Sammy Olenius
Lauri Kuutamo urakoi linjassa molempiin suuntiin ansiokkaasti. Kuva: Sammy Olenius
Raunion vauhdissa ei aina pysynyt kamerakaan. Kuva: Sammy Olenius
Lenni Altio pelasi pelinrakentajana vakuuttavaa ja varmaa peliä. Kuva: Sammy Olenius
Antti Mälkki etenee pallon kanssa. Kuva: Sammy Olenius
Sampo Kangas lentää kohti maalialuetta. Kuva: Sammy Olenius
Oliver Silfverberg livahtaa maalintekoon. Kuva: Sammy Olenius
Rene Rautiainen pelasi debyyttipelissään myös pelinrakentajana. Kuva: Sammy Olenius