Pelaajavirta tuo seuraan nyt kovan tason pelimiehiä

2.1.2018

Pelinrakentaja Joel Alanen. Kuva: Ari JJ Pesonen
Pelinrakentaja Joel Alanen. Kuva: Ari JJ Pesonen
Teemu Hukkanen. Kuva:SAJL
Teemu Hukkanen. Kuva:SAJL
Kauden 2017 Bulldogs ryhmäkuvassa. Kuva: Ari JJ Pesonen
Kauden 2017 Bulldogs ryhmäkuvassa. Kuva: Ari JJ Pesonen

Ykköspelinrakentajan pelaajasopimus vahvistettiin vuoden vaihteessa

Sipoo Bulldogsin hyvä kausi 2017 on huomattu niin Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton (SAJL) kuin lajia harrastavien piireissä. Myös yleisön kiinnostus joukkuetta kohtaan oli korkealla jo viime kaudella houkutellen parhaimmillaan jopa pari sataa lajin ystävää Söderkullaan.

Omat kasvatit palaavat koiralaumaan

Päävalmentaja Mikko Ranta-aho pääsee nyt nauttimaan seurassa tekemänsä pitkäjänteisen työn hedelmistä, kun parhaimmillaan jopa Vaahteraliigamiehistössä esiintyneitä Bulldogs-kasvatteja on palaamassa seuraan kaudelle 2018. “Esimerkiksi Timo “Obe” Jääskeläinen on aikanaan tehnyt upeaa työtä juniori-ikäluokan kanssa ja olen todella tyytyväinen siihen, että ikäluokasta Tommy Koponen, Santtu Jääskeläinen, Markus Hyytinen ja Teemu Hukkanen palaavat Bulldogs-paitaan. Todella tärkeitä pelaajia.” Ranta-aho myhäilee tyytyväisenä. Pelaajista Teemu Hukkanen valittiin joulukuussa kahdeksan muun suomalaispelaajan kanssa junioreiden pohjoismaiseen tähdistöjoukkue Team Nordiciin, joka kohtaa Team USA:n 12.1.2018. Peli pelataan NFL-joukkue Dallas Cowboysin hulppealla kotiareenalla, joka vetää jopa 100 000 katsojaa, joten Kellokoskelta lähtöisin olevalla Teemulla on edessään huikea reissu.

Ykköspelinrakentajaksi Joel Alanen

Bulldogs-joukkueeseen saatiin myös erittäin tärkeä vahvistus, kun viime kauden lopulla joukkueeseen liittynyt pelinrakentaja Joel Alanen vahvisti pelaavansa jengissä myös kaudella 2018. “Joel on pelannut Bulldogsissa jo juniorina ja mm. Vantaan TAFTissa kun joukkue vielä pelasi Vaahteraliigassa. Kyseessä on kovan tason vahvistus.” kertoo Bulldogsissa myös pelinrakentajien valmennuksesta vastaava hyökkäyksen koordinaattori Janne Laukka. Janne päätti pitkän peliuransa viime kauteen ja vahvistaa tällä kaudella Bulldogsin laadukasta valmentajaryhmää. “Joel pelasi vahvasti jo viime kaudella erittäin lyhyellä valmistautumisajalla. Odotamme hänestä joukkueen ykköspelinrakentajaa ja erittäin vahvaa kautta.” Laukka kertoo kauden lähtökohdista. Kakkospelinrakentajan paikka on vielä avoinna. “Lupaavalle nuorelle pelinrakentajalle olisi nyt tarjolla hyvä jengi, vahva valmennustiimi ja paikka kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle. Seurassa on juuri nyt hyvä työnteon meininki, joka vie jokaista pelaajaa eteenpäin” päävalmentaja Ranta-aho summaa.

Huikea kausi tulossa

Tulevasta 3-divisioonakaudesta on tulossa erittäin kovatasoinen. Bulldogsilla on kasassa 44 pelaajasopimusta ja koko joukkue on treenannut kovaa koko syksyn. Samalla myös esimerkiksi paikallisvastustaja Hyvinkää Falcons on huhujen mukaan kasaamassa vahvan ja laajan pelaajanipun. “Loistava juttu, että ensi kesänä Uudellamaalla tulee olemaan kova taisto maakunnan herruudesta. Laadukkaat ja jännittävät pelit ovat pelaajille ja katsojille ikimuistoisia. Valmentajana minulle kelpaa kyllä vähän reilummatkin voittomarginaalit.” päävalmentaja Mikko Ranta-aho virnistää.
 

SIPOO BULLDOGS SOPIMUSPELAAJAT 1.1.2018:


Joakim      Ahlfors
Joel      Alanen
Eetu     Alatalo
Taavi     Aronpää
Miro     Ceder
Teemu     Christensen
Samuli     Heino
Sami     Hiljanen
Joni     Holm
Miikka     Hukkanen
Teemu     Hukkanen
Markus     Hyytinen
Jouni     Härkänen
Santtu     Jääskeläinen
Timo     Jääskeläinen
Tomi     Karhu
Jukka     Kiiskinen
Vili     Kilpiäinen
Aleksi     Kokkonen
Jesse     Kolehmainen
Tommy     Koponen
Santeri     Korkee
Erkki     Kruustik
Jouni     Kuhlberg
Julius     Kähönen
Ari     Kärkkäinen
Anton     Lappalainen
Kristian     Lappalainen
Matti     Luode
Timo     Messo
Jussi     Mäkelä
Eppu     Pesonen
Toni     Pulkkinen
Timo     Pulkkinen
Joni     Ranta-aho
Neem     Rauankoski
Ville     Roitto
Pasi     Salokannel
Lauri     Selin
Alex     Taylor
Jussi     Vanhatalo
Kimmo     Wossilus
Antti     Saari
Olli     Törmänen